Home » Hudba » Liečivé tóny hudby

Liečivé tóny hudby

Liečivé tóny hudby

Hudba lieči

Hudba – vesmírna rozhlasová stanica.

V celom kozme nie je možné nájsť nič nového, iba objavujeme to čo sa tam nachádza, to čo nám vesmír ponúka a sme schopní naším vývojovým stupňom zachytiť. Ak sme tomuto posolstvu otvorení, môžeme ho zachytiť a predať ďalej, zdieľať s ostatnými.

Pri jednej mojej meditácii, keď som bola úplne odovzdaná hĺbke „ticha“, som vnútorne počula nádherné vesmírne tóny, hudobný orchester plný jemných tónov a melódii. Bolo to akoby som si pustila nádherné upokojujúce CD v mojej duši. Tam niekde v tej chvíli som si vnútorne povedala – „tak sem chodia po tie inšpirácie skladatelia“. 🙂 Vždy som milovala hudbu, bola a je mi verným sprievodcom života. Aj moje prvé začiatky s meditáciou boli s hudbou. Brala som ju ako samozrejmosť. Ale tento krásny zážitok mi dal pocit hlbokej úcty a pokory pred kreativitou “ vyššieho“ a lásku ku všetkému čo nás obklopuje.

Krásne a kvalitné CD relaxačnej i meditačnej hudby si môžete zakúpiť v našom eshope tu:

Všetko okolo nás hrá nejakou hudbou, zem, voda, vzduch, oheň, zvieratá, človek. Absolútne ticho neexistuje. Skúste sa niekedy stíšiť a zamerať svoju pozornosť na zvuky okolo vás. Hľadajte v tých zvukoch spojenie, ktoré vytvorí zjednotený prvok – hudbu.

Hudba, tak ako ju vnímame dnes vznikla pravdepodobne  napodobňovaním prírody – vtákov, zvierat, vody, vzduchu. Rozvinula sa spolu s rečou človeka. Nie je ju možné popísať slovami, pretože je presnejšia než slová. Je to univerzálnu jazyk celého univerza.

Mnohí z nás počúvajú hudbu. Ak nepatrí k naším obľúbeným, tak ju počúvame len tak na pol ucha, ale ak zaznejú tóny lahodné nášmu uchu, okamžite zbystríme pozornosť a pohltí celé naše vedomie. Ak sa vám pieseň v rádiu nepáči, prepnete, ale ak je to tá vaša, pridáte na hlasitosti. 🙂 Podobne reagujeme aj v živote. Ak sa nachádzame v priestore kde sú pre náš sluch rušivé zvuky, necítime sa tam dobre a najradšej by sme odtiaľ ušli, ale v prípade, že si priestor vyladíme pre nás príjemnou hudbou, cítime sa uvoľnene, príjemne a všetko nám ide od ruky.

Od začiatku zaznamenanej histórie hrala hudba významnú úlohu pri liečení nášho sveta.  V starovekom Grécku, Apollo bol boh hudby a medicíny. Starí Gréci pokladali hudbu za umenie, ktoré má moc preniknúť do hlbín duše.  Pytagoras, jeden z múdrych učiteľov v starovekom Grécku, vedel ako pracovať so zvukom a učil svojich študentov, ako niektoré melódie produkujú určité reakcie v ľudskom organizme. Pri hre na hudobný nástroj pozoroval zmeny správania ako aj urýchlenie procesu hojenia u ľudí. Aj v školách starodávneho Egypta bolo liečenie zvukom a hudbou považované za vysoko vyvinuté duchovné vedy. Všetky ľudské kultúry a sociálne skupiny, ktoré poznáme či už v minulosti, alebo v súčasnosti reagujú na hudbu. Druh hudby sa môže líšiť, ale základné princípy tvorby hudby sú rovnaké.

Hudba vyvoláva u ľudí emócie a stimuluje autonómne a fyziologické reakcie. Inšpiruje nás, upokojuje, dáva nám energiu, ovplyvňuje našu myseľ a telo na mnohých úrovniach. Ak počujeme rytmickú hudbu, plnú energie, podvedome sa dáme do pohybu v súlade s rytmom a to ju ani nemusíme cielene počúvať. Rovnako nás môže uspávať pomalá hudba ak ju počúvame pri nejakej aktivite. Ak pripojíme slová k hudbe, ľahšie si ich zapamätáme. Nebudem sa tu teraz rozpisovať ako to všetko funguje, vplyv hudby je stále záhadný, ale ako sa s ňou dá pracovať vám napíšem, dostanem sa k tomu v niektorých ďalších príspevkoch.

Dnes by som vás chcela iba inšpirovať, aby ste sa na hudbu pozreli aj z tejto stránky, liečenia a harmonizovania vašej duše, mysle a tela.

Dnes liečenie hudbou nazývame muzikoterapia. Ale ak sa chcete trochu „vyladiť“ nemusíte iba cielene využívať metodiku tejto terapie, stačí ak si uvedomíte, ktoré melódie sú pre vás príjemné, ktoré tóny ako pôsobia a zaradiť ich do svojho každodenného života. Uvedomiť si, že hudba zaberá významnú súčasť nášho života a že nás ovplyvňuje viac ako si to vedome uvedomujeme.

Preto je hudba aj súčasťou našej ponuky v našom eshope. Dávame vám tu príležitosť nájsť si niečo príjemné pre vás. Postupne tu budeme dopĺňať rôzne žánre, druhy a zameranie hudobnej scény a rovnako vám tu v tomto priestore budem postupne o nich písať. Predstavím vám niektorých skladateľov a ich tituly, aby ste sa mohli ľahšie rozhodnúť, alebo oboznámiť s tým čo je pre vás najlepšie. 🙂

Krásne a kvalitné CD relaxačnej i meditačnej hudby si môžete zakúpiť v našom eshope tu:

Odporúčam:

Dnes vám dám do povedomia českého skladateľa Rolanda Santého, ktorý má u nás v eshope teraz najväčšie zastúpenie. Jeho hudba je nádherná, relaxačná, meditačná a povznášajúca.

Jeho najpredávanejší titul u nás je CD Anjelské liečenie čakier. Zakúpiť si ho môžete tu

Anjelské liečenie čakier

Roland Santé

CD Anjelské liečenie čakier

Anjelské CD s 9 mandalami zdarma pre harmonizáciu čakier!
Svetová premiéra – nový fenomén v liečení čakier!

Prekrásny komplet 9 anjelských skladieb s 9 anjelskými  mandalami zdarma ako darček pre vás, ktoré boli vytvorené pre liečenie a harmonizáciu jednotlivých čakier. 7 základných čakier je tu unikátne rozšírených o 2 nové – donedávna utajované – a to o magickú a liečitelskú čakru!

Použitie:
Jednoducho si vyberiete, ktorú čakru chcete harmonizovať, pustíte príslušnú skladbu, sústredíte sa na mandalu – tu potom môžete pre zvýšenie účinku na čakru priložiť. Liečivé mandaly typických farieb sú vo formáte klasickej pohladnice s veľmi kvalitným lakovaným povrchom, kde na druhej strane je ich odborný popis so zameraním na liečbu.

Na vzniku titulu sa podielali poprední odborníci, terapeuti a liečitelia – odporúčajú ich časopisy zdravého životného štýlu. Prežijete úžasné chvíle s Anjelským liečením čakier, ktoré je darčekom od anjelov pre váš spokojný život. Budete prekvapení jeho účinkami, keď pocítíte celkovú vyrovnanosť, harmóniu, odstránenie únavy, postupné prečišťovanie tela a následné zlepšenie duševných i fyzických schopností.

Príjemné počúvanie!

Nabudúce pokračujem…. 🙂