Home » Feng Shui » Poznáte týchto 9 najobľúbenejších kryštálov Feng Shui?

Poznáte týchto 9 najobľúbenejších kryštálov Feng Shui?

polodrahokamy

Na vytvorenie dobrej pozitívnej energie sa vo Feng Shui využívajú v hojnej miere aj rôzne kamene a kryštály. Kryštály pôsobia silno a pritom jemne svojou energiou, ktorú vyžarujú do okolia a napĺňajú ňou priestor, v ktorom sú umiestnené. Môžu vám pomôcť prilákať požadovanú kvalitu pozitívnej energie, posilniť vaše osobné energetické pole, vyčistiť váš priestor od negatívnej energie a ešte oveľa viac.

Svet kryštálov a kmeňov je fascinujúci a preto sa aj kamene a kryštály vo Feng shui často používajú pre svoje špecifické vlastnosti, ako je ochrana, uzemnenie, láska, očista od negatívnej energie atď. Na využitie ich podpornej energie sa vo Feng Shui používajú rôzne formy ich tvaru, vlastností i vhodné umiestnenie.

Predstavím vám tu 9 najpoužívanejších kryštálov, ktoré sa vo Feng Shui využívajú na vytvorenie dobrého Feng Shui vo vašej domácnosti či kancelárii. Ukážem vám aké možnosti ich tvaru môžete využiť a kde ich môžete vhodne umiestniť.

1. Krištáľ

♠ Krištáľ je čistý kremeň a využívajú sa jeho univerzálne vlastnosti. Používa sa na čistenie od negatívnych energií, na ochranu a posilnenie energetického poľa, podporu a rozptýlenie pozitívnej energie. Keď dopadne na krištáľ svetlo, zlomí sa a odráža sa vo forme farebnej dúhy a tým naplní priestor očarujúcim a optimistickým svetlom, ktoré prináša hlbokú radosť a šťastie pre náš vnútorný svet. Krištáľ môže byť naprogramovaný na pomoc s pozitívnymi afirmáciami a tak prinášať potrebné pozitívne vysielanie do priestoru. Krištáľ by pre svoje univerzálne pôsobenie  nemal chýbať v žiadnej domácnosti či pracovni.

♠ Najčastejšie sa používa krištáľ vo svojej prirodzenej prírodnej forme vo forme drúzy, ktoré môžu dosahovať rôzne veľkosti, či ako obelisk. Ale s úspechom sa využíva aj pri tvorbe šperkov či dokonca bytových doplnkov. Môžete ho nájsť v podobe prekrásnych ozdobných kľučiek, svietnikov, či ozdobené konferenčné stolíky. Prekrásne sú i krištáľové lustre, ktoré dodajú každému priestoru noblesu a luxus. Krištáľové šperky prinesú svojim nositeľom dostatok podpory v ich seba vyjadrení, kreativite, nápadov a zároveň im dodajú potrebnú ochranu od okolitého nepriaznivého sveta. Veľmi populárne sú i krištáľové svietniky vo forme lotosového kvetu, ktoré hrajú po osvetlení svetlom farbami dúhy a prinášajú tak do priestoru energiu všetkých farieb.

♠ Krištáľ umiestnite do oblastí, ktoré potrebujú čerstvú, sviežu, čistú energiu, trochu pripomínajúcu kombináciu šťastného slnečného svetla a čistej čírej vody. S umiestnením číreho kremeňa vo vašej domácnosti alebo kancelárii sa nemôžete pomýliť, pretože tento kryštál prispôsobí svoju energiu akejkoľvek oblasti Bagua, do ktorej ho umiestnite. Veľmi dobre sa hodí najmä do vstupu priestoru, aby mohol rozptyľovať a prinášať pozitívnu energiu celému priestoru. Ak chcete použiť tento kryštál ako prvok Feng Shui v domácnosti, umiestnite ho do oblasti, ako je parapet. Zosilnenie kremeňa vyžaruje pozitívnu energiu vytiahnutú od Slnka a Mesiaca do zvyšku miestnosti.

Náš Tip:

Ak chcete kremeň naprogramovať podľa svojich úmyslov, držte ho v dlani a zamerajte sa na to, čo chcete preniesť do kryštálu. Pamäť kryštálu stiahne vaše zámery a pomôže prejaviť tieto ciele prostredníctvom jeho schopnosti zosilňovať  rovnakým spôsobom ako v technologických zariadeniach. Liečivé vlastnosti kremeňa však zosilnia každú okolitú energiu, alebo sa do nej vložia, takže na udržanie pozitívnej energie je dôležité občas vyčistiť kameň. Afirmácia, ktorú môžete použiť s Krištáľom, napríklad,  je: „Som si vedomý svojich zámerov a cieľov.“ Opakovanie tejto afirmácie posilní vôľu vášho účelu a pomôže pri vizualizácii vašich cieľov. Ľahnite si a položte číry kremeň na tretie oko, aby ste dosiahli jasnosť a ľahkosť toku do korunnej čakry.

Zakúpiť si ho i rôzne produkty z neho môžete v našom esope tu.

2. Ruženín

♠ Energia ružového kremeňa je čistá jemnosť, krehkosť, láska a odovzdanie. Je to energia materskej lásky, nežnej zamilovanosti a nevinnej prítulnosti dieťaťa.  Význam Ruženínu, ktorý presahuje romantickú lásku, tiež úzko súvisí so súcitom a bezpodmienečnou láskou. Využíva energiu bezpodmienečnej lásky na to, aby zvýšilo vaše vedomie. Jeho vysoké frekvencie vám pomôžu odpustiť pochopením situácií z pozitívnejších perspektív. Ruženín upokojuje a zmýva bolesť, sklamanie a akékoľvek iné negatívne energie, ktoré by mohli zavrieť akékoľvek srdce. Ruženín sa považuje za majstra liečiteľa pri záležitostiach súvisiacich s láskou – či už je to nedostatok lásky k sebe alebo bolestivé zážitky z lásky. Pretože ružový kremeň je silne spojený so srdcom a neustále vyžaruje upokojujúci tok lásky, je to absolútne najlepší kryštál Feng shui pre každú spálňu , či už ide o spálňu pre dospelých alebo detskú izbu.

♠ Najčastejšie sa Ruženín používa vo forme srdiečka, či už ako šperk alebo ako lásku prinášajúci doplnok do priestoru. Môžete ho však s úspechom použiť aj v jeho prirodzenej prírodnej forme, či ako pyramídu a obelisk.  Ak použijete Ruženín do spálne, alebo do rohu manželstva v Baguii, nezabudnite, že musí byť v páre, teda by mali byť použité vždy 2 kusy vedľa seba. Náramok z Ruženínu by nemal chýbať u nikoho, kto chce nájsť partnera, alebo pracuje na láske k sebe samému.

♠ Ruženín je podľa svojich vlastností kryštál číslo 1  pre vašu oblasť lásky a manželstva Bagua vo Feng Shui. Do tejto oblasti môžete vložiť misku prírodného Ruženínu, dve ruženinové srdcia, alebo dva opracované ruženinové kamienky. Ak túžite po novej láske alebo dieťatku môžete si do zásuvky nočného stolíka umiestniť niekoľko ruženinových kamienkov alebo ich umiestniť do malej misky priamo na nočný stolík.

Náš Tip:

Ruženín si môžete rovnako ako Krištáľ naprogramovať pozitívnymi afirmáciami. Vezmite svoj Ruženín, kryštál pre lásku, do svojich rúk a nechajte sa na chvíľu synchronizovať s jeho energiou. Hovorte nahlas svoj zámer / afirmáciu / pre tento kryštál. Napríklad, ak si želáte, aby váš kryštál pritiahol lásku, môžete povedať: Programujem tento kryštál, aby vibroval so svetlou energiou lásky. Nech mi pripomenie, že som milovaná, naplnená láskou a rozširujem lásku na všetko, čo stretnem.

Zakúpiť si ho i rôzne produkty z neho môžete v našom esope tu.

3. Ametyst

♠ Ametyst, najmä v jeho hlbokých fialových farebných odtieňoch, navodzuje pokoj, hĺbku a meditáciu. Môže vás vtiahnuť do vnútra samého seba, očistiť vašu energiu a spojiť s hlbokými duchovnými zážitkami. Dodáva energiu človeku, čo zažil stres, alebo je vyčerpaný, alebo zažil zložitú situáciu. Je vhodný pre všetky druhy liečenia a navyše dodáva liečiteľskú energiu iným kameňom a zároveň ich očisťuje. Ametyst odbúrava zlosť a netrpezlivosť, takže je vhodné ho mať v mieste, kde jednáte so zákazníkmi a návštevníkmi, alebo kde stále vyzváňa telefón. Umožní vám sústrediť sa len na jednu vec alebo problém. U detí ich zbavuje strachu z tmy.

♠ Najúčinnejšou formou ametystu je vysoká geóda s čírou tmavofialovo farbou. Je to vynikajúci liek vo Feng shui pre akýkoľvek priestor, pretože nasáva všetky nižšie energie, či už negatívne alebo stagnujúce a premieňa ich na pokojnú a silnú svetelnú liečivú energiu. Samozrejme môžete použiť aj menšie geody či tromlované / opracované / kamene a malé kryštále. Ametystové šperky či už ako prívesok, náušnice, alebo náramok, nosené na sebe vám prinesú tak potrebný pokoj a vyrovnanosť v tomto uponáhľanom svete.

♠ Ametyst je najvhodnejší pre umiestnenie na váš meditačný stolík či samotný vytvorený oltárik. Môže sa tiež použiť ako Feng-Shui liek pre oblasť Bagua osobného rastu a duchovného rozvoja vo vašom dome alebo kancelárii. Výborne sa hodí k počítaču, televízii, alebo inému spotrebiču, kde potrebujete eliminovať negatívnu energiu. Ametyst jednoducho môžete umiestniť všade tam, kde potrebujete priniesť jeho liečivú a transformačnú energiu.

Náš Tip:

Použitie ametystu na dekoráciu domu je voľbou, ktorú si mnohí sami vyberajú pre svoj vzhľad. Kameň však môže mať mnoho metafyzických výhod, ak je umiestnený v správnej miestnosti. Ametyst v rodinnej miestnosti môže pomôcť pri rodinnej väzbe a zaistiť dôveru a pokoj nevyhnutnú pre otvorenú komunikáciu. Ametyst v kancelárii prinesie intuíciu pre robenie tvrdých, závažných rozhodnutí v podnikaní a zmiernenie stresu počas dlhých pracovných dní. Umiestnenie ametystu niekde v kúpeľni je ďalším spôsobom, ako zmierniť úzkosť počas upokojujúceho kúpeľa. Je dobré si pri umiestnení uvedomiť, že by sa nemal nachádzať na mieste, ktoré je vystavené priamemu slnku, aby nedošlo k odfarbeniu.

Zakúpiť si ho i rôzne produkty z neho môžete v našom esope tu.

4. Jadeit

♠ Jadeit sa používa pre svoje schopnosti vytvárať pokojný pocit harmónie a rovnováhy. Prináša spojenie medzi zemou a oblohou, fyzického a duchovného. Posolstvo Jadeitu je „S láskou prijímam samého seba“ a jeho silné liečivé účinky začínajú tým, že vám pomôžu vyrovnať sa s vyváženou harmonickou energiou vnútri seba.  Jadeit je ako priateľ, ktorý vás prijíma takého, aký ste a zároveň vyžaruje optimistickú energiu. Harmonická energia Jadeitu je ženskej kvality – milujúca, šťastná, akceptujúca, vediac, že ​​všetko je teraz v poriadku. Upokojuje a uvádza do rovnováhy myseľ a emócie. Rovnako sa používa na ochranu a pre šťastie či vytváranie bohatstva i prilákanie priateľov. Priláka do vášho domova a na pracovisko bohatstvo a prosperitu. Majte ho pri sebe pokiaľ máte obchodné jednanie, alebo uzatvárate nový obchod. 

♠ Vyrábajú sa z neho mnohé tvary a šperky od korálikov, náramkov, prsteňov po rôzne sošky a doplnky, ktoré majú priniesť ochranu, šťastie, bohatstvo a prosperitu.  Napríklad si môžete vybrať jadeitové figúrky ako tvary zvierat, draky, slony, korytnačky, psy, ryby a oveľa viac. Napríklad Jadeitový Buddha môže byť vynikajúcim dekorom a liečbou Feng Shui pre váš domov, pretože upokojujúca a múdra energia Jadeitu vyjadruje najlepším spôsobom Buddhovu energiu. Ďalšou populárnou figúrkou je zelená ryba prinášajúca prosperitu, alebo korytnačka prinášajúca dlhovekosť. Jadeitový náramok, alebo prívesok slúži ako znak ochrany a lásky.

♠ Jadeit je ideálny umiestniť do oblasti Bagua pre vaše zdravie a rodinu ako aj pre vašu oblasť peňazí a hojnosti. Keďže Jadeit patrí do prvku Feng Shui zeme, je najlepšie ho umiestniť ako liek Feng Shui v oblastiach, ktoré sú riadené alebo vyživované prvkom zeme. Upokojujúca energia Jadeitu môže podporiť všetky oblasti Bagua okrem Severu a Juhu.

Náš Tip:

Vyskúšajte prilákať do vášho života pomocou energie Jadeitu hojnosť a prosperitu. Začnite tým, že vytvoríte posvätný priestor bez neporiadku a akýchkoľvek iných rozptýlení. Očistite priestor vydymením bielou šalviou a do blízkosti kameňa umiestnite zapálenú sviečku, ktorá podtrhne náladu na pôsobenie kameňa. Ak chcete zo sedenia vyťažiť maximum, pozerajte sa na kameň a rozmýšľajte pokojne o svojom úmysle, ktorý bude uložený v kryštáli, aby ste k nemu mali prístup kedykoľvek, keď ho budete potrebovať. Seďte potichu s kameňom po dobu 20 minút. Pre požehnanie šťastia a hojnosti  držte kameň v lone a predstavte si prúd svetla, ktorý vás spája so zemou. Cítite energiu, ktorá vás obklopuje, s láskou a ochranou. Keď meditujete s Jadeitom, nechajte svoju srdcovú čakru vnímavú a otvorenú pre vďačnosť za všetko vo vašom živote. S teplou a pokojnou aurou si predstavte všetky svoje nádeje a sny svojho života.

Zakúpiť si ho i rôzne produkty z neho môžete v našom esope tu.

5. Tigrie oko

Tigrie oko získava svoje liečivé vlastnosti kombináciou prvkov Slnka a Zeme. To mu dáva uzemnenie aj inšpirujúce vibrácie. Tigrie oko je hlavný ochranca – pozorný, silný, rýchly a veľmi efektívny. Krása tigrích očí je v tom, že vás chráni a vyživuje súčasne a zanecháva vám silnejšie, živšie a vyváženejšie energetické pole. Tento kameň odvahy a motivácie vám pomôže uspieť vo všetkom, čo robíte.  Strach môže často predstavovať výzvu pre váš úspech. Môže vás uviazať na vašom mieste a prevziať kontrolu nad vaším životom. Tigrie oko pomáha transformovať tieto toxické pocity na odvahu a sebavedomie. Pomáha vám posunúť perspektívu, aby ste videli cestu vpred, dokonca aj v časoch strachu. Ak začnete pochybovať, využite silnú a stabilizujúcu energiu tohto kameňa s úmyslom zahŕňajúcim vášeň, odvahu a odhodlanie.

♠ Tigrie oko sa najčastejšie používa vo forme šperkov, alebo ako tromlované / opracované / kamene, ktoré sa nosia pri sebe. Kamene Tigrieho oka podporujú vitalitu a fyzickú činnosť. Ak sa cítite zablokovaný, šperky z kameňa vám môžu poskytnúť osobnú silu, ktorú potrebujete, aby ste sa pohli vpred. Spojenie s vlastnosťami Tigrieho oka vám môže pomôcť spoznať vaše silné stránky a talenty, čo vám umožní rozšíriť svoju myseľ, aby ste dosiahli plný potenciál. Ak potrebujete v práci zaujať nový prístup, alebo hľadáte riešenie osobných problémov, tento kameň vám bude náležite užitočný. Samozrejme sa s úspechom môžu použiť i do priestoru. Môžete mať tieto kamene vo svojom pracovnom priestore a využívať ich energiu na dosiahnutie svojich najtajnejších snov.

♠ Vďaka svojej silnej zemskej energii sa Tigrie oko môže tiež použiť ako liek Feng Shui prvku Zeme v ktorejkoľvek z oblastí Bagua, ktoré sú buď vyživované, alebo definované prítomnosťou prvku Feng Shui zeme. Môžete napríklad umiestniť niekoľko kameňov Tigrieho oka do oblasti Partnerstva / na jeho stabilizovanie /, alebo do oblasti Deti a Kreativity / na podporu sebavedomia a odhodlania /. Tento kameň je veľmi prospešné mať doma, je vynikajúci na stabilitu a ochranu a je aj  cenovo dostupný.

Náš Tip:

Umiestnite kamene tigrieho oka  do vašej kancelárie alebo do pracovného priestoru. Prípadne ich uschovajte kdekoľvek, aby ste mali rýchly prístup k ich vysokým frekvenciám. Kedykoľvek sa budete báť alebo si nebudete istý, držte kamene vo svojich rukách a nechajte ich energiu, aby vám nahliadla do príčiny svojej neistoty. Toto liečivé cvičenie má mnoho výhod, Tigrie oko má stabilizačnú energiu, ktorá pomáha spomaliť uvoľňovanie stresových hormónov a zároveň podporuje uvoľňovanie negativity a emocionálnych blokov. Môžete tiež položiť kamene na spodnú časť brucha, čím sa toto energetické centrum otvorí a naplní sa čistým svetlom.

Zakúpiť si ho i rôzne produkty z neho môžete v našom esope tu.

6. Pyrit

♠ Pyrit sa tiež nazýva ako „bláznovo zlato“, pretože jeho trblietavý zlatý odtieň, farba zlata v poludňajšom slnku, pripomínajú zlato. Pyrit je veľmi populárny vo Feng Shui pre jeho vlastnosti priniesť peniaze. Význam pyritových kryštálov, ktorý využíva mužskú energiu, je symbol hojnosti a prosperity, čo z neho robí vynikajúci doplnok k výzdobe každej kancelárie alebo pracovného priestoru. Či už ide o zvýšenie zamerania, alebo iba o energetickú podporu, kryštálový kameň z pyritu vám dáva silu a odhodlanie, ktoré potrebujete na splnenie náročných úloh. Je to konečný symbol bohatstva a šťastia. Pyrit je v skutočnosti jedným z najlepších liekov na ošetrenie Feng-Shui pre kanceláriu, pretože so sebou prináša svieži, energizujúci, optimistický a disciplinovaný druh energie.

♠ Pyrit sa najčastejšie využíva vo forme suroviny ako prirodzená prírodná drúza, ale veľmi často aj vo forme samotných pyritových kociek. Pre ochranu a uzemnenie môžete nájsť pyrit v tvare krásnych guľôčok alebo kociek, ktoré sú aj veľmi dekoratívne, čo uľahčuje priviesť tento kameň do akéhokoľvek priestoru ako dobrú funkciu liečenia Feng Shui .

♠ Keďže pyrit je silným vyjadrením prvku Kov vo Feng Shui a jeho vzhľad vyzerá podobne ako zlato, pyrit je jedným z najlepších kameňov Feng Shui, ktorý sa používa na liečenie bohatstva a peňazí. Svoj pyrit môžete umiestniť v oblasti Prosperity a hojnosti v Bagua zóne vášho domu alebo kancelárie a nosiť ho ako šperky, ak cítite potrebu čistej, lesklej a disciplinovanej energie.

Náš Tip:

Urobte si malý rituál na privolanie prosperity a hojnosti. Skombinujte pyrit s inými kameňmi šťastia, ako je Citrín, Jadeit, alebo Krištáľ, aby ste zosilnili energiu. Umiestnite svoje kamene na bielu podložku, do ich blízkosti umiestnite zapálenú sviečku, aby ste navodili náladu na osviežujúcu a inšpirujúcu energiu. Predtým, ako začnete, očistite priestor a kamene vydymením bielou šalviou. Počas svojho rituálu priťahujúceho bohatstvo seďte 20 minút v tichosti s kameňmi a uvažujte o svojom úmysle. Ak chcete do svojho života priniesť prosperitu, musíte ju naozaj chcieť. Pošlite túto správu vašim kameňom a vesmíru vizualizáciou jasného obrazu toho, čo chcete prejaviť vo svojom živote. Nech je to tak skutočné a podrobné, ako je to možné.

Zakúpiť si ho i rôzne produkty z neho môžete v našom esope tu.

7. Karneol

Karneol je známy ako umelecký kameň, je to teplý, žiarivý kameň, ktorý zvyšuje dôveru a silu prirodzeného prejavu. Karneol vás uzemní a ukotví v súčasnej realite. Výborne obnovuje vitalitu, motiváciu a účinne stimuluje tvorivé schopnosti. Dodáva odvahu, prináša pozitívny pohľad na život, rozháňa apatiu a motivuje k úspechu v podnikaní i v ďalších oblastiach. Tento kameň vám pomôže získať vieru v seba samého rovnako ako v to, čo vnímate okolo seba. Pomáha preniknúť až k samotným koreňom toho, čo vám znepríjemňuje život a dodáva silu k vytrvalému jednaniu.  Karneol a jeho farby sú zemité, prinášajúce výživné teplo a múdrosť. Jeho krásne farby siahajú od najjemnejšej žltej až po najhlbšiu ohnivú oranžovú. Prinášajú šťastnú a optimistickú energiu vyjadrenú pokojným a istým spôsobom.

♠ Karneol sa poväčšine na trhu vyskytuje vo forme šperkov, ako sú prívesky, náhrdelníky, náramky, alebo prstene. Umelci ich nosia na podporu svojej kreatívnej energie i ako podporu svojej spontánnosti, dôvery a ľahkosti vo svojej prezentácií. Okrem výraznej estetiky predstavuje Karneol aj spojenie so spodnými  troma čakrami. Kedykoľvek budete vyzvaný na vystúpenie, či budete čeliť tvorivému vystúpeniu na pódiu,  ohnivý spoločník vás povedie k tomu, aby ste čelili svojim obavám. Majte vždy Karneol pri boku buď ako šperk, alebo ako kameň vo vašej kabelke, alebo vo vrecku a s dôverou uveďte plány do činnosti.

♠ Pretože karneol harmonicky spája prvky ohňa a Feng Shui zeme, môžete ho voľne používať v ktorejkoľvek z oblastí Bagua, z ktorých môžu mať tieto dva prvky úžitok. Prítomnosť Karneolu je vždy vítaná vo vašej oblasti Partnerstva, ako aj v oblasti Osobného rastu a duchovného rozvoja . Ak máte tmavo červený Karneol, môže to byť vynikajúci liek Feng Shui na aktiváciu oblasti Kariéry a prezentácie vo vašom priestore.

Náš Tip:

Karneol zvyšuje nielen odvahu a sebavedomie, ale na bunkovej úrovni čistí krv a zlepšuje krvný obeh, čo je nevyhnutnosťou pre každú stresovú situáciu. Pre hovorcov, spevákov, hercov a zabávačov je nosenie karneolových šperkov pri srdci nevyhnutné pre neustále prúdenie tepla a podporu, keď sú na nich upriamené  všetky oči. Ak potrebujete ukázať na nejakej akcii svoju najlepšiu stránku, urobte si večer pred vystúpením podporný kúpeľ. Dajte karneol do kúpeľa a napustite vodu. Hovorte si toto potvrdenie pre seba: „Som odvážny a sebavedomý.“ Svojimi liečivými afirmáciami zaplňte svoju myseľ a relaxujte. Preciťujte ako sa všetky vaše obavy, strach a pochybnosti rozplynú.

Zakúpiť si ho i rôzne produkty z neho môžete v našom esope tu.

8. Citrín

♠ Význam Citrínu je spojený s bohatstvom a hojnosťou, preto sa často nazýva „obchodný kameň“ alebo „kameň prosperity“. Skutočne, ak váš zámer zahŕňa dosiahnutie úspechu vo finančných alebo obchodných podnikoch, je to jeden z najlepších kameňov na podporu týchto snáh. Význam kryštálového kameňa Citrínu je tiež spojený so zvyšovaním radosti a optimizmu. Citrínové frekvencie sú jednými z najsilnejších pre motiváciu a vytrvalosť. Vďaka svojej väzbe na čakru solárneho plexu sú vlastnosti kryštálov Citrínu účinné pri zvyšovaní vašej osobnej sily a sebavedomia. Rozšírenie tohto energetického centra môže pomôcť rozpustiť bloky a stagnáciu, čo má za následok vyššiu úroveň energie a zvýšenie celkovej cirkulácie. Svetlá a šťastná energia Citrínu naplní vášho ducha pozitivitou a najväčšími vibráciami a pomocou slnečnej energie odstráni všetky blokády alebo nerovnováhy vo vašej čakre slnečného plexu.

♠ Pokiaľ ide o citrín, na výber nie je veľa možností. Originálne drúzy a obelisky sú veľmi zriedkavé. Najdostupnejšie sú kúsky kryštálov Citrínu, tromlované /opracované / kamene, alebo šperky. Môžete tiež nájsť kúsky suroviny Citrínu a vystaviť ich u vás doma, alebo iba niekoľko zrnitých kryštálov v jednoduchej miske,  môže často priniesť nádhernú energiu do každého priestoru, akéhokoľvek interiéru a akejkoľvek kultúry.  Skvelý spôsob, ako využiť energiu Citrínu, je nosiť kryštál ako šperky. Pretože Citrín pracuje na tretej čakre – problém sebavedomia a sily – dlhý náhrdelník s príveskom Citrínu môže byť vynikajúcim šperkom. Nájdete tiež rôzne citrínové náramky, prívesky a náušnice.

♠  Existuje veľa tradičných liekov Feng Shui s Citrínom, napríklad vo forme kryštálových stromov, zvonkohier alebo iných dekoratívnych predmetov. Najlepším miestom pre umiestnenie Citrínu ako lieku Feng shui  je oblasť oblasť Prosperity a Bohatstva. Mnohí obchodníci si dávajú kúsok Citrínu do pokladne, alebo do peňaženky na prilákanie viac peňazí.

Náš Tip:

Okrem silných liečivých vlastností je možné krištáľový kameň Citrín použiť aj na rozjasnenie vášho domova. Ak chcete do svojho intímneho priestoru priniesť svetlo a hojnosť, odporúčame do spálne umiestniť stredne veľký kameň. Môžete ho tiež umiestniť do svojej kancelárie alebo pracoviska, aby ste zvýšili prosperitu a kreativitu. V detských izbách môže Citrín naplniť priestor šťastím a veselou energiou.

Zakúpiť si ho i rôzne produkty z neho môžete v našom esope tu.

9. Ammonit

♠ Ammonit nie je ani kryštál, ani kameň, ale určite patrí do nášho zoznamu najlepších kryštálov a kameňov Feng Shui, pretože sa vo Feng Shui vo veľkej miere používa pre svoje veľmi jedinečné vlastnosti. Ammonit mal viac ako 100 miliónov rokov na to, aby sa stal jedinečným!

♠ Táto skamenená škrupina starodávneho mäkkýša môže priniesť mimoriadnu energiu do každého priestoru, kvalitu energie, ktorá je čistá, silná a energizujúca. Úžasný dizajn tejto fosílie odhaľuje spôsob, akým funguje – prináša neustále sa otáčajúcu energiu, ktorá odstraňuje stagnáciu, zablokovanie a akékoľvek iné zvyšky nízkej energie. Tento kolobeh sa vykonáva neustálym a konštantným spôsobom, nič radikálne ani dočasné.

♠ Umiestnenie Feng Shui Ammonitu nie je obmedzené. Môžete túto starú krásu umiestniť do ktorejkoľvek oblasti bagua.

Náš Tip:

Sledovanie závitov Amonitu až do stredu by vám malo pomôcť prísť k samotnému koreňu veci, ku koreňu problému, k jeho podstate. Tento kameň vás uvedie hlboko do vášho vnútra a vedie k zjednoteniu. Aktivácia osobného poslania a duchovná vôľa posúvajú energiu cez jemne plynúcu pozitívnu špirálu. Je známy aj ako mocný nástroj karmickej očisty a priložený na tretie oko uvoľňuje nutkavé myšlienky a duševné príkazy z minulého života. Pri liečbe prispieva k celkovému pocitu pohody, povzbudzuje prúdenie energie telom a pomáha k dlhovekosti, prospieva bunkovému metabolizmu, pri depresiách, pôrodných bolestiach, stimuluje energiu kundalíni a bunkovú pamäť.

Viac o Ammonite som písala v článku tu:

Zakúpiť si ho i rôzne produkty z neho môžete v našom esope tu.

Prešli sme všetkých 9 kryštálov vo Feng Shui, ktoré sú podľa môjho názoru najviac využívané a najznámejšie aj pre širokú verejnosť. Samozrejme by som mohla uviesť ešte ďalšie ako napríklad Malachit, Chalcedón, Turmalín, Šungit, Hematit, Onyx, Jaspis, Celestín a pod. Všetky sú krásne a všetky majú svoje špecifické vlastnosti a možnosti uplatnenia ako lieky pre Feng Shui. Možno nabudúce zvolím nejakú konkrétnu oblasť Bagua a uvediem tam aj ďalšie.

Kamene si vyberajte podľa toho, ktorý vás najviac osloví, alebo podľa toho čo by ste chceli s konkrétnym kameňom podporiť či dosiahnuť vo vašom živote. V našom eshope nájdete mnohé produkty z každého tu uvedeného druhu a samozrejme aj mnoho iných, ktoré môžete úspešne použiť. Doprajte si nerušený čas na návštevu nášho obchodu a zažite svoju energiu pre seba, zistite, aké kryštály vás priťahujú. Nájdenie najlepšieho kryštálu alebo kameňa pre seba alebo pre váš domov je jednoduché pokiaľ sa necháte viesť vlastnou intuíciou.

Všetky kamene si môžete pozrieť a zakúpiť v našom eshope tu: