Home » E-shop » Prsteň bájnej Atlantídy

Prsteň bájnej Atlantídy

 

 

 

 

 

Prsteň Atlanťanov

Atlantský strieborný prsteň

 

 

 

 

 

 

ATLANTSKÝ ZNAK:

Je to dnes veľmi obľúbený a možno aj najpoužívanejší symbol.  Atlantský znak má oveľa viac symbolov ako to na prvý pohľad vyzerá. Obsahuje rôzne geometrické tvary, ktoré majú svoj význam, ako i presne určený počet obrazcov, ktoré rovnako vyjadrujú určitú symboliku.

Zakúpiť si ho môžete v našom e-shope klikom tu.

Analýza geometrických tvarov:

Trojuholník zobrazuje pohyb, svetlo, plameň, život. Symbolizuje rovnováhu, plodnosť zeme a nekonečno. Vyjadruje božskú trojjedinosť. Cez trojuholník plynie múdrosť, božia sila a krása. Má ochranný význam, pretože symbolizuje boha, potenciálnu silu a harmóniu. Jeho tri steny znamenajú tri stupne duchovného vývoja – múdrosť – silu – harmóniu. Predstavujú aj tri spektrá života – minulosť – prítomnosť – budúcnosť, nebesia – zem – svet, narodenie – život – smrť, telo – myseľ – duša.
V astrológii symbolizuje trojuholník planétu SÍRIUS. V prsteni je to pravdepodobne odkaz na spriaznenosť Atlanťanov so Síriom. Dva trojuholníky umiestnené v znaku Atlanťanov plnia funkciu malých antén, ktoré prijímajú signály zo Síria. Preto tu zohrávajú hlavnú úlohu.
Ďalším prvkom v symbolike Atlantského znaku sú obdĺžniky. Tri väčšie obdĺžniky pod sebou a šesť menších, symetricky uložených po stranách tých väčších.
Obdĺžnik je znakom moci a stability. Tri obdĺžniky pod sebou predstavujú štvorec, ktorý symbolizuje božský rozum, dokonalosť, objavovanie, materiálny svet, štyri živly, štyri svetové strany a číslo štyri. Predstavuje celistvosť, poriadok a rovnováhu. Reprezentuje spravodlivosť, stálosť, pravdu a vernosť.
Prsteň má tvar kruhu, pretože tento tvar nemá začiatok ani koniec, symbolizuje nekonečno. Stimuluje biopole človeka a jeho auru.

Numerologický význam prsteňa:

Číslo dva je prezentované dvomi trojuholníkmi. Dvojka rozdeľuje a vytvára symetriu. Symbolizuje svetlo a tieň, materiálno a duchovno.
Číslo tri predstavujú tri trojice obdĺžnikov. Trojka vyjadruje slnko, svetlo a nadšenie. Znamená silu prírody, rozvoj a šťastie. Je syntézou jednotky a dvojky. Symbolizuje rozum, telo a ducha, minulosť, prítomnosť a budúcnosť.
Číslo šesť je dané počtom malých obdĺžnikov v znaku. Symbolizuje manželstvo, stálosť, rovnováhu, duchovno a pokoj.
Číslo deväť dáva súčet všetkých obdĺžnikov v znaku. Reprezentuje ukončenie, pravdu a rovnováhu medzi duchovným a materiálnym.
Číslo jedenásť tvorí súčet všetkých obrazcov v znaku. Jedenástka je číslom majstrov a znamená odvahu. Prináša uznanie a slávu.

Nosenie prsteňa na jednotlivých prstoch napomáha v zachovaní zdravia. Je potrebné vedieť, ktorou stranou prsteň navlečieme na prst, a ktorý prst je najvhodnejší na nosenie prsteňa.

Ako vybrať správny prst na nosenie prsteňa:

Palec – nosenie prsteňa na palci pomáha pri ťažkostiach s pľúcami a lymfatickým systémom. Pri kašli, bolestiach hlavy, zápale hrdla, priedušiek, bolesti ramien, lakťa a pri depresiách. Prebúdza zmysel pre estetiku, pomáha rozvíjať silu vôle a vrodený inštinkt. Je vhodné toto nosenie pre bankárov, umelcov a ľudí pracujúcich v médiách.
Ukazovák – podporuje odolnosť organizmu proti zápalom a bolestiam, pri zápale mandlí, hrdla, hrtana, zubov, krvácanie z nosa, bolesti šije a ramien, pri kolike čriev. Obzvlášť vhodný pre ľudí, ktorí chcú prestať fajčiť. Napomáha upraviť procesy trávenia. Je vhodný pre ľudí, ktorí chcú prebudiť vyššie inštinkty a duchovné potreby.
Stredný prst – napomáha pri arytmii srdca, tlaku v hrudníku, nevoľnosti, krvnému obehu. Pri sexuálnych problémoch, silnom potení, bolestiach žalúdka. Potláča agresivitu a nekontrolovateľný hnev, pocity beznádeje. Pomáha vytvárať vnútornú disciplínu a systematičnosť. Je vhodný pre ľudí pracujúcich v administratíve a polícii.
Prst srdečný – na tomto prste sa nosí pri zápale očných spojiviek, nedoslýchavosti, šumeniu v ušiach, nevládnosti rúk, Parkinsonovej chorobe, depresii. Zmierňuje psychické problémy, pomáha pri migrénach. Podporuje celkovú odolnosť organizmu. Prebúdza tvorivú energiu a vitalitu. Je vhodný pre ľudí pracujúcich vo vedúcich a riadiacich funkciách.
Malíček – pomáha pri oslabení zraku, bolesti hlavy, epilepsii, tikoch tváre. Má relaxačné a omladzujúce účinky, vplýva na chudnutie. Podporuje logické myslenie, zlepšuje pamäť, podporuje intelekt, uľahčuje nadväzovanie kontaktov, podporuje sexuálnu aktivitu. Je vhodný pre obchodníkov, novinárov a učiteľov.

Nosenie prsteňa s atlantským znakom nemôže nahradiť lekársku starostlivosť. Je to pomôcka, ktorá prinavráti človeku harmóniu jednotlivých orgánov tela a mysle. priťahuje kozmické energie a stimuluje prostredníctvom prstov organizmus človeka. Napomáha tak k regulácii a uzdravovaniu organizmu.

Čistenie prsteňa:

Prsteň môže používať len jedna osoba. Pri nosení sa vytvára vzťah a spolupráca medzi prsteňom a jeho majiteľom. Pôsobenie ďalšej osoby môže spôsobiť bioenergetické znečistenie prsteňa. Prsteň čistíme v slanej vode a následne ho opláchneme pod tečúcou vodou. Môže sa očistiť aj nad plameňom sviečky. Pri povrchovom znečistení postupujeme ako pri čistení šperkov.