Home » E-shop » Prečo si kúpiť Himalájsku soľnú lampu? Spoznajte jej liečivé benefity.

Prečo si kúpiť Himalájsku soľnú lampu? Spoznajte jej liečivé benefity.

Dnes sú ľudia neustále bombardovaní škodlivými pozitívnymi iónmi, či si to uvedomujú, alebo nie. Tieto pozitívne ióny sú generované rôznymi faktormi vrátane podzemných zdrojov, sieťami elektrických rozvodov, lámp a obrovským nárastom elektrických spotrebičov a elektrických žiaričov / počítač, WI-FI, mobilná sieť /. Škodlivé vlny, ktoré tieto siete vytvárajú, môžu zmeniť naše zdravie a narušiť našu duševnú dynamiku, aj keď si to možno neuvedomujeme. Soľné lampy ponúkajú praktické a jednoduché riešenie týchto problémov.

Liečivé benefity soľnej lampy.

Jedným z dôvodov k nákupu himalájskej soľnej lampy je očistenie vnútorného vzduchu. Himalájska prírodná kryštálová soľná lampa funguje ako čistička vzduchu. Keď svieti, lampa vyžaruje negatívne ióny, ktoré bojujú proti kladne nabitým časticiam vo vzduchu, ktoré spôsobujú, že takýto vzduch cítite ako suchý a ťažký. Keď soľná lampa svieti, osvetlený soľný kryštál odstraňuje prirodzene zo vzduchu  alergény ako je dym, čiastočky prachu, peľ a iné látky znečisťujúce ovzdušie. Rovnako akoby zriedila pachy, aby sa dýchalo ľahšie. Najmä ľudia s astmou by mali považovať za užitočné, na znižovanie ich príznakov, využiť účinky soľnej lampy. Soľná lampa môže svietiť a očisťovať priestor tak dlho ako potrebujete využiť jej očistný účinok. Výhodou je aj ich cenová dostupnosť v porovnaní so strojmi, ktoré si môžete kúpiť s rovnakým účinkom. Skvelé sú aj pre ich mäkkú žiarivosť a môžete ich mať v svojom byte aj viac. Môžete ich využiť v spálni pre ľahký spánok a sú perfektné aj ako nočné svetlo pre použitie v kuchyni alebo kúpeľni. Rovnako sú dobrou voľbou aj do detskej izby, kde jednak vylepšia vzduch a zároveň dodajú jemné svetlo, aby sa vaše detičky nebáli.

Himalájske soľné lampy rôznej veľkosti si môžete zakúpiť v našom eshope tu:

Ako to funguje?

Vzduch, ktorý dýchame každý deň, je naplnený negatívnymi a pozitívnymi iónmi a aby sa udržalo zdravé životné prostredie, tieto negatívne a pozitívne ióny musia zostať v rovnováhe.

Bohužiaľ, veľa vymožeností moderného života, ako sú naše elektronické zariadenia a vykurovacie a chladiace systémy, produkujú množstvo pozitívnych iónov, ktoré uvoľňujú do vzduchu, ktorý dýchame, a spôsobujú úplne nevyvážený pomer iónov v ovzduší. To môže prispieť k rozvoju alergií, astmy, stresu, nespavosti a iných porúch spánku, bolesti hlavy a migrény a mnohých ďalších zdravotných problémov u mnohých jednotlivcov.

Negatívne ióny a himalájske soľné lampy

Mali ste niekedy nutkanie zhlboka sa nadýchať po búrke pri prechádzke v prírode, po pláži alebo pri prechádzke pri vodopáde? Dôvodom môže byť to, že vzduch je nabitý negatívnymi iónmi a vaše telo ich chce získať čo najviac. Vzdušné nečistoty ako špina, prach, znečisťujúce látky, peľ a iné alergény majú pozitívny náboj. To im umožňuje vznášať sa vo vzduchu, kde sa ľahko dýchajú. Záporné ióny, uvoľňované himalájskymi soľnými lampami, sa viažu na pozitívne nabité časti a znižujú ich neškodnosť tým, že ich „nesú“ k podlahe.

Čo je to negatívny ion?

V podstate negatívny ión je molekula kyslíka, ktorá získala elektrón. Oxid uhličitý je kladne nabitý ión, čo znamená, že stratil elektrón. Pozitívne i negatívne ióny existujú vo vzduchu, ktorý dýchame. Vieme, že negatívne vždy priťahuje pozitívne. Záporné ióny priťahujú pozitívne ióny, viažu sa na pozitívne elektróny a robia ich neutrálne.

Rovnako ako čistý včelí vosk aj soľné himalájske lampy majú schopnosť uvoľňovať negatívne ióny do ovzdušia. Soľ priťahuje vlhkosť zo vzduchu a rýchlo sa odparuje od tepla lampy. Tento jednoduchý proces vytvára negatívne ióny.

Takže čo je to lampa na báze kryštálovej soli?

Himalájske soľné lampy sú kusy himalájskej soli, ktoré sa ťažia z úpätí Himalájskych hôr, ktoré sa potom opracujú do rôznych tvarov a veľkostí. Potom je do spodného stredu horniny vyvŕtaná diera, kde je vložená žiarovka, alebo miesto pre kahanec. Keď sa hornina zahrieva teplom žiarovky, alebo horiaceho kahanca, soľ prirodzene vyžaruje negatívne ióny, ktoré pomáhajú očistiť vzduch vo vašom dome, alebo byte tým, že sa viažu s pozitívnymi iónmi znečisťujúcich látok, ako je prach, peľ, pach, cigaretový dym a iné alergény. Tieto novo viazané ióny potom „padajú“ na podlahu, mimo vašej cirkulácie vzduchu, čím vytvárajú prostredie pre zdravšie dýchanie. Himalájske soľné lampy pomáhajú takto v boji proti elektromagnetickému smogu, ktorý vyžarujú rôzne elektronické zariadenia v domácnosti, ako počítače a televízory. Každá lampa vyžaruje príjemnú oranžovú žiaru, ktorá vytvára priestor vo vašej domácnosti na oázu relaxu a pokoja.

Himalájske soľné lampy rôznej veľkosti si môžete zakúpiť v našom eshope tu:

Ako sa získava soľná lampa?

Himalájska kryštálová soľ je ručne ťažená z hĺbky v himalájskych horách, najvyššej horskej oblasti na svete. Himalájske pohoria sa rozprestierajú po celej Ázii a prechádzajú cez Čínu, Nepál, Mjanmarsko, Pakistan, Bhután, Afganistan a Indiu. Táto kryštalická soľ bola pravdepodobne vytvorená pred tisíckami rokov v dávnoveku, kedy sa presunom minerálnych hmôt a zeme, ktoré boli položené na dne oceánskeho dna, vyzdvihli hore do týchto majestátnych hôr. Chránené v nedotknutom prostredí, ktoré je obklopené snehom a ľadom po celý rok, táto soľ nie je ovplyvnená znečistením, ktoré sa dnes vyskytuje vo väčšine svetových morí a oceánov, kde sa vyrába morská soľ. Mnoho ľudí verí, že himalájska ružová soľ je najčistejšia soľ, ktorá sa nachádza na zemi. Himalájske hory sú domovom obzvlášť starých a krásnych odrôd soľného kryštálu, ktoré sa na celom svete stávajú čoraz populárnejšie na použitie ako stolová soľ a kúpeľové soli, okrem veľmi obľúbených kryštálových lámp. Tieto bloky kryštálov horninovej soli z hlbín v himalájskych horách absorbovali minerálne prvky, ktoré ich obohacujú a dávajú im jemné tóny. Na rozdiel od bežnej kamennej soli, ktorá sa získava pomocou priemyselných metód, extrahuje sa himalájsky soľný kryštál pomocou tradičných metód, ktoré sa používajú už tisíce rokov.

Účinky soľnej lampy.

Okrem zdravotných účinkov vydáva jemné a upokojujúce svetlo. Toto svetlo napomáha relaxácii a meditácii a tiež pomáha energetizovať celé telo. Jej špecifické účinky nie sú náhodné, alebo magické, a hoci krištáľové soľné lampy vykazujú niektoré úžasné vlastnosti, robia to pre dobre zistené a podložené dôvody.

  • Môžete sa rozlúčiť navždy so stresom, opakujúcimi sa migrénami, pocitmi únavy, nespavosti, nadmernej nervozity a nedostatku koncentrácie. Vďaka krištáľovým soľným lampám sa váš dom stane zdrojom energie, dynamiky a vitality, ktoré vás neustále regenerujú. Tento úžasný nástroj na ochranu a harmonizáciu je prácou prírody a prostredníctvom nej sa prírodný svet stane absolútnym symbolom blahobytu pre vás. Vaša životná energia bude v plnej sile. Budete sa prebúdzať v skvelej forme, s chuťou do života.
  • Ochranné sily kamenej soli sú známe už od najstaršej doby. Používa sa nepretržite – nie náhodou, ale preto, že každá civilizácia pochopila tajomstvá soli. Starí osvietení majstri ju využívali, praktikujúci majstri Feng shui to využili a výskumníci ju dnes znovu objavujú ako liek pre domácnosť (geobiológia) a pre alternatívne terapie. Omladzujúce sily kamennej soli nájdu najdokonalejší a najsofistikovanejší výraz práve v kryštalových solárnych lampách.
  • Ďalšou veľkou výhodou je to, že máte vo svojom dome nielen krásnu soľnú lampu, ale lampu, ktorá má schopnosť detoxikovať EMG. EMG sú elektromagnetické frekvencie emitované z elektroniky a sú považované za nebezpečné pre naše zdravie. Rastúci výskum naznačuje, že vysoké množstvo EMG smogu môže prispieť k chorobám. Teraz, viac ako kedykoľvek predtým, naše telá dostávajú tieto umelé elektromagnetické vlnové dĺžky vo zvýšených množstvách až o 20 krát viac, ako sme zvyknutí. Pomocou himalájskych soľných lámp vo svojom dome môžete pomôcť neutralizovať EMG, mikrovlnné rúry, elektrické rúry, počítače a mobilné telefóny.

Himalájske soľné lampy rôznej veľkosti si môžete zakúpiť v našom eshope tu:

Ako používať himalájske soľné lampy?

Možno vás prekvapí, že lampy samotné nevytvárajú negatívne ióny. Aj keď soľ je hygroskopická, čo znamená, že priťahuje vlhkosť, lampa nebude produkovať negatívne ióny, kým sa nezohrieva. Je to práve odparovanie vlhkosti zo soli, ktoré dodáva soľným lampám ich zdravotné výhody.

  • Kryštálová soľ, ktorá tvorí každú z týchto svietidiel, ktoré sú jedinečné vo forme a farbe, sa vytvorila pred dvesto miliónmi rokov. Každá žila a mramorovaná plocha je zázrak prírody. Pestrá krása týchto svietidiel je rovnako prínosná. Keď sú zapnuté, lampy vydávajú jemné svetlo, ktoré priťahuje naše oči a upokojuje nervový systém. Preto sú skvelé na zmiernenie stresu a sú ideálnou pomôckou aj pri meditačných a relaxačných postupoch.
  • Kryštálové soľné lampy je možné použiť na pracovisku, v spálni, v detskej izbe, pracovni, pri meditácii alebo v obývacej izbe. Akonáhle ju umiestnite na niektoré miesto, uvidíte, že konflikty zmiznú ako zázrakom. Budete cítiť, že ste naplnení nádherným pokojom, ktorý vás bude viesť k tomu, aby ste spravili častejšie správnu vec v správny čas.
  • Horníci, ktorí pracujú hlboko pod zemským povrchom v himalájskych soľných baniach, zriedka trpia alergiami, astmou a inými respiračnými ochoreniami. Je to preto, lebo trávia svoje dni v prostredí nasýtenom negatívnymi iónmi, ktoré sa prirodzene uvoľňujú z Himalájskej soli.
  • Ak chcete najúčinnejšie používať himalájsku soľnú lampu, nechajte ju svietiť čo najčastejšie. Ak budete mať viac ako jednu soľnú lampu v každej izbe alebo v miestnostiach, kde sa najviac vyskytujete, dosiahnete najlepšie výsledky.
  • Tiež ak liečite sezónne alergie, najlepšie je udržiavať lampu zasvietenú celý deň a zatvárať dvere a okná spálne, aby sa negatívne ióny mohli vytvárať a cirkulovať v celej miestnosti.
  • Vhodné je doplniť soľnú lampu / so žiarovkou, kahanec by zhasol / sklenenou, alebo keramickou miskou aromalampy, do ktorej pridáte vodu a pár kvapiek niektorého vhodne zvoleného éterického oleja. Dosiahnete tak synergický účinok oboch prírodných produktov. Možné je aj aplikovať pár kvapiek vhodného éterického oleja na povrch soľnej lampy.
  • Himalájske soľné lampy vydržia dlho. Ak máte soľnú lampu na elektriku, stačí vymeniť žiarovku, alebo v prípade, že máte lampu na kahanec, vymeniť ho za nový, zapáliť  a môžete pokračovať.
  • Soľnú lampu stačí občas iba jemne utrieť od prachu, nedávajte ju pod vodu, alebo neponárajte do vody. Je to soľ a ako taká sa rozpustí.

Všetky problémy vášho života nebudú vyriešené himalájskou soľnou lampou. Ale po pár týždňoch používania vo vašom dome by ste si mali všimnúť jej priaznivý účinok.

Himalájske soľné lampy rôznej veľkosti si môžete zakúpiť v našom eshope tu:

One thought on “Prečo si kúpiť Himalájsku soľnú lampu? Spoznajte jej liečivé benefity.

Comments are closed.