Home » Aromaterapia » Ako si vybrať kvalitný esenciálny olej? Predstavenie značky NHR

Ako si vybrať kvalitný esenciálny olej? Predstavenie značky NHR

 

Existuje mnoho značiek, ktoré sa venujú výrobe esenciálnych olejov, takže môže byť ťažké vedieť, kde kúpiť kvalitné éterické oleje.

Predajom éterických olejov sa venujeme už takmer 30rokov.

Esenciálne oleje sa stali v dnešnej dobe hitom. Svet esenciálnych olejov je veľký a orientovať sa v ňom je dosť zložité. Pre kontrolu ich kvality nejestvujú jednoznačné analytické ukazovatele. Mnohé firmy, ktoré sa zaoberajú ich výrobou či distribúciou si stanovujú svoje vlastné označenia kvality esenciálnych olejov. Niektoré sa dokonca povýšili označením kvality nad ostatné ako terapeutické, ale v zásade takáto odborná kvalifikácia oficiálne pre esenciálne oleje neexistuje. Ich kvalitu síce určujú mnohé laboratórne testy, ktoré určujú čo by mali kvalitné esenciálne oleje obsahovať, ale ich skutočný prírodný základ sa určiť prístrojovo nedá a rovnako nám testy nevedia ukázať ako a kde boli rastliny pestované.

Chcete začať používať kvalitné esenciálne oleje, ale neviete, kde začať? Ste pripravení kúpiť si niektoré z nich, ale neviete, ktorá značka má najlepšie esenciálne oleje?

V minulosti na trhu neboli také možnosti, ktoré sú nám ponúkané dnes. Ale vždy u nás sme mali na zreteli zaradiť do našej ponuky 100% prírodné kvalitné a aj tie najkvalitnejšie organické éterické oleje, ktoré sa dajú zakúpiť na dostupnom trhu. A keďže sa možnosti rozšírili, hľadali sme aj my, ktoré éterické oleje zo súčasnosti by mohli obohatiť našu ponuku.

Predstavíme vám v tomto článku spoločnosť, ktorá naše kritéria splnila a tak sme ju zaradili do našej ponuky.

 

Ako sme hľadali my? Výber vhodnej značky:

Hľadali sme vo svete najčistejšie a najkvalitnejšie certifikované organické oleje, ktoré by sme mohli ponúknuť do našej ponuky. Aj na slovenskom trhu je už dnes v hojnej miere zastúpený predaj esenciálnych olejov. Najznámejšie sú veľké multilevel marketing fimy doTERRA a Young Living, ktorých kvalitu nemožno poprieť, ale cenovo presahujú rozumnú mieru. Multilevel marketing zbytočne predražuje oleje podľa nášho názoru. Chceli sme ponúknuť aj inú alternatívu, preto sme sa rozhodli hľadať ďalej. Postupovali sme podľa týchto kritérií.

Známky značky produkujúcej kvalitné esenciálne oleje:

1.   Skúsenosti.
2.   Čistota éterických olejov.
3.   Rastliny pestované v pôvodných oblastiach ich výskytu.
4.   Organické a/alebo voľne rastúce rastliny, pokiaľ sú k dispozícii.
5.   Väčšina rastlín sa pestuje na odľahlých miestach, kde sa nepoužívajú pesticídy, herbicídy ani škodlivé chemikálie a používajú sa iba prírodné hnojivá.
5.   Priaznivé ceny na dopravu.
6.   Rozumné ceny za esenciálny olej, vzhľadom na jeho kvalitu.
7.   Nepoužívať žiadne rozpúšťadlá pri výrobe.
8.   Bez predaja synteticky vyrobených vonných olejov.
9.   Bez falšovania (bez vykurovania, miešania, pridaním niektorých zložiek, alebo viacnásobné destilácie olejov).
10. Ak je to možné, pochádzajú z malých fariem.
11.  Prístup zdravého rozumu k olejom – žiadne „nadmerné odporúčanie“ používania esenciálnych olejov. Vzdelávací proces.

A hoci kritéria sme nastavili veľmi vysoko, našli sme. Vybrali sme pre vás firmu NHR Organic Essencial Oils.

Predstavujeme vám spoločnosť organických esenciálnych olejov NHR.

Táto spoločnosť má k dispozícii viac ako 100 organických esenciálnych olejov a 50 organických základových olejov. Jej hlavná zásada je jednoduchá – čím čistejšia je kvalita oleja, tým silnejší je jeho terapeutický účinok.

Mnoho esenciálnych olejov, ktoré sú dnes na trhu, má veľmi nízku kvalitu – dokonca aj niektoré organické – a mnohé sú zmiešané so syntetickými chemikáliami, ktoré môžu byť škodlivé. Esenciálne oleje nízkej kvality majú malý alebo žiadny terapeutický účinok, čo je často dôvod, prečo sú ľudia voči vlastnostiam aromaterapie skeptickí – nepoužili oleje vysokej kvality!

Preto je dôležité kupovať oleje najvyššej kvality zo spoľahlivého a dôveryhodného zdroja.

V spoločnosti NHR používajú iba najčistejšie certifikované organické rastlinné zložky, z ktorých žiadna nie je testovaná na zvieratách. Nepoužívajú emulgátory, umelé farbivá ani vonné látky, syntetické prísady ani GMO. V skutočnosti nepoužívajú nič iné ako samotný certifikovaný organický rastlinný materiál. Ich program analýzy a testovania zaisťuje, že používajú najčerstvejšie najsilnejšie organické oleje na svete. Poskytujú úplné údaje o GLC (plynová kvapalinová chromatografia) a bezpečnostné údaje o každom organickom oleji, ktoré sú všetky dostupné na ich webových stránkach, takže si môžete vysokú kvalitu skontrolovať sami.

Organické oleje NHR (Natural Health Remedies) boli založené v roku 1993, keď bolo organické hnutie relatívne nové a mnohí ho považovali za bezvýznamné pre ich život. Dnes sa to všetko zmenilo, pretože sa uskutočnil ďalší výskum a všetci začíname pociťovať skutočné účinky zmeny klímy, čoraz viac ľudí začína preberať zodpovednosť za environmentálnu stopu, ktorú na tejto planéte zanechávajú. Kúpou certifikovaných organických olejov pomáhate znižovať toxické chemické zaťaženie zeme, riek a oceánov, ku ktorému prispieva konvenčné poľnohospodárstvo.

Zakúpiť si ich môžete na našom eshope tu:

Prečo nakupovať z organických olejov NHR?

  •  100% organických éterických olejov a organických rastlinných olejov je certifikovaných aj pre potravinárske a ekologické účely, čo z nich robí najvyššiu možnú kvalitu, akú je možné kúpiť, tzv. terapeutickú kvalitu.
  • Vo všetkých výrobkoch používajú iba certifikované organické prísady.
  •  Špecializujú sa na certifikované organické éterické oleje najvyššej kvality za najkonkurencieschopnejšie ceny. Neplatíte za marketing, len za produkt.
  •  Esenciálne oleje podliehajú potravinárskej kvalite. Môžeme ich zaradiť do terapeutickej kvality.
  •  ŽIADNE zložky nie sú testované na zvieratách.
  •  Nepoužívajú emulgátory, farbivá ani umelé vonné látky, syntetické prísady ani GMO ani v skutočnosti nič, čo nie je certifikované ako organické a prírodné.
  •  V ich výrobkoch nepoužívajú žiadne konzervačné látky.
  • Éterické oleje sú balené v krásnych fľašiach z číreho skla, čo umožňuje oceniť ich rôzne žiarivé farby. Priamo máte možnosť vidieť ich farbu i konzistenciu.
  • Fľašky sú uchované v hliníkových obaloch, aby zabránili pôsobeniu slnečného žiarenia a svetla.

Zakúpiť si ich môžete na našom eshope tu:

Kvalita a postup testovania a analýzy NHR.

Organické oleje NHR pokračujú v rozsiahlom programe výskumu a testovania získavania najsilnejších certifikovaných esenciálnych olejov z ekologickej klinickej kvality.
Ich testovacie zariadenia teraz zahŕňajú používanie najaktuálnejších laboratórií GC-MS (Gas Chromatography-Mass Spectrometry) vo Veľkej Británii a Francúzsku, ktoré dokážu detegovať až 0,001% stopových látok.

Každý olej je individuálne testovaný a analyzovaný, aby sa zistil presný podiel a množstvo správnych zložiek. Napríklad pri výbere organickej levandule kontrolujú, či olej obsahuje podiel „exprimov“ esterov v linalylacetáte v rozmedzí od 35 do 55 p 100 v grafe GC-MS, čím sa overí olej klinickej kvality.

Kvalita

  • Skontrolujú, či nie sú prítomné žiadne prímesi alebo chemické zvyšky, čo zaručuje, že zdroj pestovania pochádza z certifikovanej ekologickej farmy.
  • Získavajú správy o extrakčných metódach a poľnohospodárskych technikách, ktoré počas celej sezóny dôsledne kontrolujú kvalitu plodín a zber.
  • Keď nakoniec vyberú organický éterický olej z mnohých vzoriek a správ, potom ho starostlivo preskúmajú, či zodpovedá:
    • Farba – konzistencia je veľmi dôležitá, pretože naznačuje, aký čistý a vyvážený je olej, čo je v iných prípadoch vo svete aromaterapie stratené umenie vďaka používaniu hnedých sklenených fliaš, ktoré skrývajú farbu olejov.
    • Viskozita – Ako sa oleje cítia na koži. Textúra a konzistencia udávajú kvalitu extrakčnej metódy a tým aj kvalitu oleja.
    • Vôňa – Starostlivo hodnotia arómu pre celý rozsah tónov.

Niektoré najnovšie vyberáme z ponuky:

Organické Santalové drevo:

Bohatá suchá a balzamická aróma, omladzujúca, relaxačná a afrodiziakum. Pomôže spánku a predpokladá sa, že pomôže zabrániť infekciám. Santalové drevo je obľúbené už od staroveku a patrí medzi najstaršie známe parfumované materiály. Krásny olej na suché dehydratované kože, ako stvorený pre krátke dni jesenných a zimných mesiacov.

Zakúpiť si ho môžete u nás tu:

Organický marocký Harmanček:

Jeden z  najnovších organických olejov – Organický marocký harmanček.
Botanické meno – Ormensis mixta
Známy aj pod názvom – Divoký harmanček
Aróma – Herbaceous, svieža a balzamická
Extrakcia – Parná destilácia
Časť rastliny – kvitne
Krajina pôvodu – Maroko
Použitie – upokojujúce, chladiace a sedatívne. Užitočné pri starostlivosti o pleť. Upokojujúce.
Zakúpiť si u nás momentálne môžete: Harmanček Kamilkový modrý tu: a Harmanček kamilkový rímsky tu:
Prajeme príjemné zážitky s esenciálnymi olejmi NHR.