Home » E-shop » Pritiahnite si vaše sny do života pomocou Feng Shui.

Pritiahnite si vaše sny do života pomocou Feng Shui.

Všetci prechádzame v tomto čase náročným obdobím nielen v pracovnom, ale aj v rodinnom, či vo všeobecnosti, osobnom živote. Izolácia nás samotných i okolo nás, nemožnosť vzájomnej blízkosti či už so svojimi priateľmi, kolegami, alebo blízkymi sa nás dotýkajú nielen v emočnej rovine, ale u mnohých aj vo fyzickej rovine zabezpečenia či realizácie. Ale tak, ako všetko v živote, má to svoje kladné aj záporné stránky. A práve na tie kladné stránky vás chceme upriamiť.

Prinášame vám v tomto čase spomalenia možnosť pozrieť sa na svoj život tak trochu s odľahčením a víziou do budúcna. Trochu tvorivosti, zamyslenia, túžob a snívania.

Mnohí z vás majú teraz viac času a nemusia ho tráviť  len sledovaním sociálnych sieti, televíznym programom či čítaním kníh. Je to aj skvelá príležitosť začať trochu snívať, predstavovať si čo by som skutočne od života chcel a rekapitulovať či idem svojou cestou spokojne a v radosti. Možno objavíte nové impulzy, nápady a vytvoríte si predpoklady pre ich realizáciu.

Vytvorte si svoju nástenku želaní, snov a túžob. Možno ste sa už s touto formou stretli a my vám tu teraz poradíme ako na to.

Kedy ak nie teraz. Teraz máte na to čas. Tak čo, skúsite to?

 

Nástenka snov a vízií.

 

Nástenka vašich snov, túžob a vízií podľa Feng Shui.

Nie je žiadnym tajomstvom, že nástenky snov a vízií sú zábavným spôsobom, ktorý vám pomôže premeniť vaše sny na skutočnosť. Určite si každý z vás pamätá keď bol mladý ako si na stenu nalepil svoje idoly, ktorým sa chcel podobať, alebo auto, dom, či iný sen, o ktorom sníval celý čas, aby ho mal stále na očiach.

S vizualizáciou toho po čom túžime, snívame a predstavujeme si ako svoj šťastný život, môžeme dosiahnuť jeho prejavenie, alebo sa mu aspoň priblížiť.

Každá myšlienka, ktorej sa držíte je modlitba a môže sa prejaviť.

Vedeli ste však, že silu svojich prejavov môžete zvýšiť  pridaním Feng Shui pravidiel? Ak toto učenie nepoznáte, predstavím vám ho. Feng Shui nás učí, že umiestnenie farieb alebo prvkov /voda, oheň, zem, kov a drevo/ podľa mapy zvanej Bagua vytvára optimálne prostredie pre tok energie „čchi“ priestorom, čím vytvára tok hojnosti, zdravia a rovnováhy. Môžeme teda využiť Bagua z tejto starodávnej čínskej praxe pre vlastnú koláž vizuálnych násteniek.

Feng shui nástenka snov a vízií.

Aký je rozdiel medzi nástenkou Feng shui a bežnou nástenkou? Sú si veľmi podobné, ale na rozdiel od tej klasickej nástenky, ktorá môže obsahovať všetky vaše vízie a nemusí sa sústreďovať na jednu konkrétnu oblasť, pri využití pravidiel Feng Shui v skutočnosti využívate Baguu vášho domova na organizáciu vašich snov. Ak chcete, môžete sa dokonca sústrediť iba na jednu konkrétnu oblasť.

Predstavme si Baguu Feng Shui, než si povieme, ako usporiadať vašu nástenku s pravidlami Feng Shui:

Mapa Bagua Feng Shui

Na obrázku vidíte Bagua Feng Shui ako rozdeľuje priestor.  Mapu Bagua smerujte vždy severnou stranou ku vstupu do vášho domova. Feng shui Bagua je mapa, ktorá rozdeľuje váš domov na 9 rôznych oblastí čo vám pomáha aplikovať Feng shui na váš domov. Ukáže vám, ktoré oblasti vášho domu súvisia s rôznymi oblasťami vášho života. Takto ju môžete použiť aj na aplikáciu Feng Shui na nástenku s vašimi víziami.

Tu je príklad, ako pomocou mapy Bagua vytvorite svoju nástenku vízií:

      1. Najskôr sa rozhodnite, na ktorú oblasť svojej mapy života / domu / sa chcete sústrediť. Kde by ste sa chceli svojou víziou zamerať. Môžete si vybrať jednu oblasť, niekoľko oblastí alebo sa sústrediť na všetky z nich, na každú oblasť však môžete použiť iba pár vecí.

Rovnako ako u všetkých násteniek na manifestáciu vízií je najlepšie byť čo najkonkrétnejší, ale tiež nechať priestor aj pre vesmír, aby vás prekvapil a priniesol to čo chcete / alebo možno aj niečo lepšie /.

      2. Napíšte si všetky veci, ktoré by ste chceli v blízkej budúcnosti manifestovať. Môžete byť skutočne konkrétni.

Napríklad: Chcel by som v nasledujúcich šiestich mesiacoch mať 1000 € navyše.

Alebo: Chcel by som nové auto. Môžete si dokonca napísať aký model, farbu či výbavu auta by ste chceli. Je to na vás a na tom čo bude pre vás lepšie. Vesmír vám koniec koncov môže niečo poslať iba ak veríte, že to môžete mať.

Tvorba nástenky. Zdroj: Internet.

      3. Pomenujte vaše predstavy, dajte ich do verbálnej podoby, nájdite slová, vety, ktoré by vyjadrili vašu túžbu či sen. Zapíšte si ich ku každej oblasti, ktorú chcete podporiť. Môžete sa kreatívne pohrať s ich vizuálnou podobou. Použiť rôzne spôsoby ich fyzického vyjadrenia.

Napríklad: Peniaze nechávam voľne prúdiť ku mne a mám ich stále viac a viac.

Alebo: Láska prichádza ku mne a rozprestiera svoje krídla.

     4. Nájdite obrázky, ktoré vyjadrujú to čo by ste chceli privolať do svojho života. Obrázky môžete čerpať z časopisov, plagátov, letákov, stačí si ich vystrihnúť a urobiť vkusnú koláž. Alebo si môžete urobiť nástenku na počítači, vtedy jednoducho stiahnete obrázky z internetu a uložíte na pomyslenú nástenku na obrazovke. V dnešnej dobe sú už aj rôzne aplikácie na tvorbu takýchto násteniek.

Napríklad: Ak hľadáte novú prácu, môžete nájsť obrázky oblečenia, ktoré by ste chceli pri práci mať.

Alebo: Nájdite obrázok, ktorý predstavuje typ práce, ktorú by ste chceli vykonávať či pracovné pomôcky potrebné k svojej vysnívanej práci.

Tvorba nástenky. Zdroj: Internet.

     5. Teraz, keď máte pre víziu všetko čo tam chcete dať, je čas použiť kúzlo Feng shui. Ak vyrábate nástenku, ktorá predstavuje viac rôznych oblastí vášho života, rozdelíte všetko čo chcete použiť na vytvorenie nástenky do 9 kvadrantov Bagua. Potom v každej z týchto oblastí použijete svoje obrázky, či slovné vyjadrenia / afirmácie /.

Napríklad: Ak chcete viac peňazí, umiestnite položky hojnosti a bohatstva do ľavého horného rohu. Ako ukazuje Bagua mapa.

Alebo: Ak by ste chceli nového romantického partnera, umiestnite tieto obrázky do pravého horného rohu.

Nerobte si starosti s rozdelením nástenky na 9 presných kvadrantov – stačí umiestniť svoje predmety vízie do  jednotlivých oblastí.

Ak by položka /obraz či text / mohla ísť aj do viacerých oblastí, vyberte si ktorúkoľvek z nich, ktorá vám najlepšie vyhovuje.

Príklad vytvorenia takejto nástenky Feng Shui vízií nájdete na  obrázku vyššie.

Nechajte voľne prúdiť vaše kreatívne nápady, pohrajte sa s tým a jednoducho sa zabavte a tvorte!

Nástenka snov a vízii pre jednu oblasť.

Nástenka snov a vízií pre lásku. Zdroj: Internet.

Ak chcete vytvoriť nástenku Feng shui, ktorá je určená iba pre jednu konkrétnu položku, môžete jednoducho vytvoriť celú plochu, ktorá predstavuje tú konkrétnu jednu vec, ktorú chcete.

Napríklad: Ak by ste si chceli pritiahnuť partnera, alebo posilniť už existujúci partnerský vzťah, vytvoríte si nástenku s touto témou.

Alebo: Ak by ste chceli mať tento rok dieťa, urobte o ňom celú radu.

Potom použijete mapu Feng shui Bagua a umiestnite túto nástenku vízie niekam do oblasti partnerstva / pri láske/ , alebo do oblasti deti a tvorivosti / pri dieťatku / vášho domova.

Alebo: Ak chcete tento rok získať nové zamestnanie, vytvorte si víziu Feng shui bohatstva a hojnosti a umiestnite ju jej prislúchajúcej zóne.

Bez ohľadu na vaše ciele vám môže nástenka vízií pomôcť k ich dosiahnutiu. Nástenky vízií a snov sú výkonné nástroje, ktoré pomáhajú ľuďom vizualizovať ich ambície. Sú to koláže obrázkov a slov, ktorých cieľom je zviditeľniť a prezentovať dosiahnuteľnejšie vaše ciele. Keď máte jasný obraz o tom, čo dúfate, že dosiahnete, vaša myseľ začne prijímať vaše plány ako realitu. To vedie k väčšiemu zameraniu, motivácii a dôvere vo vaše schopnosti uspieť.

Kam nástenku vízií a snov umiestniť.

Umiestnenie nástenky. Zdroj: Internet

Nástenku vašich snov a vízií je najvhodnejšie umiestniť na miesto, ktoré máte často v dohľade. Vždy keď pôjdete okolo nej, alebo ak sa budete pri nej nachádzať, uvidíte vaše predstavy a prenesiete si túto energiu vízie do vašej mysle. Takto vás bude energia vašich snov a túžob, premietnutá na vašej nástenke, neustále motivovať a povzbudzovať, aby ste niečo pre to aj urobili. Ak chcete definovať najlepšie umiestnenie Feng Shui pre vašu vizuálnu dosku, pozrite sa na dva hlavné faktory.

     1. Aké je hlavné zameranie na vašej vizuálnej nástenke. Máte vytvorenú jednu vizuálnu nástenku pre všetky svoje ciele, alebo uprednostňujete niekoľko násteniek pre rôzne konkrétne ciele jednotlivo?

Napríklad: V domácej kancelárii je vhodné umiestniť nástenku zameranú na peniaze a obchodný úspech.

Alebo: Vizionársku tabuľu zameranú na lásku a zdravie je vhodné umiestniť v spálni na šatníku alebo na stene spálne.

Alebo: Vizuálna nástenka pre tvorivú osobu môže byť umiestnená v jej kreatívnom ateliéry či štúdiu.

Ak máte nástenku s viacerými oblasťami, ktoré by ste chceli prejaviť či podporiť, je vhodné nástenku umiestniť na miesto, ktoré bude  často vo vašom zornom poli, teda na také miesto, kde sa najviac zdržiavate. Napríklad aj v kuchyni.

     2. Pozrite sa na hlavné materiály, ktoré ste použili na vytvorenie svojej vizionárskej nástenky. Je vyrobená z kovu alebo dreva? 

Napríklad:  Kovová doska /studená energia/ nie je vhodná pre spálňu, kde vyžadujeme skôr teplo.

Alebo: Nástenka s mnohými pripínačkami nie je vhodná do spálne.

Naše rady na záver.

Nižšie nájdete niekoľko všeobecných tipov Feng shui, ktoré vám pomôžu nájsť najlepšie umiestnenie Feng shui pre vašu vizionársku nástenku vo vašej domácnosti a ďalšie tipy ako si tieto oblasti z pohľadu Feng Shui môžete podporiť.

Pre úspech v podnikaní, peniaze a rast kariéry.

Na nástenku si vyberte kovové doplnky a kovové Feng Shui prvky a farby. Za účelom získavania peňazí a úspechu je zvyčajne dobré mať „aktívnu“ nástenku, čo znamená, že môžete pohybovať vecami tak, ako to považujete za vhodné, pridávať ďalšie obrázky, výstrižky, konkrétne slová atď.

Najlepšia oblasť Feng Shui pre vizionársku nástenku spojenú s obchodným úspechom, peniazmi a rastom kariéry je určite domáca kancelária. Pokiaľ je to možné, nechajte ju v severnej oblasti Feng Shui Bagua vo vašej kancelárii.Alebo v Juhovýchodnej oblasti ak vám ide o prisun financií.

Môžete tiež postupovať podľa všeobecných pravidiel Feng Shui pre tieto oblasti, pokiaľ ide o Feng Shui prvok, farby, tvary atď.

Naše Feng Shui tipy pre podporu vašich snov a vízií:

Napríklad: Pre oblasť bohatstva a hojnosti si do tohto sektoru / ľavý horný roh /môžete umiestniť kameň citrín alebo pyrit, ktoré vám svojou energiou napomôžu k jeho dosiahnutiu. Rovnako vám môže pomôcť energia známej čínskej mince, ktorú si zavesíte do juhovýchodnej oblasti.

Alebo: Pre oblasť úspechu v podnikaní si môžete do južného sektoru umiestniť obraz Fénixa.

Na podporu kariéry je vhodné do severnej oblasti umiestniť aj takýto obraz. Zakúpiť si ho môžete u nás v eshope tu.

Viac doplnkov na podporu tejto zóny si nájdete rovnako v našom eshope.

Pre oblasť lásky a zdravia.

Vyberte si drevené príslušenstvo a farby prvkov Feng Shui drevo a zem. Na rozdiel od Feng shui obchodného úspechu a finančnej vízonárskej nástenky, chcete, aby vaša láska, zdravie a pohoda boli stabilnejšie, takže je najlepšie definovať základnú štruktúru a držať  ju stabilnú.

Najlepšie Feng Shui oblasti pre lásku, zdravie a pohodu môžu byť dobre-organizovaný, dobre osvetlený, krásny šatník, či stena spálne, ktorú často vidíte, alebo juhozápadná oblasť domácej kancelárie.

Môžete tiež postupovať podľa všeobecných pravidiel Feng Shui pre tieto oblasti, pokiaľ ide o Feng Shui prvok, farby, tvary atď.

Naše Feng Shui tipy pre podporu vašich snov a vízií:

Napríklad: Do sektoru partnerstva a lásky, čo je pravý horný roh, môžete umiestniť kameň Ruženín, či Jadeit. Rovnako vám môže pomôcť tvar srdiečka, delfína či kvet Lotosu. Nezabudnite, že chcete tvoriť pár, preto je potrebné, aby ste použili predmety dvojmo.

Alebo: Krásnou možnosťou je umiestnenie dúhového kryštálového Lotosového kvetu do tejto oblasti. Ak bude ružovej farby, jeho energiu pre lásku ešte umocníte.

Na podporu lásky a partnerstva je vhodné do juhozápadnej oblasti umiestniť aj takýto obraz. Zakúpiť si ho môžete u nás v eshope tu.

Viac doplnkov na podporu tejto zóny si nájdete rovnako v našom eshope.

Najlepšie Feng Shui je vtedy keď  nezabudnete veriť svojim pocitom a budete experimentovať, tvoriť a pri tvorení sa hrať, kým nedosiahnete ten okamih, keď všetko klikne, zapadne, takže  budete mať dokonalú vizuálnu nástenku na dokonalom Feng Shui mieste, aby ste podporili svoje sny.