Home » E-shop » Očistný rituál s bielou šalviou. Ako na to.

Očistný rituál s bielou šalviou. Ako na to.

Či už ste na duchovnej ceste, alebo žijete ponorení úplne v materiálnom svete, určite sa v svojom živote stretávate v nejakej forme s negatívnou energiou. Môžu to byť vaše vlastné negatívne emócie, ktoré vznikajú pri interakcii s inými ľuďmi, vaše myšlienky, alebo zlé vibrácie iných, ktoré sú vysielané na vás, rovnako i negatívna energia prostredia, elektrosmog,  či vibrácie ľudí vo vašom okolí. Nahromadená negativita vo vašom okolí, či akomkoľvek priestore, kde sa zdržujete, môže nepriaznivo ovplyvniť vaše myšlienky, emócie a dokonca i fyzické zdravie. Je preto dôležité priestory kde sa nachádzate dlhšie pravidelne energeticky čistiť, aby boli nielen pekne upratané, ale aj energeticky čisté a nepoškodené. Môžete začať deň s tým, že si urobíte malý očistný rituál hneď zrána.  Budete pozitívne naladení a všetko vám pôjde pekne od ruky.

ZAKÚPITE V NAŠOM E-SHOPE

Úvodné slová:

Na energetickú očistu priestorov sa využívajú viaceré pomôcky.

V dnešnej dobe safssalvia2 stalo veľmi populárnym čistiť si priestory bielou šalviou. Často sa nám stáva, že ľudia, ktorí si ju prídu k nám kúpiť, nevedia ako sa to robí a pýtajú sa nás na postup. Je to jednoduché a teraz vám tu ukážeme ako na to. Použitie očistného rituálu s lístkami sušenej bielej šalvie je stará prax domorodých amerických indiánov.  Ale tento očistný rituál sa používal v kultúrach po celom svete. Šamani používali sušenú šalviu pálením lístkov v ohni na zahnanie zlých energií a privolanie zdravia. Akýkoľvek konflikt, zlosť, choroba alebo zlo sa dymom zo šalvie rozpustí, alebo očistí od energetického poľa človeka. Biela šalvia má schopnosť očistiť, povzniesť a priniesť do priestoru pozitívnu energiu. Je najsilnejšia na očistu od iných entít a chráni energetické pole od negatívnych energií. Pri originálnom očistnom rituály sa uvoľňuje dym zo šalvie a oblak sivého dymu sa rozprúdi posvätným sovím perím. Ak ho doma nemáte, nevadí, nahradiť ho môže aj vaša dlaň. Nemusíte byť šaman, ani inak zbehlá duchovná osoba, aby ste ju mohli použiť. Ak máte záujem očistiť si svoje telo, myseľ, auru, alebo fyzický priestor, prinášame vám návod a tipy na jej použitie.

 Očistný rituál a čo k tomu budete potrebovať:

   1. Bielu šalviu.

salvia4aZaobstarajte si Bielu šalviu. Dostanete ju zakúpiť aj v našom eshope tu. Sú viaceré formy jej spracovania.
Väčší zväzok, ktorý je výhodný pri pravidelnom čistení od iných nežiadúcich vibrácií, napríklad v priestoroch kde sa konajú rôzne aktivity, prichádzajú rôzni ľudia a keď je potrebné vyvážiť energie, alebo pri nasťahovaní sa do nového bytu, domu, keď je potrebné očistiť väčší priestor. Veľký zväzok nemusíte nechať dohorieť do konca, môžete ho uhasiť v čase konca vášho čistenia.
Menšie zväzky, alebo suché kúsky listov sú vhodnejšie na malú rýchlu očistu, napríklad po hádke doma, po chorobe, pri cestovaní, keď prídete do hotelovej izby a podobne.
Samozrejme, je to len a len na vás aká forma vám bude lepšie vyhovovať.
Hoci biela šalvia je najsilnejšia, jej vôňa nemusí byť každému príjemná a preto sa často do zväzku pridávajú aj iné byliny, napríklad cédekadidelnicar, levanduľa a podobne.

 2. Vhodnú nádobu.

Zvoľte vhodnú nádobu na vykurovanie šalvie. Aj tú si môžete u nás v eshope zakúpiť. Sú tiež rôznych foriem.
Stretla som sa s odporúčaním použiť na vykurovanie veľkú mušľu. Vyzerá to veľmi efektne, hlavne ak použijete páviu mušľu, ale trochu nepraktické, pretože pri horení šalvie sa uvoľňuje teplo a môže byť problém mušľu v ruke udržať.
Veľmi vhodná je keramická miska s uškom, alebo iný žiaruvzdorný materiál. Sú na to špeciálne prispôsobené tzv. kadidelnice, ktoré môžete smelo použiť nielen na uhlíky, ale aj na šalviu bez uhlíkov. Môžete si ju tiež kúpiť v našom e-shope tu.

3. Pierko – nie je podmienkou.

pierkosZaobstarajte si pierko. Vzhľadom na to, že perie pochádza z vtákov a podľa Indiánskej tradície, vtáky svojím perím pomáhajú očistnému procesu ovzdušia, perie odháňa zlé myšlienky a negatívnu energiu, je vhodné na šírenie dymu z bielej šalvie použiť zväzok peria. Môžete použiť perie niekde nazbierané na prechádzke, alebo z domáceho chovu, určite, prosím, kvôli tomu nepoškodzujte žiadne živé zvieratko. Ak sa vám perie nepodarí zohnať, nerobte si starosti, postačí vám aj vaša dlaň a jemnými pohybmi rukou dokážete uvoľnený dym smerovať a šíriť podľa vašich predstáv.

4. Zápalky, alebo zapaľovač.

Na zapálenie zväzku šalvie môžete použiť tradične zápalky, alebo zapaľovač, ale odporúčam vám radšej použiť zapálenú sviečku, hlavne ak máte väčší zväzok šalvie, budete mať väčší komfort pri jej zapaľovaní. Ľahko môžete použiť aj plynový horák v kuchyni, ale je potrebné byť pri tom opatrný.

ZAKÚPITE V NAŠOM E-SHOPE

 

Očistný rituál:

Teraz už môžete pristúpiť k samotnému rituálu.

1.  Predtým ako šalviu zapálite, si najskôr ujasnite čo chcete očistným rituálom dosiahnuť. Môžete si pripraviť slovnú formulku, ktorú budete pri vydymovaní nahlas, alebo potichu hovoriť. Čo chcete z priestoru dostať von a čo do neho priniesť.

2. Vyvetrajte priestor, otvorte nakrátko okná, alebo dvere, aby ste dali možnosť negatívnym vibráciám odísť von. Stačí len pár minút.

3. Pokúste sa dostať do pokojného najlepšie až meditatívneho stavu, povedzte krátku ďakovnú modlitbičku a privolajte svojich duchovných pomocníkov, vesmír či duchovné bytosti, ktoré sú vám blízke, ako svojich sprievodcov a zapáľte zväzok so šalviou. Akonáhle sa listy vznietia, fúkajte pomaly a slabo nad plameňom, kým nezhasne. To vyvolá sivý dym, ktorý sa bude šíriť zo zväzku šalvie. Jemne ho rozdúchavajte perím alebo rukou, pohybujte rukami akoby ste maľovali kruhy vo vzduchu.

Teraz si môžete zvoliť či budete čistiť priestor, vec, alebo osobu.

 Očista Priestorov:

salvia3Ak ste sa rozhodli očistiť váš priestor alebo aj nejakú konkrétnu vec, ktorú často používate, napríklad počítač, mobilný telefón, atď., pomaly mávajte rukami s dymiacou šalviou v celom priestore, alebo okolo príslušnej veci. Robte pohyb rukou, v ktorej máte šalviu akoby ste maľovali kruhy v priestore vo vzduchu a pri tom hovorte vašu formulku buď nahlas, alebo potichu, ako vám to lepšie vyhovuje. Nezabudnite na rohy, kúty, kde sa najviac negatívna energia zdržuje. Zamerajte sa na tú oblasť v byte, priestore, kde sa vám nedarí, kde cítite akoby uviaznutú energiu, alebo ťažkú a tmavú. Negatívnu energiu väčšina z nás nemôže vidieť, ale verte svojím inštinktom, kde ísť a kedy prestať v tej – ktorej časti a ísť ďalej. Praxou sa to naučíte a budete to robiť lepšie a lepšie. Ak vám počas vykurovania šalvia zhasne, možno to bude práve kvôli ťažkej energii práve na tom mieste, ale to necháme na vaše cítenie. V takom prípade šalviu opäť zapáľte a pokračujte.

Očista osoby:fssalvia

Rovnako môžete očistiť energetické pole osoby, jeho auru a zbaviť ho tak negatívnej energie, čo je užitočné hlavne pri depresívnej nálade, chorobe, po hádke, alebo pri nespavosti. V tom prípade postavte osobu pre seba s rozpaženými rukami a pohybujte rukami v jemných eliptických pohyboch od spodnej časti nôh k vrcholu hlavy. Prejdite okolo každého chodidla, nohy, pozdĺž každého ramena, pod každou pazuchou a popred i poza celého trupu. Pokračujte poza chrbát ku krku až ku hlave, okolo sluchov, popred tvár, ale nechoďte až nad hlavu. Pri chodidlách požiadajte osobu o zdvihnutie nohy, alebo postavenie na špičky, aby sa očistil aj spodok chodidla. Dym zo šalvie nie je toxický, ale nadmerné priame vdýchnutie nie je príjemné. Radšej sa mu vyhnite. Dôverujte svojmu vedeniu a nechajte pôsobiť silu rastliny.

Bezpečné uhasenie šalvie.

salvia1Nakoniec zväzok šalvie, ak ho už nebudete ďalej chcieť použiť a ešte bude horieť, uhaste na bezpečnom mieste, najlepšie v miske s pieskom, alebo soľou, prípadne zakryť nejakou pokrývkou a uhasiť. Môžete ju uhasiť aj prúdom vody, ale v tom prípade ju už nebudete môcť použiť kým sa listy opäť nevysušia. Keď popol vychladne, bezpečne zlikvidujte zvyšky a popol a vyčistite aj misku, kadidelnicu, alebo nádobu, ktorú ste používali pri vykurovaní. Tým sa zbavíte starej negatívnej energie, ktorá sa zachytila počas obradu. Popol vyhoďte z domu preč.

Uskladnenie šalvie:

Šalviu je potrebné skladovať na suchom a čistom mieste. Niektorí domorodí Indiáni veria, že keď uložia šalviu do šuplíka vo výške nad pásom, uctia si posvätnú energiu rastliny, pomáha jej to udržať čistiace vibrácie, a tým si stále zachová silu čistiacich vlastností. Nezabudnite však, že bez ohľadu na to, ako a kde je uskladnená šalvia, čistota vašich zámerov je najdôležitejším faktorom.

Očistný rituál a jeho praktikovane môže byť mocným nástrojom pre udržanie pozitívnej vibrácie vo vašom tele či priestore, a tým na dosiahnutie spokojnosti, zdravia, radosti a pocitu naplnenia vo vašom živote.

ZAKÚPITE V NAŠOM E-SHOPE