Home » Bachova kvetova terapia » Pritiahnite si radosť do svojho života. Podporná zmes Bachoviek.

Pritiahnite si radosť do svojho života. Podporná zmes Bachoviek.

Máte pocit, že vo vašom živote je nejak málo radosti a život u vás sa odohráva ako obohraná platňa? Máme pre vás tip, ako si radosť pritiahnuť do vášho života a prežiť tak krásne zážitky, kedykoľvek sa vám bude chcieť.

V tomto článku vám predstavíme sedem skvelých Bachovych kvetových esencií, ktoré si môžete dať u nás namiešať a vytvoriť si tak svoju každodennú podpornú zmes na radosť a pohodu vo vašom živote.

Pritiahnite si radosť do života.

Radosť je emócia, ktorú vyjadrujeme rôznymi spôsobmi. Napríklad skáčeme od radosti, keď niečo vyhráme, alebo sme v záchvate smiechu, keď niekto rozpráva veselý príbeh. Ak nás nejaký darček milo prekvapí, od radosti s nadšením vykríkneme, keď počujeme fantastické správy tancujeme a spievame. V krásny deň sa cítime nadšení a veselí.

Keď cítime radosť, máme zo seba skvelý pocit. Cítime sa sebavedomí, silní, schopní, milovaní a naplnení. 

Ale rovnako každodenná radosť z maličkostí je prínosom silnej pozitívnej energie a prináša dobré telesné i duševné zdravie a pohodu.

To všetko sú dobré dôvody na to, aby ste v živote zažili viac radosti a rozhodli sa ju pritiahnuť do svojho života.

Ako na to?

Ste kormidelníkom svojho vlastného života a počas cesty máte na výber, ktorou cestou sa vydať. Ľudia, ktorých stretnete či vyzdvihnite po ceste, môžu síce obmedziť váš život, ale vy si ponecháte stále svoju kontrolu.

Šťastie nie je niečo, čo príde okamžite. Vychádza to z vašich vlastných činov. Dalajláma

Aké sny, túžby, pocity alebo skutočné potreby ste odsunuli nabok? A keby ste išli za svojimi vlastnými snami a šťastím, akoby sa váš život zmenil k lepšiemu?

Bachove kvetové esencie sú skvelými nápomocnými spolucestujúcimi na ceste k pritiahnutiu radosti do vášho života.

Naša konzultantka vybrala tie Bachove kvetové esencie, ktoré vás môžu podporiť, či posilniť na tejto ceste a pomôžu vám zvládnuť jej nástrahy ľahšie a príjemnejšie.

Pridajte ich do svojej každodennej rutiny a vydajte sa na cestu radosti a spokojnosti. Nájsť ich môžete aj v našom eshope ako novú zmes pre Radosť.

Tu je sedem Bachovych kvetových esencií, ktoré vám pomôžu ako na to.

1. Začnite nový príbeh – esencia Wild Rose.

Aký je váš súčasný príbeh a ako sa cítite? Cítite, že žijete v jednom stereotype, v jednom neustálom kolobehu a aj keby ste čokoľvek chceli, vy nič nemôžete zmeniť? Máte pocit, že je to proste tak a čo vy s tým môžete urobiť? Je to váš osud a vám neostáva, len ho prijať a žiť. Možno netušíte čo je vaše poslanie, čo by ste mali robiť a máte pocit, že každý deň je deň „bod nula“, žiadna radosť? Vnútorne ste kapitulovali?

Ak s ním nie ste spokojný, je čas, aby ste namiesto toho začali svoj nový príbeh, vďaka ktorému sa budete cítiť naplnený, inšpiratívny a pozitívny.

Tu vám pomôže esencia Wild Rose.

Odpovedzte si na otázky. Ak by ste mohli urobiť čokoľvek, čo by vám urobilo radosť, čo by ste urobili a čo by vás k tomu posunulo o krok bližšie? Čo ste vždy chceli v živote robiť, ale báli ste sa to skúsiť? Aké činnosti vo vašom živote vám poskytujú najväčší pocit úspechu?

Esencia Wild Rose vám pomôže v živom záujme o život, prácu a svet okolo vás vôbec. Energia tejto esencii vám dá silu prekonať rezignáciu, aby ustúpila ambíciám a cieľavedomosti, túžbe po zdraví a dobrých priateľoch. Podporí vás v úsilí prevziať zodpovednosť za váš život a uvedomiť si, že životné okolnosti ležia vo vašich rukách. Odhodlať sa s iniciatívou vykonávať zmeny a začať písať svoj nový inšpiratívny a napĺňajúci príbeh.

Zaraďte do vášho života činnosti, ktoré vám nebudú prinášať len prospech, ale aj uspokojenie. Činnosti, ktoré vás budú napĺňať uspokojením vám prinesú vytúženú radosť do života.

Zakúpiť si esenciu Wild Rose môžete v našom eshope tu:

2. Stanovte si ciele bez pochybností – esencia Elm.

Cítite sa  preťažený úlohami a vlastnou zodpovednosťou?  Ste úspešný manažér, pracujúci vo vedúcej funkcii, alebo vykonávate inú činnosť, v ktorej ste zodpovedný aj za úspech ostatných? Ste síce celkom úspešný, ale zrazu cítite, že nestačíte na svoje úlohy, že nezvládate denný život, alebo že vás práve ten pohlcuje? Nemáte už zo svojej práce či života celkovo radosť?

Často je to však spôsobené tým, že ste si nabrali príliš veľa práce bez toho, aby ste pri tom dbali na svoje vlastné zdravie. Samotná krátkodobá pochybnosť o svojich vlastných schopnostiach vedie k pocitu slabosti a neschopnosti.

Tu vám pomôže esencia Elm.

Radosť vám neprinesú ostatní, ta prichádza zvnútra. Prerušte preto negatívne myšlienky o sebe a nahraďte ich tvrdeniami, ktorými sa pozitívne ohodnotíte, napríklad: „Som v poriadku taký, aký som. Som celý a kompletný. Urobil som maximum. Dokážem to. Milujem sám seba. To, čo hľadám je vo mne. “ Zamerajte sa tiež na to dobré a na to, čo ste urobili dobre. Zapíšte si tieto pozitívne sebahodnotenia, aby ste si ich mohli často čítať a hovoriť. Čím viac tieto koncepty posilníte, tým viac sa stanú realitou.

Esencia Elm  vám pomôže znovuobnoviť vieru vo vlastné schopnosti a návrat k normálnej výkonnosti a sebaistote. Problémy sú opäť videné zo správnej perspektívy a človek priberá len toľko úloh, koľko je schopný zvládnuť. Zároveň mu zostáva aj čas venovať sa vlastným potrebám.

Zamyslite sa nad, hoci i menším, projektom, ktorý by ste chceli dosiahnuť. Celý proces stanovenia cieľa, naučenie sa potrebných krokov na jeho dosiahnutie a odovzdanie maximálneho výkonu a jeho zvládnutie, bude generovať vašu vysokú sebaúctu a hrdosť. To sú  pocity spojené s radosťou.

Zakúpiť si esenciu Elm môžete v našom eshope tu:

3. Vytvorte si svoj vlastný systém úspechu – esencia Clematis.

Ako ľudia máme veľkú schopnosť držať sa falošných presvedčení. Obdivujeme to, čo nám okolitý svet podsúva a svoj život si chceme vytvoriť podľa toho. Ani vy nie ste v skutočnosti šťastný a túžite po lepších časoch? Snívate o tom, akoby to bolo keby… Keby som vyhral, keby som mal vzdelanie, keby som býval niekde inde a tak podobne? No napriek týmto túžbam a snom nie ste aktívny, aby ste ich uskutočnili?

Radšej uprednostníte samotu a stiahnete sa do seba? Takto k vám nemôžu prísť ani žiadne prítomné príležitosti, pretože ich nevnímate.

Tu vám pomôže esencia Clematis.

Sme silnými tvorcami vlastnej reality, ale mnohí z nás si neuvedomujú svoj vlastný skutočný potenciál. Všetci sme si rovní, ani jeden z nás nie je „výnimočnejší“ ako ten druhý. Jediným rozdielom je, že existujú ľudia, ktorí sa naučili vidieť to, čo v živote skutočne chcú, a potom majú pevnú vieru, že sa to aj stane a odhodlane so svojim vnútorným presvedčením idú za tým. 

Esencia Clematis vám umožní tešiť sa zo živého záujmu o okolitý svet a životnú radosť. Vedomie reality a prítomného okamihu vychádza z vnútorného zamerania na cieľ, a vedomie, že budúcnosť vytvára práve prítomnosť. Cez pevné zakotvenie v reálnom svete môžete dobre kontrolovať svoje myšlienkové pochody a koncentráciu. Sústrediť sa na prítomné okamžiky a rozpoznať v nich skutočné pozitívne príležitosti.

Viera je však iba myšlienkou, na ktorú stále myslíme. Žiadna viera nie je vytesaná do kameňa, preto aj vy si môžete nastaviť svoju vlastnú predstavu o úspechu a ísť za ňou.

Zakúpiť si esenciu Clematis môžete v našom eshope tu:

4. Vnímajte svoje myšlienky – esencia White Chesnut.

Mávate v práci, alebo v svojom živote preplnenú hlavu neodbytnými či nechcenými myšlienkami, ktoré nie a nie zastaviť? Akoby vám tam hrala stále tá istá gramofónová platňa dookola? Neviete negatívne udalosti alebo výmeny názorov spracovať, takže ich v mysli neustále znova prežívate? Vediete v hlave vnútorné diskusie a rozhovory, ktoré vám spôsobujú vnútorný nepokoj? Počas dňa vám je ťažké sa na niečo koncentrovať a v noci je ťažké naladiť sa na spánok?

Čím viac zvládnete svoje myšlienky, tým väčšiu kontrolu nad svojimi emóciami získate.

Tu vám pomôže esencia White Chesnut.

Siahnite po myšlienkach, z ktorých sa cítite dobre a potom sa ich držte. Ak ste napríklad mali zlý deň v práci, nehovorte o tomto príbehu, pretože sa nebudete cítiť dobre. Nerozprávajte stále vo svojich rozhovoroch len o starostiach dňa, pretože to bude slúžiť len na to, aby ste sa cítili viac zaťažený a to vám moc radosti nepridá.

Radšej nasmerujte svoje myšlienky a myslenie na niečo iné, vďaka čomu sa budete cítiť dobre. Možno je to niečo, na čo sa tešíte na víkend. Môže to byť spomienka na čas strávený s priateľmi, rodinou či deťmi. Koniec koncov, prečo by ste museli byť neustále v pozore, v pohotovosti a okamžite reagovať? Aké to bude, keď sa tak budete môcť postarať aj o vlastné uvoľnenie počas dňa?

Esencia White Chesnut je výborná esencia pre vašu myšlienkovú vyrovnanosť a vnútorný pokoj. Hlava je jasná, myšlienky opäť pod kontrolou a človek sa môže venovať riešeniu vzniknutého problému. Trýznivé starosti sú nahradené uvedomením si pozitívneho výsledku.

Hovorte si slovo radosť často a premýšľajte o jeho význame. Viac radosti príde do vášho života ak ju jednoducho pozvete.

Esenciu White Chesnut si môžete zakúpiť v našom eshope tu.

5. Aktívne hľadajte radosť cez inšpirácie – esencia Willow.

Prežívate nespokojnosť a hnev, seba-ľútosť a zatrpknutosť?  Máte pocit, že vás život o niečo ukrátil, alebo že ste iba bezbrannou obeťou a zaslúžite si lepšie zaobchádzanie? Možno ste sa pristihli ako  závidíte druhým veci ako je šťastie, zdravie, radosť alebo úspech.  To sa môže prejaviť vo vašej zlej nálade, výbušnosti a nevraživom postoji.

Hovorím tomu, pozeranie sa na svet cez špinavé okná. Stačí ich len jednoducho umyť a vidieť svet krajší a žiarivejší.

Tu vám pomôže esencia Willow.

Ďalším spôsobom, ako do nášho života dostať väčšiu radosť, je nájsť ju prostredníctvom aktivít, ktoré rozširujú naše vnímanie a vytrhávajú nás z bežného každodenného života. Meditácia a modlitba sú dva účinné spôsoby, ako vytvoriť pocit pohody, vyrovnanosti a radosti. Byť sám v prírode a vnímať jej krásu, je ďalším spôsobom, ako cítiť radosť z krásy – a jednotu s väčším celkom.

Buďte vďačný za to, čo vo svojom živote máte. Nájdite si každý deň chvíľku a vychutnajte si to, čo vás robí šťastným a ďakujte za to. Môže to byť prebúdzanie v teplej posteli, pochutnávaní si na koláči v kaviarni a sledovanie sveta, prechádzka so psom na čerstvom vzduchu alebo jednoducho zdravie.

Esencia Willow  sa prejavuje v tom, že pomôže odpustiť a zabudnúť minulé nespravodlivosti, takže si život môžu znovu užívať. Týmto spôsobom si priťahujú pozitívne životné okolnosti a vzťahy. Skoršia „obeť“ berie svoj osud sama do vlastných rúk. Esencia pomáha pocity hnevu a rozmrzenosti neutralizovať, aby človek znovu získal humor a zmysel pre odhad vecí.

Keď vytvoríte pocity vďačnosti, zmeníte pocit vo svojom srdci. Zamyslite sa nad tým, aký účinok môže mať srdce naplnené vďačnosťou na vašu myseľ a telo.

Esenciu Willow si môžete zakúpiť v našom eshope tu.

6. Dajte si pauzu od každodenného sveta – esencia Impatiens.

Patríte aj vy k tým čo sú netrpezliví a všetko chcú okamžite vybaviť? Ste frustrovaný a podráždený z pomalších kolegov, a preto uprednostňujete individuálnu prácu? Ste nezávislý a neznášate strácanie času, často dokončujete vety partnerov, s ktorými hovoríte?
Rýchlo vzplaniete, ste nervózny a nepokojný? Všetko už malo byť dávno hotové. Čas uteká. Tik-tak, tik-tak?

Kam sa ponáhľať? Čo tak byť šťastný teraz? Šťastie je emócia. Keď teraz svoju pozornosť zameriate na to, aby ste sa cítili šťastný, ostatné už zapadne na svoje miesto a zistíte, že do svojho života priťahujete nové veci práve v tom  správnom čase.

Tu vám pomôže esencia Impatiens.

Všetko má svoj čas. Užívajte si ho. Nastavte si čas len pre seba, keď sa budete môcť odpojiť od každodenných povinností a uniknúť hluku, stimulácii a požiadavkám svojho sveta. Radosť prichádza ľahko, keď sa starostlivo a láskyplne zameriate na svoje vlastné potreby. Doprajte si masáž. Zatvorte dvere, zdvihnite nohy a sledujte svet za oknom. Zdriemnite si. Prečítajte si knihu. Tieto druhy aktivít nás dopĺňajú a dávajú nášmu telu a duši šancu cítiť čistú radosť.

Esencia Impatiens prinesie pokoj a rozvážnosť do mysle človeka, ktorý je rozhodný a spontánny a jeho myšlienkové pochody a jednanie nie je tak unáhlené. Je uvoľnený a dobre naladený aj voči svojmu okoliu, má porozumenie aj trpezlivosť s inými, ktorí sú pomalší. Ťažké problémy rieši diplomaticky a v pokoji.

Pripomeňte si: Mojou úlohou je starať sa o seba.

Esenciu Impatiens si môžete zakúpiť v našom eshope tu.

7. Urobte skok vo viere v úspešnú zmenu – esencia Walnut.

Cítite, že vo vašom živote nie je všetko v poriadku, máte aj svoje plány a ideály čo by ste mohli urobiť, ale chýba vám práve to odhodlanie pustiť sa do nových príležitostí, či sa necháte ovplyvniť okolím, že na to nemáte? Obávate sa zmeny vo vašom živote, stratu domnelých istôt a čo vám zmena prinesie? Alebo prechádzate práve teraz životnou zmenou a hľadáte úkryt pred neistotou čo bude?

Ak sa chcete posunúť dopredu a dovoliť do svojho života prijať nové skúsenosti, novú dávku energie a nových ľudí, musíte sa zbaviť všetkého, čo vám už nefunguje.

Tu vám pomôže esencia Walnut.

Vyžadujte si to sebadôveru a odhodlanie vziať svoj život do vlastných rúk. A práve tu príde na rad rozpustenie starých presvedčení a nahradenie starých negatívnych myšlienok pozitívnymi. Ak si to budete neustále kontrolovať, zdvihne vám to sebahodnotu i sebadôveru potrebnú na to, aby ste urobili ten prvý krok a možno i skok vo vašom živote.

Esencia Walnut vám dodá odhodlané nasledovanie vlastnej životnej cesty. Oslobodením od minulosti môžu títo ľudia urobiť potrebné zmeny v živote. Sú schopní presadiť svoje plány aj napriek posmechu, sklamaniu, skleslosti aj námietkam ostatných. Walnut poskytuje odolnosť, stabilitu a pomáha chrániť pred vplyvmi iných ľudí. 

Nájdite si chvíľu na to, aby ste sa zamysleli nad svojim životom. Ale predovšetkým si pamätajte, že bez ohľadu na to, čo sa deje, jedine, na čom skutočne záleží, je, aby váš život bol naplnený radosťou.

Môžete to zmeniť.

Záverom.

Tak ako? Rozhodli ste sa, že prinesiete do svojho života viac radosti?  Gratulujem vám!

Bachovych kvetových esencií je samozrejme viac, ktoré vám na tejto ceste môžu pomôcť, závisí to od vášho konkrétneho životného príbehu a situácie. Ale verím, že aj táto zvolená zmes vás osloví a pomôže vám prežívať váš život v radosti a spokojnosti.

Esencie predstavené v článku si môžete kúpiť ako sólo esencie či dať namiešať do svojej individuálnej zmesi podľa vášho uváženia, alebo jednoducho si kúpite už nami zvolenú zmes týchto siedmich esencií- Zmes Radosť.