Home » E-shop » Spoznajte prastarý symbol kozmickej energie. Ako na nás vplýva?

Spoznajte prastarý symbol kozmickej energie. Ako na nás vplýva?

Najstarší symbol, o ktorom je známe, že sa používa pri duchovných praktikách je špirála. Špirála je posvätný symbol, ktorý predstavuje cestu a zmenu  života tak, ako sa odvíja. Existuje dôvod, prečo je špirála v mnohých kultúrach taká dôležitá. Je to ikona expanzívnej, kozmickej múdrosti, s ktorou naši predkovia boli veľmi spojení.

Posvätný symbol starých kultúr:

Môžeme sa s ňou stretnúť v mnohých starých kultúrach. Napríklad v Grécku predstavuje nekonečno, kontinuálny pohyb a rovnováhu. Najviac však dominuje v Keltskej kultúre, kde predstavuje narodenie, vývoj a rozširovanie. Mnoho keltských šperkov a ozdôb je upravené do pôsobivých špirál. V iných kultúrach ju využívajú ako akcent, alebo súčasť celku v obraze, ktorý je ich symbolom.

Špirála v prírode ako tanec vesmíru:

Je to jeden z najpôsobivejších symbolov, ktorého tvar môžeme nájsť aj v prírode. Intuitívna múdrosť prírody sa tu prejavuje ako kreatívny proces rastu a neustáleho pohybu vesmíru. Korunné plátky niektorých kvetov sa formujú vo forme špirál. Listy rastlín a mladé jarné rastliny sa špirálovito rozvíjajú, rovnako ak popínavé rastliny sa ovíjajú vo forme špirály. More je plné nádherných špirálových lastúr.

Špirály nachádzame aj v najstarších pozostatkoch pravekých tvorov a rastlín – fosílii. Najmagickejší vesmírny úkaz je špirálová galaxia. Ale aj prebúdzajúci sa život – ľudské embryo – sa vyvíja v tvare špirály.

Ako na vás vplýva?

Význam symbolu špirály:

Špirála predstavuje cestu vedúcu zvnútra von a naopak zvonku dnu. Od vonkajšieho vedomia k vnútornej duši a naopak od vnútornej duši k vonkajšiemu vedomiu. Vyjadruje  vývoj ľudstva v individuálnom i kolektívnom meradle. Predstavuje povedomie začínajúce od jadra alebo centra a rozširujúce sa smerom von. Toto je cesta všetkého. Symbol vesmírnej transformácie.

Pomocou špirály možno chápať  tzv. cestu životom,  na ktorej sa môžeme síce dostať do rovnakých situácii, ale zakaždým ich vnímame z inej perspektívy. Symbolizuje nekonečný pohyb.

Symbol zmeny:

Životné cykly a cykly prírodného sveta vytvárajú zmenu. Keď niečo staré zomrie, nové môže prísť. Každý z nás postupuje od dieťaťa až po dospelosť. Špirála ako taká nie je symbolom stagnácie, ale zmeny, progresie a vývoja. Toto poznanie pomáha človeku prijať zmenu, aj keď nás často láka byť pohodlnejšími, aby sme ustúpili do tradície a starých štandardných spôsobov.

Ženský symbol:

Špirála je spájaná aj s bohyňou a predstavuje ženský symbol oplodnenia, pôrodu a zrodu nového života. Kvôli spojeniu s bohyňami má špirála veľmi ženský symbol, ktorý predstavuje nielen samotné ženy, ale aj veľa vecí tradične spojených so ženami. Okrem životných cyklov, plodnosti a pôrodu môže špirála odkazovať na intuíciu a ďalšie vnútorné koncepty súvisiace so ženami.

Symbol rovnováhy:

Predstavuje uvedomenie si, že jednotlivec je súčasťou celku. Symbolizuje spojenie s Bohom a energiou vesmíru. Predstavuje harmóniu, začiatok, sústredenie a zameranie. Poukazuje na cestu, smer a pokrok.

Zhrnutie symbolických významov špirály:

  • Zdroj
  • Pokrok
  • Smer
  • Začatie
  • Centrovanie
  • Rozšírenie
  • Povedomie
  • Pripojenie
  • Cestovanie
  • Vývoj
  • Návrat k sebe samému
  • Intuícia

„Ľudská myseľ stále robí pokrok,

ale je to pokrok v špirálach.“
~ Madame de Stael

 

Použitie špirály na každý deň:

Špirála je účinný ochranný znak. Je silným tvarovým žiaričom, jeho sila vychádza z kruhu života, z jedného centrálneho bodu. Predstavuje nekonečno, večnosť a neustále opakujúce sa cyklické udalosti vo vesmíre, na planéte, v prírode.

Rovnako tak v živote človeka predstavuje symbol cesty do vlastného vnútra, spojenie sa so svojou intuíciou, svojim vnútorným vedením, symbol naplnenia seba samého, ale i sexuálne prebudenie. Je tiež symbolom reinkarnácie, ducha a hmoty, duchovného úspechu a životného naplnenia, predstavuje vývoj vedomia. Ako amulet prináša podpornú energiu a odrážať negatívnu energiu Špirála môže pomôcť pri rozširovaní mysle i zvýšiť kreatívne pocity. Môžu byť nakreslené alebo maľované, vytvorené nástenné maľby, alebo ako osobný šperk či amulet. Rovnako tento symbol môžete použiť v rôznych dekoratívnych prvkov vo vašom domove.

Prineste si jej pozitívnu silu do vášho života.

V našej ponuke nájdete aj tieto skvosty prírody, v ktorých sa symbol špirály vyskytuje prirodzeným spôsobom. Stačí si ho položiť do blízkosti miesta, kde sa najčastejšie vyskytujete, napríklad v obývačke, spálni, pracovni, atď. a  nechať ho nerušene pôsobiť.

Fosília – Amonit  je často prezývaný ako hadí kameň.

Fosílie sú pozostatkami pravekých tvorov a rastlín, ktoré zahynuli pred miliónmi rokov a počas rokov sa zmenili na kamene. Predstavujú večnosť, čas a vývoj.  Sú hmatateľným dôkazom, že nič v prírode nie je stratené. Šamani používali fosílie na zosilnenie energie.  Všeobecne ich môžeme používať k ochranným účelom i k predĺženiu veku života.

Amonit je považovaný všeobecne za kameň nesmierneho záujmu a úcty, dávali sa do príbytkov na zaistenie magickej ochrany, slúžili k vyvolávaniu stavov tranzu a vytrženia. Ich prostredníctvom sa vraj dalo dosiahnuť osvietenie. Alchymisti ich nosili ako ochranu pred silami démonov. Predstavujú kozmické vedomie a najhlbšiu mystériu. Označujú sa ako Budhova inkarnácia ako koleso zákona, symbol osem stupňovej cesty himalájskeho budhizmu, ako schody vedúce k osvieteniu.

Sledovanie závitov Amonitu až do stredu by vám malo pomôcť prísť k samotnému koreňu veci, ku koreňu problému, k jeho podstate.

Tento kameň vás uvedie hlboko do vášho vnútra a vedie k zjednoteniu. Aktivácia osobného poslania a duchovná vôľa posúvajú energiu cez jemne plynúcu pozitívnu špirálu.

Je známy aj ako mocný nástroj karmickej očisty a priložený na tretie oko uvoľňuje nutkavé myšlienky a duševné príkazy z minulého života.

Pri liečbe prispieva k celkovému pocitu pohody, povzbudzuje prúdenie energie telom a pomáha k dlhovekosti, prospieva bunkovému metabolizmu, pri depresiách, pôrodných bolestiach, stimuluje energiu kundalíni a bunkovú pamäť. Stabilizuje pulz a prekonáva degeneratívne choroby.

Očista:  pod prúdom vody, alebo cez noc v miske s vodou,  dobíja sa kryštálom, alebo zahrabaním do zeme na 2-3 dni.

Prívesky a náušnice a ďalšie produkty z amonitov nájdete tu

Ako ho použiť:

Amonit môžete umiestniť v stojane

1. špirálou smerom nahor:

  • ak chcete priniesť do svojho života, prosperitu, rozvoj a rast.
  • pri spojení sa so svojim stredom a túžbou realizovať svoje pocity, myšlienky a nápady v materiálnom svete
  • ak začínate nejaký projekt, alebo novú etapu vášho života, na podporu nového začiatku a pozitívny priebeh a rozšírenie
  • ak sa chcete v svete lepšie realizovať, expandovať, umelecky, alebo inak rozvíjať
  • ak potrebujete niečo z minulosti uvoľniť a prepustiť
  • uvedomenie si samého seba a napojenie sa na vesmírnu energiu
  • na podporu kreatívneho procesu
  • pri túžbe aby sa sny a intuícia stali vedomými

Predstavte si, ako sa pomocou vašej mysle uvoľňuje von každá vonkajšia vlna, ktorá vzniká pri pohybe v špirálovom pohybe vášho tvorenia.

2. špirálou smerom nadol:

  • ak sa chcete dostať z vonkajšieho vedomia / materializmu, vedomia / k svojej vnútornej duši / intuícii, vnútornému cíteniu a vnímaniu /.
  • ak sa potrebujete sústrediť a koncentrovať
  • ak sa potrebujete spojiť s vlastným zdrojom, sám so sebou
  • ak potrebujete posilniť a udržať vašu energiu
  • obohatiť sa o rozsiahlejšie uvedomenie, o nové objavy a impulzy
  • pri meditáciách
  • ochrana pred vonkajším okolím
  • pomáha nám uzemniť sa

Predstavte si, ako sa pomocou vašej mysle koncentruje dovnútra každá vnútorná vlna, ktorá vzniká pri pohybe v špirálovom pohybe vášho tvorenia.

Prívesky a náušnice a ďalšie produkty z amonitov nájdete tu