Home » E-shop » 9 Feng Shui tipov ako urobiť vašu firmu príťažlivou – II. časť – symboly bohatstva.

9 Feng Shui tipov ako urobiť vašu firmu príťažlivou – II. časť – symboly bohatstva.

Mnohí ľudia majú mylnú predstavu o praktikách a učeniach známych ako Feng Shui. Myslia si, že Feng Shui je len o umiestňovaní čínskych predmetov do priestoru. Niektorí veria, že práve preto, že umiestnia figúrku, objekt alebo nejaký čínsky tvor vo svojom priestore, budú nejako bohatí, dosiahnu úspech, budú šťastní a získajú zdravie. Keby to bolo také jednoduché …

Základné zásady Feng Shui ako urobiť vašu firmu príťažlivou sme si povedali v predchádzajúcom článku, dnes budeme pokračovať odporúčaním ako môžete jednoducho a rýchlo podporiť prosperitu a rast svojej firmy s využitím symbolov bohatstva.  Samozrejme tieto symboly môžete použiť aj vo svojom súkromnom osobnom živote, podporíte tak svoju prosperitu z oboch strán.

Symboly bohatstva sú pre rôzne kultúry a národnosti rôzne, preto si zvoľte tie, ktoré sú k vášmu cíteniu najbližšie. Tu vám predstavíme len tie najviac fungujúce a najviac používané symboly bohatstva, ktoré sa vo Feng Shui využívajú. Je ich ale omnoho viac. Najlepšie a najviac fungujúce sú ale vaše osobné symboly úspechu, ktoré vo vás evokujú ten povznášajúci pocit bohatstva. Pre každého to môže byť niečo iné. U niekoho to môže byť fotografia nejakého predka, ktorý bol úspešný, u iného zas symbolom úspechu môže byť obraz jeho obdivovanej firmy, ktorej by sa chcel vyrovnať.

Všetko je energia aj vaše pocity a preto dôležité sú pocity, ktoré vo vás symbol bohatstva a úspechu vyvolá. Ak ale nemáte žiadnu vnútornú inšpiráciu, pokojne si vyberte niektorý z týchto najčastejších symbolov, ktoré sa vo Feng Shui úspešne používajú.

Všetky Feng Shui predmety na podporu a posilnenie prosperity vašej firmy si môžete zakúpiť v našom eshope tu.

Pridajte symboly bohatstva.

Zobrazte Feng shui symboly vo svojom pracovnom priestore, ktoré vám hovoria o bohatstve a hojnosti. Môžete použiť klasické symboly, ako napríklad bohatú loď, honosné sídlo, exkluzívne auto, alebo iné svoje vlastné zobrazenie bohatstva energie.

Zrejmou farbou pre bohatstvo je zlato, čo predstavuje silnú koreláciu peňazí. Ďalšia farba bohatstva je fialová  a červená. Tieto pigmenty môžete použiť v maľbách, vankúšoch, kobercoch a iných predmetoch okolo vášho domu a kancelárie.

Na podporu bohatstva je najrýchlejší a najjednoduchší spôsob ako prilákať pozitívnu energiu použitie Feng Shui predmetov.

Feng Shui tipy:

1- Voda.

Voda je najsilnejší symbol peňazí vo Feng Shui. Jeho zurčiaca chi energia je prospešná pre  zdravie a prosperitu, ale je potrebné dbať na to, aby voda bola čerstvá a čistá. Vodu môžeme na podporu dobrej energie použiť v rôznych formách. Najčastejšie sa využíva vo forme fontán, obrazov či akvárií.

Použite skutočné fontány do interiéru alebo vonkajšie do exteriéru, bez ohľadu na to, ako malý, či silný Feng Shui liek potrebujete. Vždy to bude priťahovať bohatú energiu a čerstvú pozitívnu Chi. Fontány sú nádherné, ale uistite sa, že ich tok vody nie je zablokovaný, stagnujúci alebo veľmi rýchly. Poschodové fontány, ktoré sú navrhnuté pre stôl alebo malý stolík, sú dobrou voľbou, ak je priestor vo firme obmedzený. Výborné sú i fontány zavesené na stene, kde voda pomaly  steká po sklenenej ploche do nádoby. Fontány sú veľmi vhodné na zatraktívnenie firemného priestoru a môžu tak prispieť k jej prosperite i vytvoriť firmu viac príťažlivou.

2 – Obrazy.

Ak nemôžete použiť fontánu ako vodný prvok, môžete tiež použiť symboly, ktoré reprezentujú fontány, napríklad obrázky tečúcej vody, ako vodopády, oceány a rieky. Obrázky s vodou, ktoré majú veľa peny a voľné pády vodnej plochy, sú obzvlášť silné v aplikáciách bohatstva s Feng Shui. Obrazy môžete použiť dekorovaním celej plochy steny, alebo len malým obrázkom na stole. Na veľkosti až tak moc nezáleží. Obrázky vody môžete nasvietiť svetlom a tak ich energiu ešte pozdvihnúť. Najvhodnejšie umiestnenie obrazov s témou vody je vo vstupe do firmy, alebo v manažerských či majiteľových kanceláriách. Výbornou voľbou sú aj steny, ktoré spôsobujú bloky.

3 – Použite symbol ryby.

Ďalšou skvelou voľbou je buď nádrž na ryby alebo akvárium.  Ozdobte svoju firmu  alebo kanceláriu akváriom Feng Shui, aby ste získali bohatstvo chi. J to zábavný a živý spôsob, ako pridať krásu a bohatstvo do vašich osobných oblastí a pracovných priestorov a urobiť tak vašu firmu viac prosperujúcou i zároveň príťažlivou.

Môžete tiež použiť Feng Shui symboly a obrázky konkrétnych rýb, aby ste získali pocit bohatstva pre svoje prostredie. Najvhodnejšie umiestnenie akvária je vo vstupe do firmy, alebo v manažerských či majiteľových kanceláriách.

4 – Pridajte kryštál bohatstva – Citrín.

Citrínový kryštál je dávno známy na prilákanie bohatstva, takže sa často používa v aplikáciách podpory bohatstva Feng Shui. Citrín je tiež známy tým, že posilňuje  sebavedomie osôb, takže môže byť dobrou voľbou aj pre vaše osobné šperky.

Môžete tiež použiť obľúbený  kameň pre bohatstvo, ako je Pyrit či Avanturín. Rovnako môžete použiť univerzálny číry kryštál či Ametyst. Jedným z kreatívnych spôsobov, ako zobraziť kryštály, je umiestniť ich na stôl ako ťažítko vo vašej kancelárii, alebo ako stromček šťastia na policu, či vystaviť vo vitríne. Majú krásny vzhľad a zároveň prinášajú dobrú energiu do priestoru .

5 – Feng Shui fosília – Amonit.

Amonit nie je ani krištáľ, ani kameň, ale určite patrí do  zoznamu špičkových Feng Shui pomocníkov a je vo veľkej miere používaný vo Feng Shui pre svoje jedinečné vlastnosti. Táto skamenená škrupina starého mäkkýša – fosília môže priniesť mimoriadnu energiu do akéhokoľvek priestoru,  prinesie kvalitu čistej, silnej a energizujúcej energie. Úžasný dizajn tejto fosílie odhaľuje spôsob, akým funguje – prináša neustále sa otáčajúcu energiu, ktorá odstraňuje stagnáciu, blokády a všetky ostatné zvyšky nízkej energie.

Všetky Feng Shui krištály a kamene na podporu a posilnenie prosperity vašej firmy si môžete zakúpiť v našom eshope tu.

6 – Kvety a rastliny.

Živé rastliny a kvety prinášajú na pracovisko mnoho pozitívnych prvkov. Okrem svojej prírodnej krásy zlepšujú kvalitu ovzdušia, spájajú nás s prírodným svetom vonku a ich zelená farba podporuje osobný a obchodný rast. Najvhodnejšie rastliny pre Feng Shui podporu prosperity sú rastliny s okrúhlymi listami, napríklad Krasula, alebo rýchlorastúce listy Bambusu. Vyhnite sa akýmkoľvek kaktusom alebo rastlinám s ostrými listami, pretože tieto môžu spôsobiť nepríjemnosti. Aby priniesli svoje pozitívne vplyvy, rastliny a kvety musia byť zdravé a prosperujúce. Ak rastlina zahynie, odstráňte ju a nahraďte ju inou. Majte na pamäti, že je lepšie mať jemné rastliny a iba trochu, než vôbec žiadne. Stačí si byť istý, že budú prosperujúce a vitálne.

7- Feng Shui sošky a dekorácie.

V čínskej kultúre sa na podporu využívajú rôzne sošky a predmety na podporu bohatstva a prosperity. Najznámejším je smejúci sa Budha s veľkým okrúhlym bruchom, ktorý symbolizuje bohatstvo a šťastie. Je známe, že keď sa občas jeho veľké brucho pohladká, Budha v svojej spokojnosti prinesie prosperitu. Ale sú aj iné druhy Budhov, s veľkým vrecom peňazí, s mincami a podobne. Okrem Budhy je rovnako vhodným symbolom v Číne aj žaba s peniazmi v ústach, ale tu treba dať pozor, lebo v našej symbolike žaba predstavuje práve stagnáciu peňazí.  Preto pri používaní cudzokrajnej symboliky buďte vždy radšej opatrní. Ďalšími symbolmi sú Drak, Kôň, Kačice, Fénix atď.  Symbolizmus je tiež súčasťou Feng Shui a môžete použiť tento princíp, ale to, čo potrebujete vedieť je, že by ste sa mali obklopovať len vecami, ktoré sú pre vás príjemné.

My vám odporúčame použiť vašu osobnú symboliku pre bohatstvo a prosperitu, čo vám osobne tento prvok evokuje. Ak ale nemáte žiadnu vnútornú inšpiráciu, pokojne si vyberte niektorý z týchto najčastejších symbolov, ktoré sa vo Feng Shui úspešne používajú. Použiť môžete tieto symboly aj vo forme rôznych dekorácií na stenu vo forme obrazov, nástenných kalendárov atď.

Všetky Feng Shui predmety na podporu a posilnenie prosperity vašej firmy si môžete zakúpiť v našom eshope tu.

8 – Zvonkohry.

Zvonkohry slúžia na rozptýlenie a rozprúdenie pozitívnej energie v priestore, preto neodmysliteľne patria k nápravným prostriedkom vo Feng Shui. Okrem toho vydávajú príjemný zvuk, ktorý rozveseľuje energiu v priestore, podporuje koncentráciu a životnú energiu pre osoby, ktoré v priestore pracujú. Zvonkohry majú špecifické zvuky, ktoré však môžu niekoho naopak aj vyrušovať, takže vždy dbajte na to, aby váš nápravný prostriedok pôsobil príjemne a harmonicky.

Vyberajte veľkosť a zvuk zvonkohry, ktoré sa pre vašu firmu hodia, bude ho podporovať a prinesie mu požadovaný prospech. Ak zvonkohru umiestnite ku vstupu do vašej firmy, nielenže vám roznesie dobrú energiu do celého priestoru, ale vám aj oznámi, že niekto vošiel k vám a vstupujúceho ho takýmto spôsobom nepriamo pozdraví a privíta. Je to ďalší jednoduchý spôsob, ako urobiť svoju firmu viac príťažlivou a prosperujúcou.

Rôzne zvonkohry si môžete  zakúpiť v našom e-shope tu.

9 – Feng Shui kryštál.

Asi najviac známym a používaným vo Feng Shui pomôckach na podporu pozitívnej energie i na odklonenie negatívnej energie v dnešnej dobe je brúsený Feng Shui krištáľ. Feng Shui krištále pôsobia tým, že energia, ktorá prúdi priestorom dopadá na fazetované plôšky krištáľu a odrážaním sa od týchto plôšiek, rôzne na všetky smery, túto energiu rozptyľuje. Keďže krištáľ je vyrobený zo skla, tieto plôšky sú zároveň aj reflexné  a tým umocňujú tento rozptyl energie. V tom tkvie sila pôsobenia tohto nápravného predmetu. Farby skla krištáľu sú iba podporné energie na vyladenie rozptyľujúcej energie.

Feng Shui krištále teda môžete umiestniť všade tam, kde potrebujete rozprúdiť stagnujúcu energiu, alebo priviesť pozitívnu a nechať ju svojou rozptýlenou formou pôsobiť. Pred zavesením krištáľov ich umyte a nechajte ich vystavené na slnečnom svetle najmenej štyri hodiny, aby ste uvoľnili staré energie a znovu ich nabili  čistým a jasným slnečným svetlom.

Rôzne Feng Shui krištále si môžete zakúpiť v našom e-shope tu.

One thought on “9 Feng Shui tipov ako urobiť vašu firmu príťažlivou – II. časť – symboly bohatstva.

Comments are closed.