Home » E-shop » Ako si vybrať svoj liečivý polodrahokam?

Ako si vybrať svoj liečivý polodrahokam?

Snahy o liečenie drahými kameňmi sú staré ako ľudstvo samo. Fascinovali človeka vždy. Spočiatku ako šperk, amulet alebo ako posvätný kameň. Drahé kamene ovplyvňujú našu psychiku, zdravie, pomáhajú nám zvyšovať množstvo svetla v našej aure a posilňujú jej vyžarovanie.

Staroindická filozofia tvrdí, že kameň má rovnako dušu ako človek.

Drahé kamene s častejším výskytom, ktoré nie sú až také vzácne, nazývame polodrahokamy. Polodrahokamy nás môžu nielen posilniť, dodať nám potrebnú životnú energiu tam kde ju potrebujeme, ale aj oslabiť nadbytočnú energiu a odstrániť blokády, ktoré bránia prietoku životnej sily. Rovnako nás usmerňujú v pocitovom živote, vedú nás k trpezlivosti, koncentrácii, sebavedomiu, láske k ostatným i k neživej prírode. A hoci ich pôsobenie konvenčná veda nevie zatiaľ dokázať, skúsenosti pri ich využívaní už z histórie potvrdzujú ich účinky. Je len na Vás ako sa k tomu postavíte práve Vy.

K zharmonizovaniu tela i mysle si môžete polodrahokamy zakúpiť v našom E – shope tu.

Krása je kvet – múdrosť je kameň.

Valeriu Butulescu

Ako si vybrať svoj liečivý polodrahokam?

Polodrahokamy nesú v sebe energiu a vyžarujú ju do okolia tak ako všetko ostatné okolo nás.  Keď vstúpite do obchodu, kde sa polodrahokamy predávajú a necháte na seba ich energiu chvíľu pôsobiť, môžete zacítiť túto jemnú energiu na sebe ako príjemný mikrovánok, alebo jemné nadšenie či upokojenie. Osloví vás ich farebná krása, rozmanitosť tvarov, štruktúr a v neposlednej rade ich energia, ktorú síce nedokážeme vidieť, ale keď sa stíšime a otvoríme vnímaniu, prijatiu, môžeme ju zacítiť.

Vyberať si vhodný polodrahokam je tak trochu ako vyberať si priateľa. Môžete na to použiť viacero spôsobov.

Niektoré spôsoby výberu vám opíšem v tomto článku.

1. Podľa diagnózy. Nechajte si poradiť od odborníkov.

Najjednoduchší spôsob ako si vybrať vhodný polodrahokam je rada odborníka. Keď vstúpite do obchodu s kameňmi prvý krát,  môžete byť trochu ohromený. Toľko farebných krásavcov na vás pozerá a vy neviete, ktorý si vybrať. Preto je dobre nechať si poradiť od odborníka, ktorý kamene predáva. Mal by poznať, ktorý kameň na čo funguje a tak vám vhodný kameň práve pre vás môže odporučiť. Stačí mu v krátkosti povedať, čo by mal kameň pre vás urobiť, alebo popísať diagnózu na čo kameň potrebujete. 

Napríklad, ak prechádzate rozvodom, alebo nejakou inou „srdcovou záležitosťou“, obchodník vám môže poradiť Ruženín – ružový kremeň /klasický kameň pre čokoľvek súvisiace so srdcom/.

Ak potrebujete aby vám  kameň dodával podporu, môže vám odporučiť Tigrie oko/ tigrie oko dodáva odvahu, sebavedomie a správne nasmerovanie /.

Ak sa cítite unavený, vyhorený, alebo po nehode, odporučiť vám môžu Karneol / s jeho schopnosťou harmonizovať starosti, dať emocionálnu silu a podporovať fyzické telo, uzemňuje energiu, harmonizuje živosť a tvorivosť/.

Ak by ste hľadali kameň, aby ste sa cítili pokojný a uzemnený a sebavedomý pri svojej novej práci, odporučil by vám Tigrie oko na odvahu, Hematit na uzemnenie a Citrín pre pozitívny náhľad. A podobne…

Každý z poradených kameňov si prezrite, podržte v ruke a ak sa vám tieto kamene budú páčiť a budete mať z nich dobrý pocit, môžete si ich zobrať.

Môžete navštíviť našu kamennú predajňu, kde nájdete veľa druhov polodrahokamov. Je z čoho si vyberať a samozrejme vám aj radi poradíme. Ako sa k nám dostať nájdete tu.

Ak si chcete vyberať z e-shopu, voľte výber na základe popisu kameňa. Výber podľa diagnózy z  e-shopu vám uľahčí prehľadná tabuľka pôsobenia polodrahokamov, ktorú som uviedla nižšie.

Vybrať a zakúpiť si môžete polodrahokamy v našom e-shope tu.

2. Intuitívny výber.

Intuitívna metóda je môj najobľúbenejší spôsob výberu polodrahokamu. Výberom svojho polodrahokamu si vyberáte kameň, ktorý vás osloví v danú chvíľu. Získate ním priateľa, ktorý vás bude sprevádzať na vašej ceste práve v čase, kedy to budete potrebovať. Neostávajte pri jednom, môžete mať skupinku svojich kamarátov, taký súkromný kamarátsky kolektív, z ktorého si vyberiete v správnu chvíľu práve ten, ktorý vám pomôže najviac.

Uviedla som už vyššie, že každý kameň vyžaruje svoju energiu do okolia a vy, ak sa pre jej cítenie otvoríte, môžete túto energiu na sebe ucítiť.

Ako? Môžem to cítiť aj ja?

Áno. Cítiť energiu kameňov nemusia len silne senzibilní ľudia. Samozrejme takéto osoby to majú jednoduchšie, ale pocítiť energiu polodrahokamov môžu aj ľudia s priemernou citlivosťou na vnímanie energií okolia. Možno by ste sa čudovali ako veľa je takých ľudí a možno k nim patríte aj Vy, ale ste to ešte neskúsili. Ak nie tak máte teraz dobrú príležitosť.

Kryštálovú energiu môžete cítiť ako ľahkú jemnú elektrickú energiu vychádzajúcu z kryštálu do vašej ruky. Niekedy môžete energiu kryštálu cítiť ako horúce alebo chladné pôsobenie na vašu ruku a často sa môže cítiť táto energia, akoby prechádzala cez vašu ruku, alebo ňou akoby migrovala. Inokedy môže byť tento pocit lokalizovaný – rezonuje v jednej veľmi špecifickej oblasti vášho tela – s najväčšou pravdepodobnosťou v tej oblasti, ktorá potrebuje liečenie.

Ako na to?

1. Zavolajte na polodrahokam, ktorý je pre vás vhodný. Pomyslite si, čo od neho chcete. Oslovte ho v duchu ako svojho priateľa, ktorý vám môže pomôcť. Môže to byť aj váš „tajomný“ priateľ, ktorý vás bude sprevádzať celou vašou cestou. Sústreďte sa na zameranie svojho kameňa, čo od neho očakávate. Môžete dať ruky do pózy modlitby a požiadajte o kameň, ktorý bude pracovať pre vaše najvyššie dobro.

2. Preciťujte energie s otvoreným srdcom. Nenechajte sa ničím a nikým vyrušovať či ovplyvňovať. Nechajte si dostatok času, buďte trpezlivý.

3. Vezmite svoju  ruku, ktorá nie je u vás dominantná / ak ste pravák tak ľavú a naopak / a prejdite s ňou ponad kryštály, a pozorujte / preciťujte / z ktorého kameňa ucítite jeho energiu. Môžete skončiť s tromi alebo štyrmi / je to normálne /.

4. Ak ste si vybrali viac, prejdite na ďalší krok. Vyskúšajte každý kameň jeden po druhom. Ich energia bude iná, takže si vyberajte v závislosti od vašej nálady. A samozrejme, buďte otvorený, aby ste si priniesli domov viac ako jedeného kamaráta.

5. Pomôcť si môžete aj pomocou kyvadla. Zoberte kyvadlo do ruky a prejdite sa s ním ponad kamene. Tak kde kyvadlo zareaguje, ten kameň je vhodný pre vás.

Experimentujte!

Vyskúšajte si to sami – choďte do predajne s polodrahokamami a stačí si vybrať akékoľvek kryštály, ktoré vás oslovujú. Ak máte pocit akéhosi pulzu z akýchkoľvek konkrétnych kameňov, je to skvelé znamenie, že tento kameň môže obsahovať liečivú vlastnosť, ktorú potrebujete.

Malé pocity elektrického výboja, teplo, chlad a pocity pokoja sú tiež skvelými ukazovateľmi pôsobenia kameňov. Niektorí ľudia môžu dokonca zažiť brnenie v určitej čakre – najmä v tretej čakre.

Ak necítite nič – nestrachujte sa!

Vyberte si pár kryštálov, ktoré skutočne milujete z akéhokoľvek iného dôvodu. Môj najlepší tip pre vás je, aby ste pri výbere touto cestou príliš nepremýšľali. Nečítajte informačné karty, ktoré sú niekedy pri kameňoch poskytnuté, ale uistite sa, že budete mať zapísané aké kryštály ste si kúpili, takže to nezabudnete. Keď sa dostanete domov, prečítajte si viac o vašich zakúpených kryštáloch online, pravdepodobne zistíte, že sú perfektným liekom na čokoľvek, čím si prechádzate.

Môžete navštíviť našu kamennú predajňu, kde nájdete veľa druhov polodrahokamov. Je z čoho si vyberať a samozrejme vám aj radi poradíme. Ako sa k nám dostať nájdete tu.

Ak si chcete vyberať z e-shopu, voľte výber na základe popisu kameňa.

Vybrať a zakúpiť si môžete polodrahokamy v našom e-shope tu.

3. Výber kryštálov podľa popisu ich vlastností a pôsobenia.

Ďalším obľúbeným spôsobom, ako vybrať kameň, je pozrieť sa na vlastnosti kameňa a čo s ním chcete liečiť. Skvelá voľba na začiatok pre tých, ktorí hľadajú kameň pre nejaký konkrétny problém či už pre nejakú časť tela vo fyzickej rovine, alebo na niektorú situáciu v emocionálnej rovine. Vedieť trochu o tradičných liečebných použitiach polodrahokamov je naozaj užitočné pri vyberaní kryštálov. Dnes je dosť veľa dostupných informácií o jednotlivých kameňoch, či už online, alebo aj v publikáciách. Stačí si len prečítať a vybrať.

Ja som vám na uľahčenie uviedla nižšie tabuľku s jednotlivými informáciami o polodrahokamoch, ktoré mávame v našom e-shope alebo na predajni. Ak momentálne nie sú skladom, dajú sa doobjednať.

Tabuľka – Polodrahokamy a ich vlastnosti: uvedená nižšie.

V tabuľke máte uvedené pôsobenie polodrahokamu na fyzickú i mentálnu emocionálnu rovinu, ktorej čakre prislúcha a ktorému znameniu zverokruhu.

Všetky polodrahokamy si môžete nájsť aj s popisom v našom E-shope. – kliknite tu: polodrahokamy si môžete ihneď objednať.

4. Farebná cesta k uzdraveniu.

Ďalšou možnosťou výberu vhodných kameňov je využitie poznania čakrovej energie. Rôzne typy kryštálov obsahujú rôzne liečivé vlastnosti. Druh liečenia, ktorý prinášajú kryštály, je niekedy fyzický, ale častejšie ľudia profitujú z emócií,  duševných pôsobení kameňov. Typ kryštálov a farba často súvisia s typmi liečivých vlastností, ktoré obsahujú. Napríklad ružové a zelené kamene ako je Ruženín / ružový kremeň / a Nefrit sú skvelé na liečenie emocionálnych problémov a týkajú sa srdcovej čakry, čo je „zelená čakra.“ Žlté kamene sú typicky spojené so solar- plexus čakrou, ktorá je známa ako žltá – Citrín je spoločný kameň používaný na liečenie problémov spojených so solárnym plexom, ako sú problémy so sebadôverou a osobnou silou.

Uvediem vám tu stručný prehľad jednotlivých čakier.

Čakry a ich význam.

  1. Prvá čakra (perineum, základňa chrbtice): ochrana, bezpečnosť a pohodlie vo vašom okolí
  2. Druhá čakra (podbruško): hojnosť, moc, sexualita, odvaha
  3. Tretia čakra (pás, solar plexus, spodná časť rebier): vnútorné-prebudenie dieťaťa, spontánnosť, zábava, radosť, ego, vôľa
  4. Štvrtá čakra (srdce, hrudník): láska, seba láska, prijatie, súcit so sebou a inými
  5. Piata čakra (hrdlo): komunikácia, sebadôvera, smerovanie božských informácií
  6. Šiesta čakra (tretie oko medzi obočím): intuícia, schopnosť meditovať, duševná čistota a jasnosť
  7. Siedma čakra (vrchol hlavy): Toto je zhromažďovanie všetkých čakier a odkiaľ ideme hore na kontakt s božským.

Keď prídete do nášho obchodu, môžete požiadať o zobrazenie niektorých kameňov pre konkrétnu čakru, takže budete mať nejaký smer ako si vyberať. Ak sa dozviete, ktorý konkrétny kameň pracuje na konkrétnej čakre, je skvelé dať ten kameň na pridruženú časť tela – teda na príslušnú čakru.

Tabuľka s vlastnosťami polodrahokamov.

Viac polodrahokamov aj s popismi nájdete v našom e-shope tu.

Polodrahokamy a ich vlastnosti:

Polodrahokamy Fyzická rovina Emocionálna rovina Čakra Astrologické znamenie
achat.jpg

ACHÁT

Celkovo posilňuje organizmus. Pomáha pri odstraňovaní nervozity, alebo apatie, pri chorobách očí a dýchacích ciest. Prináša šťastie, priateľstvo, uľahčuje cestu k dosiahnutiu úspechu. 1 Býk
akvamarin.jpg

AKVAMARÍN

Podporuje liečbu horných dýchacích ciest, zmierňuje kašeľ, astmu, uvoľňuje napätie šije. Antidepresívne, zlepšuje náladu, na koncentráciu, migrény, vyčerpanosť 5 Vodnár, Ryby, Váhy, Blíženci
ametyst.jpg

AMETYST

Pomáha pri bolestiach hlavy, migréne, nespavosti. Obmedzuje rast tukových vankúšov a podporuje imunitný systém organizmu, podporuje látkovú výmenu. Zabezpečuje vernosť, správne rozhodnutia, veľké bohatstvo a blahobyt. Je vhodný pre duchovnú meditáciu, posilňuje vôľu. 7 Baran, Kozozroh
avanturin.jpg

AVANTURÍN

Pomáha pri ochoreniach kože a padaní vlasov. Dáva možnosť naviazať spojenie s mimozemskou energiou. 4 Rak
citrin.jpg

CITRÍN

Starším ľuďom dodáva energiu, chráni pred negatívnymi vplyvmi žiarenia, odstraňuje depresiu a únavu, lieči zažívacie orgány, pečeň. Rozvíja intelektuálne tvorivé schopnosti, napomáha pri začínajúcich rozhodnutiach, prináša správne rozhodnutia a prosperitu. 3 Blíženci
fluorit.jpg

FLUORIT

Spevňuje kosti, pomáha odstraňovať bolesti zubov a nedoslýchavosť. Je mimoriadne vhodný pri meditáciách. 7 Ryby
granat.jpg

GRANÁT

Pomáha pri ochoreniach srdca, pri chudokrvnosti, upravuje hormonálne poruchy, pri reumatizme. Ochraňuje pred zlými snami, falošnými priateľmi, nepriateľmi a pred uhranutím. Podporuje fantáziu, zvyšuje sexuálnu túžbu. 1 Baran, Lev
heliotrop.jpg

HELIOTROP

Zaručuje dlhý život a stále zdravie, čistí krv, posilňuje pečeň, ľadviny a slezinu. Vedie k pokore a chráni pred zlými snami. 1 Ryby
hematit.jpg

HEMATIT

Napomáha tvorbe bielych krviniek, zmierňuje reumatické bolesti, obmedzuje krvácanie, používa sa aj pri vredových ochoreniach. Pomáha sa zbaviť ľútosti a sklamania. Posilňuje pamäť, používa sa pri duševnom a fyzickom preťažení. 1 Škorpion
chalcedon.jpg

CHALCEDÓN

Lieči krčné ochorenia, klimakterické problémy, zastavuje krvácanie, posilňuje organizmus, zaháňa depresiu a nervozitu. Je to kameň priateľstva, šťastia a duševnej inšpirácie. Pomáha prekonať trému, zaručuje výhry pri súdnych sporoch. 5 Kozoroh, Rak, Strelec
jadeit.jpg

JADEIT

Pomáha pri liečbe ľadvín a močového mechúra, zmierňuje bolesti hlavy, účinný pri nespavosti. Magická sila: – kladne ovplyvňuje psychiku, prináša peniaze, materiálne zabezpečenie a spokojnosť vo všetkom. 4 Rak
japis.jpgjaspis1.jpg

JASPIS

Posilňuje funkciu pečene, sleziny, žlčníka, napomáha pri zažívacích ťažkostiach, zastavuje krvácanie, pomáha pri liečbe ženských ochorení a dne. Je symbolom vitality a telesnosti. Odhaľuje skryté veci a nahliada do minulosti. Ochraňuje pred čiernou mágiou. 1 Ryby
karneol.jpg

KARNEOL

Využíva sa pri cukrovke a črevných poruchách, pri ochoreniach žalúdka, mužom dodáva energiu. Zabezpečuje krásu, trpezlivosť a sebadôveru. Dodáva mužnosť, vzbudzuje lásku a sympatie. 2 Rak,Baran, Lev
kristal.jpg

KRIŠTÁĽ

Pomáha pri vnútorných, srdcových a nervových chorobách, nabíja telo energiou. Chráni čistotu duše, prináša radosť, zvyšuje duchovnú silu. Je symbolom dokonalosti, múdrosti a liečivej energie, neutralizuje negatívne žiarenie. 7 Kozoroh, Lev
lapis.jpg

LAPIS LAZULI

Lieči nespavosť, melanchóliu a stres, znižuje vysoký krvný tlak, zmierňuje bolesti pri menštruácii. Dodáva pocit bezpečia a istoty, odháňa nešťastie, vhodný je pri meditácii a telepatii. 6 Panna, Strelec
malachit.jpg

MALACHIT

Odporúča sa pri slabšej funkcii srdca, pri slabozrakosti. Podporuje funkciu pankreasu a obmedzuje rast tukových buniek. Podporuje vytrvalosť, harmonizuje cit a rozum. 4 Býk
obsidian.jpg

OBSIDIÁN

Je vhodný ako prevencia proti infekčným a vírusovým ochoreniam, pomáha pri tráviacich ťažkostiach. Magická sila: – dodáva vieru vo vlastné schopnosti, pomáha pri prekonávaní prekážok. 1 Škorpión
onyx.jpg

ÓNYX

Je prospešný sluchu, posilňuje obranyschopnosť organizmu, vyťahuje negatívnu energiu chorôb. Zlepšuje sebakontrolu, posilňuje ísť ďalej svojou cestou pri problémoch z vonku. 4 Blíženci
rubin.jpg

RUBÍN

Posilňuje srdce a krvný obeh, zmierňuje očné problémy. Má liečebné účinky na duševnú letargiu, podporuje radosť zo života. 1 Lev, Škorpión, Rak
ruženín.jpg

RUŽENÍN

Ukľudňuje a posilňuje činnosť srdca. Je to kameň dobra, zdravia a lásky. Oživuje fantáziu, inšpiráciu a duševnú tvorivosť, pomáha nesmelým prejaviť skryté pocity. 4 Býk
sardonyx.jpg

SARDONYX

Pomáha pri nespavosti a reumatických bolestiach. Dodáva radosť, životný elán, zaisťuje šťastný život v manželstve. Chráni pred nenávisťou a neverou. 1 Býk
sodali.jpg

SODALIT

Dodáva odvahu a posilňuje imunitný systém, lieči vysoký krvný tlak. Upokojuje, dodáva odvahu. Podporuje komunikáciu, dôveru v seba samého. 6 Panna, Strelec
tigrie.jpg

TIGRIE OKO

Pomáha odstrániť kašeľ, lieči astmu, očné a kožné choroby i mužskú neplodnosť. Zlepšuje koordináciu pohybu. Dodáva sebavedomie, navodzuje aktívny pohľad na svet, je vhodný pri nových projektoch života. 3 Škorpión, Blíženci
vltavin.jpg

VLTAVÍN

Posilňuje imunitný systém a dodáva pozitívnu liečivú energiu. Napomáha spojenie s mimozemskou civilizáciou. 4 Blíženci
zahneda.jpg.

ZÁHNEDA

Kladne ovplyvňuje liečbu väziva, infekcií, ochorení sluchu, nervový systém, depresie. Podporuje abstraktné myslenie a fantáziu. vedľajšie centrum rúk Kozoroh

Viac polodrahokamov aj s popismi nájdete v našom e-shope tu.

Môžete navštíviť našu kamennú predajňu, kde nájdete veľa druhov polodrahokamov. Je z čoho si vyberať a samozrejme vám aj radi poradíme. Ako sa k nám dostať nájdete tu.

Vybrať a zakúpiť si môžete polodrahokamy v našom e-shope tu.