Home » Feng Shui » 9 jednoduchých tipov pre dobré Feng Shui vášho domova.

9 jednoduchých tipov pre dobré Feng Shui vášho domova.

Každý určite ocení výhody krásneho, pohodlného bývania alebo pracovného priestoru. Nasledovaním týchto tipov Feng Shui môžete pozitívne ovplyvniť vaše fyzické i duševné zdravie, finančné úspechy a dokonca i vzťahy.

Feng Shui je už v našom prostredí etablované a často využívané, hoci ešte stále sa možno stretnúť aj s jeho oponentmi či s ľuďmi, ktorí tomu neveria.  Feng Shui nie je nič nadprirodzené, pre lepšie prijatie v našom vnímaní sveta, ho môžeme  brať  skôr ako starodávnu príručku interiérového dizajnu, ktorá používa umenie umiestnenia a dekorovanie interiéru  s trochou šarmu.

Nie je to žiadna mágia.

Využíva čisto poznanie a pohyb energie, vibrácie, ergonómiu a kvalitu energií tým najlepším spôsobom na vytvorenie harmonického priestoru, ktorý sa týka konkrétne vás ako jednotlivca.

Čím viac môže váš priestor zrkadliť vaše vnútorné JA, alebo všetkých obyvateľov priestoru, tým viac to bude VÁŠ domov a tým viac získate z jeho synergie.

Tak poďme na to.

Aké sú hlavné nástroje Feng Shui?

Feng Shui má k dispozícii viac nástrojov ako zharmonizovať priestory a každý jeden z nich môže byť účinnejší viac ako iný pre tú ktorú konkrétnu situáciu. Uvediem vám tu tie hlavné nástroje, ktoré sú  obzvlášť užitočné pre odblokovanie energie na prinesenie rovnováhy do domu alebo v podnikaní.

Farba dodáva do priestoru emocionálne, psychologické i kultúrne vnímanie okolia. S farbou spájame mnohé skutočnosti, napríklad ako sú sviatky, rôzne kultúrne či spoločenské záležitosti a v neposlednej rade i emócie. Vo Feng Shui sa farba používa predovšetkým na rovnováhu piatich elementov.
Zvuk sa používa na aktivizovanie energií v našom prostredí. Hudba je účinný spôsob, ako pozdvihnúť chi / energiu /v akomkoľvek prostredí a môže utíšiť stresové situácie doma alebo v kancelárii.
Osvetlenie je jednoduchý spôsob, ako priviesť viac chi / energie /do vášho prostredia, a to najmä plno- spektrálne žiarovky, ktoré simulujú prirodzené svetlo. Krby sú tiež zdrojom svetla.
Doplnky – dekorácie môžu zvýšiť chi / energiu / , či sa jedná o obraz, plastiku, alebo textilné dekorácie, napríklad vankúšiky. Výber a umiestnenie doplnkov závisí na oblasti Bagua, ktorú chcete aktivovať. Art dekorácie by mali odrážať pozitívne obrazy a pocity.
Živé Veci ako zdravé rastliny a kvety vám umožňujú spojiť sa s prírodou. Môžu byť zvolené pre vhodný konkrétny tvar a farbu, aby zodpovedali konkrétnemu prvku a oblasti Bagua. Umelé rastliny môžu byť použité tam, kde nie je dobré svetlo a je obmedzená možnosť pestovať zdravé rastliny. Suché rastliny nie sú vo Feng shui odporúčané.
Vodné prvky  ako sú fontány a akvária stimulujú pohyb chi / energie / v okolí vášho domova či podnikania.
Veterné objekty ako sú zvonkohry, mobiliáre, spinery, transparenty, vlajky a zástavky prilákajú chi / energiu / do svojho prostredia.
Zrkadlá a Kryštály sa využívajú na „liečenie“ nedostatkov v priestore a na posilnenie chi / energie /.

A tu je 9 jednoduchých tipov pre pritiahnutie prosperity do svojho domova s ​​Feng Shui.

Ak sa vám podarí urobiť niektorú z nich, isto prilákate dobrú energiu do vašich príbytkov či priestorov.

1. Vstupné dvere

Vstupné dvere sú prvá a posledná vec, ktorú stretnete pri príchode alebo odchode z vášho domova. Majú vaše vstupné dvere voľný pohyb dnu i von? A čo zvuk vašich dverí? Pískajú, vŕzgajú či dokonca „kňučia“ pri otváraní?  Zvuk dverí vyjadruje váš postoj k životu. Ak je tento zvuk akoby dvere plakali, môže to  ovplyvniť aj vašu náladu a pohodu. Mnoho ľudí si tak zvykli na taký zvuk, že si to ani nevšimnú. Namažte predné dvere a prilákajte pozitívnu energiu, keď vstúpite a opustite svoj domov. Rovnako je dôležité mať vaše vstupné dvere označené vašim menom, aby sa jasne zadefinoval váš priestor. Menovku si môžete zvoliť vo forme, ktorá vyjadrí vašu individualitu, respektíve individualitu vašej rodiny.

Náš tip:

Na prilákanie dobrej pozitívnej energie do vnútra vášho domova si môžete na vstupné dvere umiestniť rôzne zvončeky, ktoré pri pohybe dverí upozornia na vstup energie, pridať zvukové klopadlá, malé dekorácie, ktoré vhodne upevníte na dverách či  nalepovacie mandalky, ktoré nielen prilákajú dobrú energiu, ale aj podporia svojimi vibračnými tvarmi tú energiu, ktorú chcete do svojho domova priniesť.  Inšpirovať sa rôznymi drobnosťami môžete aj v našom eshope tu.

Takúto peknú farebnú nalepovaciu mandalku Kvet života si môžete kúpiť kliknutím na obrázok. Vybrať si môžete rôzne motívy, rôzne farby podľa toho čo vám najlepšie vyhovuje a páči sa vám. Ďalšie možnosti prevedenia nájdete v našej ponuke tu.

2. Hlavná hala – predsieň

Mnoho ľudí žije v domoch, bytoch kde je predsieň alebo hlavná vstupná hala veľmi obmedzená, úzka, dlhá, zaprataná odevmi, topánkami a len ťažko alebo s prekážkami sa dá cez ňu prejsť. Na veľkosti takejto haly asi nič nezmeníte, pokiaľ sa nemáte  možnosť a chuť presťahovať, alebo ju nejakým spôsobom rekonštruovať. Ale môžete si v nej urobiť aspoň poriadok, veci usporiadať a ponechať tam len tie sezónne veci, ktoré aktuálne potrebujete. Na túto tému som už písala článok aj e-Book zdarma, ktorý si môžete stiahnuť na našej stránke. Do malej haly môžete na jej zväčšenie použiť zrkadlá, ale pozor nie presne oproti vstupným dverám. Nástenná zrkadlá nájdete na Biano.sk, kde len stačí zaškrtnúť vlastnosti, aké chcete, aby zrkadlo malo a prezerať ponuku.

Náš tip:

Rovnako je veľmi podporné do stredu haly umiestniť Feng Shui kryštál. Zavesiť ho môžete na strop vo vzdialenosti asi 13 cm od stropu. Najvhodnejšia je červená stužka, niť alebo silón. Ale ak by vás červená farba zavesenia vyrušovala, pokojne použite i bielu alebo transparentnú. Nezabudnite, že vo Feng Shui je dôležitý aj váš pocit, ktorý máte s každým nápravným prostriedkom. Ak sa budete na nápravu pozerať negatívne, nič prospešné vám neprinesie. Feng Shui kryštál môžete použiť aj v iných miestnostiach, v iných priestoroch, všade tam, kde chcete rozprúdiť pozitívnu energiu alebo eliminovať tú negatívnu.

Na rozprúdenie dobrej energie môžete použiť aj zvonkohru, ktorá sa pri otvorení dverí vždy rozozvučí. Všetky tieto nápravné nástroje nájdete v našom eshope tu. Pokojne si vyberte tie čo vám najviac vyhovujú.

3. Obývačka

Najviac využívaným spoločenským priestorom pre rodinu ako aj jej priateľov je práve táto miestnosť. Spravidla pre ňu vymedzujeme ten najväčší priestor vo svojom domove a snažíme sa ho aj čo najviac reprezentatívne zariadiť. Energia by mala plynúť týmto priestorom voľne bez prekážok, bez zbytočného zapratania veľkými fotelami a doplnkami, voliť primeranú sedačku, aby sme sa aj my mohli pohodlne pohybovať. Farby tejto miestnosti môžu byť výraznejšie, ale nemali by sme zabúdať na to, že pri dlhšom pobyte v miestnosti obklopenej výraznou farbou sa časom môže dostaviť únava. Preto odporúčam radšej voliť tlmenejšie farby a výrazné farby, pokiaľ sú žiadané, voliť vo forme doplnkov.

Náš tip:

Veľmi vhodné do obývačky je umiestniť fontánku, alebo akvárium. Voda predstavuje bohatstvo vo Feng Shui.  Najdôležitejšie je, aby voda prúdila smerom k stredu vášho domova. To znamená, že vtedy sa bohatstvo môže naliať do vášho života. Akvárium vždy udržujte čisté, inak by  bolo zdrojom negatívnej energie. Počet rybičiek nie je až taký dôležitý, odporúča sa 9, lebo číslo 9 vo Feng Shui prináša šťastie. Vhodné je ak je aspoň jedna rybička zlatej farby.

Do tohto obytného priestoru je možno použiť mnoho nápravných nástrojov, či už je to svetlo, zvuk, farby, textilné doplnky, živé rastliny či rôzne dekorácie. Skutočne si môžete vybrať podľa vašej chuti a predstavy. My sme pre vás pripravili rôzne možnosti ako si priniesť kus harmónie aj do tejto časti priestoru. Môžete si vybrať obrazy, prehozy, vankúše, keramiku, kryštál, drevené doplnky, no proste z každého kúta niečo. V našom eshope nájdete v časti Feng Shui predmety či v časti Bytové doplnky veľa pekných vecí, ktoré vám môžu byť nápomocné. Stačí len zapojiť vaše cítenie a vkus. Navštívte náš eshop a vyberajte.

Keďže sa v tejto časti bytu zdržiavame najdlhšie alebo najčastejšie, výborne je použiť na zharmonizovanie tohto priestoru aromalampu a pridať vhodný pre vás vyhovujúci éterický olej. Alebo svietnik vo forme soľnej lampy na čistenie a harmonizovanie ovzdušia v čase vašej prítomnosti. No a neodmysliteľne tam patria aj sviečky každého druhu, či už parfumované, z včelieho vosku alebo sójové. Skutočne máme široký výber a snažíme sa mať kvalitu za dobrú cenu. U nás určite nájdete len zdraviu neškodné a harmonizujúce materiály.

Najnovšou novinkou v našej ponuke je takýto skvelý kúsok, kde spojíte 2 v 1. Je to aróma difúzer, ktorý je v dizajne nádhernej vázy. Pôsobí dekoratívne a zároveň funkčne prinesie do priestoru vôňu a pozitívnu energiu. Vrelo odporúčam. Vybrať si môžete aj iné tvary ak vás zrovna tento nenadchol.

Aroma difuzéry sú teraz in a spolu s vhodným éterickým olejčekom vám spríjemnia atmosféru v priestore kde sa nachádzate svetlom, príjemnou vôňou a zároveň aj zvlhčia suchý vzduch pri vykurovaní. My ho doma často používame a máme ich viac aj v iných miestnostiach. Dajú sa nastaviť na časové obdobie ako vám vyhovuje, takže sa už o ne nemusíme starať. Len na začiatku nalejeme trochu vody / podľa návodu /, pridáme pár kvapiek éterického oleja, môže byť aj viac, ale odporúčam najviac 3 druhy. A môžete vychutnávať.

4. Kuchyňa

Kuchyňa je priestor našej výživy i výživy celého domova. Je to priestor prosperity. Preto sa ju snažíme držať v poriadku a čistote. Čo sa týka usporiadania priestoru, najvhodnejšie usporiadanie skriniek v tejto časti bytu či domu je až po strop. Podľa Feng Shui je dobré, ak nie je voľný priestor nad kuchynskými hornými skrinkami. Tento voľný priestor priťahuje prach a vytvára stagnujúcu energiu.  Ak takúto medzeru nad skrinkami máte, nezúfajte, môžete to ľahko napraviť. Umiestnite tam nejaké osvetlenie, zelené rastliny / živé alebo umelé, veľmi realisticky vyzerajúce /, alebo krásne a vám blízke doplnky pre túto oblasť. Tieto doplnky prinesú život do tejto časti a transformujú energiu na pozitívnu.

Vynikajúcim nápravným nástrojom do kuchyne sú samozrejme živé rastliny, ktoré dodávajú pozitívnu energiu a tým prinesú aj potrebnú energiu pre prosperitu a zdravie.

Náš tip:

Na rozprúdenie dobrej energie sú vhodné v tejto časti aj zvonkohry. Keďže táto časť bytu sa často vetrá, mierny vánok môže rozhúpať paličky zvonkohry, ktorá vydáva zvuk a tak aktivizuje prístup prospešnej energie. Zvonkohry sú v ponuke rôzne. Do tejto časti priestoru vám odporúčam nejakú jemnejšiu a menšiu formu zvonkohry, ktorá svojim prípadným zvukom nebude nikoho vyrušovať. Ale samozrejme medze sa tu nekladú, môžete si zavesiť zvonkohru podľa vášho vkusu. Rôzne štýly, dizajny a materiály nájdete aj v našom eshope tu.

Rovnako sem môžete použiť už vyššie spomenutý Feng Shui kryštál.

5. Kúpeľňa

Mnoho ľudí sa obáva kúpeľni, pokiaľ ide o Feng Shui. Voda tu odteká preč a keďže voda je spojená s prosperitou, vznikajú obavy, že sa takto odplavia preč aj financie. Hlavne pokiaľ je kúpeľňa spojená aj s WC.  Nuž niečo na tom pravdy je, ale tak ako na všetko aj na túto skutočnosť má Feng Shui nápravu. Ponechajte dvere na kúpeľni zatvorené, samozrejme pri dobrom zabezpečení odvetrania. Rovnako sa snažte vždy mať poklop na záchode zavretý. Tým môžete zabrániť odtekaniu pozitívnej energie a teda aj prípadným financiám preč z vášho priestoru.

Pre kúpeľňu je dôležitý poriadok, pretože je často zdrojom negatívnej energie. Robíme tu očistu svojho tela a niekedy aj duše, ak si urobíme dobrý kúpeľ. Čisté zrkadlá, sanitárne zariadenia by mali byť samozrejmosťou. Pokiaľ sa dá, by sme tu nemali zhromažďovať ani odložené oblečenie pripravené na pranie. Mala by im byť vyčlenená samostatná miestnosť. Ako nápravný prostriedok do tohto priestoru môžete využiť hlavne osvetlenie.

Náš tip:

Môžete tu použiť soľnú lampu na zlepšenie ovzdušia tohto priestoru. Hlavne pri kúpeli ak použijete aj kahanec, ktorý začne ionizovať vzduch, ozdraví ovzdušie a vy môžete pokojne relaxovať. O blahodárnych účinkoch soľnej lampy som už písala v článku tu.

Výborne môžete použiť v tejto časti aj pomôcky, ktoré máme v našej ponuke eshopu ako Welness a Spa tu.

6. Spálňa

Trávime v tejto časti priestoru asi väčšinu času z celkového pobytu doma. Vo Feng Shui sa jej prikladá rovnako dôležitá funkcia. Najviac sa v tejto miestnosti sústreďuje pozornosť na umiestnenie postele.  Nemala by byť priamo oproti dverám tak, aby nohy spiacich smerovali priamo na dvere. To je známa poloha “ mŕtveho“ vo Feng Shui. Z postele by malo byť vidieť na vstupné dvere, aby obyvateľov spálne nikto nečakane neprekvapil. Dôležité je mať za hlavou vysoké čelo postele, aby chránilo hlavu spiaceho pri spánku. Rovnako je dôležitý pokojný a decentný dizajn interiéru spálne, jemné nevýrazné farby, ktoré majú upokojovať a nie aktivovať. Preto sa do spálne neodporúčajú ani zrkadlá a televízor. To sú aktívne prvky a môžu spôsobovať poruchy spánku či dokonca nespavosť.

Dnes nie je neobvyklé, že väčšina z nás má televíziu v  spálni. Ale ak máte problémy so spaním, alebo dokonca aj keď nie, je dobrý nápad prikryť televízor keď sa dá. Aktívna energia televízie môže byť rušivá pre pokojnú energiu odpočinku a spánku. Nájdite si krásnu šatku, prehoz alebo látku a hoďte ju na televíziu. Pekné inšpirácie nájdete aj v našom eshope tu.

Náš tip:

Z nápravných nástrojov či pomôcok je možné v spálni umiestniť prvky na podporu  vzťahov či už jestvujúcich, alebo pritiahnuť nový. Výborne sa k tomu hodí polodrahokam Ruženín. Môže byť v surovom neopracovanom stave, alebo aj nejaký pekný výrobok, najmä srdiečko. Vždy by ale mali byť dva v páre.

Veľmi pekným a vhodným prvkom je aj lotosový kvet, ktorý je symbolom lásky. Otvorte svoj domov tejto nádhernej krištáľovej kvetine „Feng Shui“. Krištáľ je symbolom zrozumiteľnosti, ktorý umožňuje, aby svetlo prešlo a odrážalo jeho obrysy a vytvorilo luxusnú a magickú ilúziu svetla.

Vo Feng Shui tento krištáľový lotosový kvet iniciuje lepší obeh a rovnováhu energie pre všetkých okolitých obyvateľov a pomáha priniesť úspech, harmóniu a rovnováhu vo vašich vzťahoch. Prináša lásku, šťastie, zdravie i ochranu pred zlými snami. Umiestnite svoj Lotosový krištáľový kvet na slnečnom mieste, aby mohol vysielať krásne farebné odrazy a harmonizovať energie vašej izby.

7. Detská izba

Feng shui v izbe vašich detí pomáha vytvoriť útulný priestor, ktorý podporuje spánok, šťastie a harmóniu. Napríklad ste vedeli, že mať zarámovanú fotografiu rodiny v ich izbe poskytuje upokojujúcu energiu? Čo sa týka usporiadania izby, najlepšie je umiestniť posteľ tak, aby dieťa videlo dvere a malo veľké čelo postele za hlavou oproti zadnej stene. Je dôležité, aby dieťa videlo kto prichádza a nebolo v pozícii, v ktorej by ho mohli prekvapiť.

Dokonalá detská izba by mala mať správnu rovnováhu medzi jinovou a jangovou energiou, čo znamená, že by nemala byť príliš tmavá alebo príliš svetlá a mala by byť v súlade s osobným vkusom a osobnosťou dieťaťa. Na stenách sa vyhýbajte výrazným farbám, ako sú svetlé neónové farby alebo rušná tapeta, pretože by to mohlo dieťa nadmerne stimulovať, ovplyvniť jeho centrálny nervový systém a narušiť jeho spánok. Vhodné sú farby pastelové modré, zelené alebo ružové farby, ktoré vytvoria upokojujúcu atmosféru. Doplňte izbu obrázkami, ktoré deti skutočne pozdvihujú a podporujú. Najlepšie umelecké dielo dieťaťa, ktoré ho bude podporovať je jeho vlastný výtvor, alebo výtvor, ktorý ste robili spolu s ním.

Povzbudzujte deti, aby svoje hračky upratali na konci dňa, pretože ich neporiadok môže narúšať pokojný spánok. Jednoducho používajte veľa krytých škatúľ alebo košov, aby ste vy a vaše dieťa mohli na konci dňa urobiť rýchle a čisté upratanie.

Náš tip:

Do detskej izby na harmonizovanie energie môžete vhodne doplniť zvonkohru v detskom dizajne, mobiliár, spiner alebo peknú mandalu na okno. Sú to hravé doplnky a deti sa s nimi radi hrajú a tak môže energia voľne prúdiť.

Na pokojný spánok im môžete nad posteľ zavesiť Lapač zlých snov, aby mali pokojný spánok a boli počas noci chránení od negatívnej energie.

Viac tipov a nápadov si môžete pozrieť v našom ehope tu.

8. Energetická očista priestoru

V neposlednom rade je potrebné z času na čas urobiť očistenie priestoru. Domovy, v ktorých prebývame a prostredie, v ktorom trávime čas, uchovávajú energetický odtlačok tých, ktorí obývajú tieto priestory. Je vždy dobré, ak túto energiu vymeníme za novú sviežu a starú energiu odstránime.  Netreba tomu tak veľa. Stačí mať trochu času a rozhodnúť sa spáliť starú energiu a privítať sviežu a novú chi / energiu /. O čistení priestorov som už písala v článku tu.

Náš tip:

Na očistu priestorov môžeme použiť viacero spôsobov:

Pálenie drievka Palo santo, vydymovať bielou šalviou,  alebo použiť priestorový osviežovač, napríklad s pomarančovým olejom či bielym pomaderom.

Pre ktoré sa rozhodnete závisí od vašej momentálnej situácie. Ak ste po prekonaní choroby, či po prepuknutej veľkej hádke odporúčam vydymiť priestor bielou šalviou. Na bežné čistenie postačí Palo santo. Palo Santo je jeden z našich obľúbených nástrojov na čistenie energie. Palo Santo znamená v španielčine „sväté drevo“. Toto posvätné drevo pochádza zo stromov Palo Santo v Južnej Amerike. Pri pálení sa predpokladá, že dym poskytuje liečivú a terapeutickú liečebnú energiu. Jeho upokojujúca a uvoľňujúca aróma je neuveriteľná a patrí medzi najväčšie voňavé lesy sveta.  Či už použijete, Bielu šalviu alebo Palo santo či iný „čistiaci“ prostriedok uistite sa, že si predstavujete v priestore, ktorý očisťujete ako odchádza negatívna energia preč a ako sa priestor napĺňa pozitívnou energiou. Hovorte si pri tomto rituály svoju vlastnú afirmáciu, čo by ste chceli očistou dosiahnuť.

9. Energetické oživenie priestoru

No a nakoniec do očistených priestorov privítajte pozitívnu energiu lásky, radosti, prosperity a šťastia.

Náš tip:

Výborným nástrojom na to je tibetská misa. Stačí pár zvukov zahrať ma mise a priestorom sa rozľahnú jej posilňujúce a nabíjajúce tóny pozitívnej energie. O tibetskej mise som už tiež písala, môžete si o nej viac prečítať tu.

Legendy hovoria, že tajomstvo zvuku vydáva množstvo energie, preto musí byť toto poznanie skryté. Vieme, že pri počúvaní zvuku spievajúcej misy sme schopní zastaviť vnútorný dialóg (rozumové centrum je pozastavené a pocitové centrum je aktívne), čo misy predurčuje ako výborný nástroj pre meditáciu.

Spievajúce misy môžeme použiť aj ako hudobný nástroj. Ale je to iný druh hudby ako sme navyknutí počúvať v našom západnom svete. Misy majú viac frekvenčné tóny a nezapadajú do „západnej“ teórie jedinečnosti.

Ako si vybrať z viacerých mís.

Tibetské misy existujú v rôznych tvarov a výsledných zvukov. Väčšina z nich je, ak sa týka farby, viac či menej zlatá. Sú okrúhle, ale líšia sa svojou hĺbkou. Niektoré sú nízke ale veľmi široké, iné okrúhle a hlbšie. Niektoré majú širšiu základňu a existujú aj veľmi nízke misy s veľmi široký plochým dnom. Niektoré misy majú dokonca tvar pohára. Tie sú ale veľmi malé a veľmi vzácne.

Sila stien i tvar misy sa líšia. Zvuk je ovplyvnený tvarom a hrúbkou materiálu rovnako ako silou a tvarom hrany misy. Na farbe misy nezáleží. Existujú misy, ktoré majú na vonkajšom okraji zvyšky laku alebo glazúry, ale tie so zvukom tiež nemajú nič spoločné. Ak si kúpite misu a vyleštíte ju, zvuk ovplyvníte. Leštením totiž odstránite tenučkú vonkajšiu vrstvu, ktorá sa neustále obmieňa.

Ako hrať na tibetské spievajúce misy.

Na misy sa dá hrať mnohými spôsobmi. Najčastejšie sa hrá na misy s paličkou, ktorú budete potrebovať. Je to  drevená palička, najlepšie z tvrdého dreva. Mäkké drevo, ale tiež poskytuje niektoré výhody. Veľkosť paličky závisí na veľkosti misy, ale je lepšie si to vyskúšať,  neexistuje na to pravidlo. Vždy je to  otázka pokusov a omylov, jedna palička bude znieť nádherne, iná, podobná, celkom inak. Jedna misa bude lepšie znieť s tvrdšou paličkou, iná zase s mäkšou. Preto v našej ponuke nájdete zvlášť tibetské misy a zvlášť paličky. Tibetské misy sú v našej ponuke podľa váhy i rozmerov. Majú rôzne hrúbky. Pripravili sme pre vás nahrávky ich znenia pri vibrácii úderom na okraj misky i pri ich hraní., aby sa vám ľahšie vyberalo. Viac si pozrite napríklad tu.

Pre názornosť je dobré pozrieť si toto video. Hra na tibetskú misku

Môžete si ich zakúpiť v našom eshope tu.