Home » Aromaterapia » Vianoce, Vianoce prichádzajú…

Vianoce, Vianoce prichádzajú…

vianocesVianoce, Vianoce prichádzajú, šťastné a veselé… – spieva sa v jednej pesničke…

Sú pre vás skutočne obdobím šťastia a veselosti?

V dnešnej dobe sa zmenili Vianoce skôr na predháňanie sa o najlepší, najkrajší, najdrahší a ďalšie naj… darček. Nie u všetkých, chvalabohu. Mnohí si skutočne Vianočné sviatky pokoja a spolupatričnosti, vzájomného zdieľania a lásky užívajú v kruhu svojich najmilších. Čaro Vianoc je neodmysliteľne spojené s vianočným stromčekom, rybou na stole, medovníkmi a koláčikmi. Rôzne kraje, rôzne obyčaje.

Aj my vám chceme prispieť trochu k tejto vianočnej atmosfére v našej ponuke.

 

Inšpirujte sa:

 

1. Krásnu vianočnú atmosféru môžete dotvoriť vôňou Vianoc:

Budete na to potrebovať:

  1. Aromalampu
  2. Éterický olej – borovica, škorica, klinček, jedľa, kadidlo, levanduľa, pomaranč, cyprus, bergamot, citrón, klinček, céder, santal, myrha
  3. Kahanec
  4. Zápalky

Postup: Do aromalampy nalejete do ¾ misky teplú vodu, kvapnete 3 – 8 kvapiek éterického oleja podľa veľkosti misky. Ak použijete viacero druhov éterických olejov, odporúčame najviac 3 – 5druhov, potom kvapnete 1-2 kvapky z každého, alebo podľa vašej voľby, ktorý sa vám páči najviac tak, aby ich spolu nebolo viac ako 10 kvapiek. Na dno aromalampy vložíte zapálený kahanček a necháte odparovať. Ak sa voda odparí, môžete doliať teplú vodu a prípadne aj znovu kvapnúť éterické oleje.

Naše tipy na vianočné zmesi:

Lesná zmes: jedľa, borievka, céder, citrón – poskytuje neomylné osvieženie a povznesenie čerstvo voňavého lesa.
Pohoda a radosť: sladký pomaranč, klinček, škorica – jasná vôňa citrusov a korenia zmení „humbuk“ na „šťastné Vianoce“ a rozptýli pocity letargie, ktoré často sprevádzajú zimu.
Vianočný stromček: škorica, céder, borovica, cyprus, eukalyptus – táto zmes prinesie z prírody všetko čo vianočný stromček reprezentuje – drevo, živicu, zemité a ihličnaté vône.
Vianočné koláčiky: kardamon, škorica, vanilka, bergamot – táto hrejivá a upokojujúca zmes naplní vaše príbytky sladkou a korenistou vôňou a pripomenie pečenie medovníkov a koláčikov.
Upokojenie myšlienok a hlavy: mäta, kadidlo, levanduľa – upokojujúca zmes je vhodná na predvianočný zhon, vianočné horlivé nakupovanie, cestovanie, upratovanie a podobné hektické „povinnosti“ zmení na rovnováhu v živote.
Meditačná: – citrón, myrha, kadidlo –  skvelá zmes sa hodí k duchovnej obnove a rozjímaniu, ktoré sprevádzajú zimu. Vôňa je hlboká, sladká a relaxačná.


2. Ďalšie možnosti:

 

aromasprejPohoda a radostné Vianoce – osviežovač vzduchu.

Vytvorte si  atmosféru sladko – korenistého pohodlia a radosti s pomarančom, škoricou a klinčekom.

Zloženie:

  • 100 ml vody
  • 12 kvapiek sladký pomaranč
  • 6 kvapiek škoricovú silicu
  • 6 kvapiek esenciálneho oleja klinček
  • 1 sprejovú nádobu

Postup: Naplňte vodou sprejovú nádobu a pridajte esenciálne oleje. Premiešajte obsah a môžete striekať voňavú hmlu v celom dome v priebehu prázdnin a po celú zimu.

Voňajúci krb.

Trochu inakosti pre majiteľov krbu vôňa santalu, kadidla, myrhy a cédra.

Zloženie:

  • trochu suchých drevených triesok
  • 12 kvapiek santalu
  • 12 kvapiek Kadidlo
  • 12 kvapiek myrha
  • 12 kvapiek cédrového

Postup: pripravte si menšie kúsky drevených triesok a potom stačí nakvapkať na kúsky dreva túto zmes, trochu uzavrieť do sklenenej alebo plechovej nádobky, nechať chvíľu odstáť a po chvíli otvoriť nádobku pri krbe, alebo aj trochu postupne prihadzovať na oheň do krbu podľa potreby.

aromaLavenderHrejivá a prítulná zmes do kúpeľa.

Upokojujúca kúpeľ na ohriatie uzimených kostí nie je luxus, je to terapia potrebná v toto rušné obdobie roka. Urobte si láskavosť a rezervujte si nejaký čas ako darček pre seba s vôňou bergamotu, levandule a škorice.

Zloženie:

  • 10 kvapiek éterický olej z bergamotu
  • 6 kvapiek levanduľovej silice
  • 2 kvapky škoricovej silice
  • pol polievkovej lyžice mandľového oleja
  • 60g morskej soli
  • sklenená nádoba s vekom

Postup:
Zmiešajte mandľový olej a éterické oleje bergamotu, levandule a škorice. Do pohára nasypte morskú soľ, pridajte olej s éterickými olejmi a zmiešajte. Nechajte chvíľu postáť a potom pridajte do kúpeľa.

aromasprej35Veselý mätový Spray.

Rozveseľte sa doma, v aute alebo kdekoľvek s touto povznášajúcou vôňou mäty, vanilky a pomaranča v spreji, ktorá evokuje pelendrekové cukríky.

Zloženie:

  • 4 kvapky mätovej silice
  • 6 kvapiek esenciálneho oleja sladkého pomaranča
  • Štvrtinka lyžičky vanilkového extraktu
  • 60ml destilovanej vody
  • 1 sprejová nádoba

Postup: Pridajte vodu, vanilkový extrakt a esenciálne oleje do sprejovej nádoby. Premiešajte obsah a nastriekajte hmlu okolo vás.

3. Vianoce vám spríjemní aj krásna hudba.

Anjelská, relaxačná, meditačná a liečivá hudba neodmysliteľne patrí k vytvoreniu harmonickej atmosféry. V našej ponuke nájdete tituly ako relaxačná hudba, anjelská hudba, meditatívna hudba, upokojujúca hudba, hudba pre deti, hudba pre masáže, zvuky prírody, liečivá hudba, meditačné CD, liečenie čakier CD, zvuky prírody, hudba pre deti, wellness hudba, hudba pre Reiky a čakry a ďalšie. Celá ponuka je tu:

Môžete si vybrať niektoré z našej ponuky:

anjlelskemelNÁŠ TIP:

Anjelské reiki.
Vypočujte si ukážky na stránke.

 

 

 

anjlelskemel1NÁŠ TIP:

Strieborné krídla.
Vypočujte si ukážky na stránke.

 

 

 

odpočinokNÁŠ TIP:

Môj odpočinok.

Vypočujte si ukážky na stránke.

 

 

equanimity-351x351NÁŠ TIP:

Pokoj

Vypočujte si ukážky na stránke.

 

 

 

PRAJEME VÁM PRÍJEMNÉ A KRÁSNE RADOSTNÉ VIANOCE!