Home » Bachova kvetova terapia » Ako sa vyhnúť stresu v každodennom živote s Bachovymi kvetovými esenciami.

Ako sa vyhnúť stresu v každodennom živote s Bachovymi kvetovými esenciami.

Dnešná doba, zameraná na výkon a maximálny výsledok, prináša mnoho situácií, ktoré privádzajú ľudí do prežívaní ich životov, vo veľkej väčšine, v negatívnych emóciách. Dostávajú sa do permanentného stresu, ktorý pramení z viacerých faktorov.

Kto dnes nežije v strese? Poviete si, že každý a ide sa ďalej. Stres je dnes predsa normálnou súčasťou života. Dokonca som počula názor, že stres ľudí motivuje. Lenže, ak je organizmus dlhodobo vystavený stresu a napätiu, tak je ohrozené telesné aj psychické zdravie, preto je mimoriadne dôležité nepodceňovať túto, hoci novodobú, ale predsa závažnú chorobu a venovať jej dostatočnú pozornosť.

Kedy sme v strese?

Či chceme alebo nie, každodenne sa stretávame so stresovými situáciami. Stres je vlastne odpoveďou organizmu na nadmernú záťaž. K najbežnejším fyzickým príznakom stresu patrí zvýšený tlak a zrýchlený pulz, prípadne totálna vyčerpanosť či únava. Z psychických príznakov je to utrápenosť, záchvaty paniky, duševné vyčerpanie, poruchy spánku, ale aj hnev, plačlivosť, podráždenosť, seba-ľútosť, skleslosť či pocit beznádeje. Dlhodobé vystavenie stresu môže poškodiť mozog a viesť k závažným ochoreniam. Preto je dôležité zvládať stres účinne a efektívne.

V tomto článku vám chceme ukázať ako sa dá každodennému stresu predísť, prípadne ako sa s ním vysporiadať.

Dlhý, zdravý a šťastný život je výsledkom prospešných činov, zmysluplných projektov, ktoré v nás samotných vzbudzujú nadšenie, a pritom sú prínosom a požehnaním pre životy druhých.

Hans Selye

Pozitívne myslenie dokáže zázraky.

Naučte sa mať svoj život pod kontrolou a nedovoľte, aby vás prepadali pochmúrne myšlienky. Pozitívne myslenie je niečo, čo by si mal osvojiť každý z nás, ak sa chce vyhnúť stresu a nervozite. Niekoľko štúdii jasne preukázalo, že ak aj v ťažkom období dokážeme myslieť pozitívne, tak všetko naozaj dobre dopadne. Takéto myšlienky navyše dlhodobo zlepšujú náladu a znižujú hladinu stresu. Niektorí odborníci odporúčajú, aby si ľudia náchylnejší k negativizmu, spísali zoznam všetkého, za čo sú v živote vďační a v prípade skleslej či pochmúrnej nálady tento zoznam prečítali. Výsledok dokáže výrazne zvýšiť pocity šťastia. Niekedy to ale nie je také jednoduché prepólovať sa do pozitívnej roviny, hlavne ak sme už do stresu upadli. V takýchto prípadoch sa môžeme obrátiť na odborníkov a požiadať o pomoc. Na odbúranie alebo zmiernenie stresu môžeme využiť rôzne aktivity a terapie. Jednou z tých, ktorá veľmi účinne pomáha zvládať stres, a možno dokonca povedať, pomáha sa do stresu nedostať, je Bachova kvetová terapia.

Bachove kvetové esencie si môžete zkúpiť v našom eshope tu.

Emocionálna rovnováha pre zdravšiu myseľ i orgány.

Bachove kvetové esencie veľmi efektívne pomáhajú v každodennom živote, pri každej činnosti či v každej oblasti  života. Bachove kvetové esencie  pomôžu zvládnuť už prežívanie stresu a pomôžu  lepšie sa s ním vyrovnať a čeliť jeho následkom. Rovnako pomôžu riadiť vlastný život tak, aby sme sa do stresu nedostali.  Dr. Bach objavil a vytvoril 38 rastlinných a kvetinových esencií, ktoré pomáhajú vyrovnávať  emócie a oslobodzovať od stresu, prepracovanosti, strachu, úzkosti a depresie. Bachova kvetová terapia  je dôveryhodným menom viac ako 80 rokov pre svoje prirodzené pôsobenie, bez návyku na užívanie kvetových esencií a skvelé liečenie emocionálnej nerovnováhy spôsobenej stresom, strachom a depresiou.

Bachove kvetové esencie si môžete zkúpiť v našom eshope tu.

Pamätajte, že väčšina vášho stresu pochádza zo spôsobu, akým reagujete, nie od spôsobu života. Prispôsobte svoj postoj a všetok tento mimoriadny stres zmizne. “ 
Ralph Smart

Koleso stresu.

Na obrázku nižšie vám chcem ukázať koleso stresu, ktoré sa neustále krúti a ovláda naše životy. Tento tvorivý cyklus negatívnych pocitov je možné, pomocou Bachovych kvetových esencií, v akomkoľvek bode prerušiť a nastaviť si tak životnú emočnú rovnováhu. Skúste sa zamyslieť, v ktorom bode tohto kruhu sa nachádzate? A čo tomuto bodu predchádzalo?

       1. Príliš práce…

        2. Nadmerná únava…

        3. Podráždenosť…

        4. Málo efektivity…

        5.  Skleslosť…

        6. Seba-ľútosť…

        7. Vzdávanie sa…

        8. Chybné myslenie..

                                                                                                      ⇓⇓⇓⇓⇓

                                                                                             1. Príliš práce ….

Ak sa v niektorom bode kolesa zastavíme, je jedno v ktorom momentálne sme, uvedomíme si jeho príčinu i následné možné pokračovanie a rozhodneme sa urobiť zmenu, môžeme si vytvoriť vo svojom živote harmóniu, spokojnosť, radosť zo života a lepšie využiť svoj kvalitatívny potenciál.
Vtedy budeme žiť svoj život a budeme sa cítiť šťastní.

Aké Bachové esencie pomôžu?

Príliš práceRock Water, Centaury, Elm, Vervain

Nadmerná únava Oliva, Oak

PodráždenosťImpatiens, Cherry Plum, Holly, Beech

Málo efektivity pýtať sa na pocit  / Wild Oat, Clematis, Honeysuckle, Larch… /

SkleslosťHornbeam, Gentian, Gorse, Elm

SebaľútosťWillow, Gorse, Pine

Vzdávanie saGentian, Gorse

Chybné mysleniePine, Wild Rose, Sweet Chesnut, Larch

Bachove kvetové esencie si môžete zakúpiť v našom eshope tu.

Ak sa chcete dozvedieť viac o používaní Bachovych kvetových esencií v každodennom živote či už iba pre vlastnú potrebu, alebo aj ako poradca resp. konzultant Bachovej kvetovej terapie, odporúčame vám naše online kurzy o Bachovej kvetovej terapii. Kolesu stresu sa viac venujeme v kurze Bachova kvetova terapia 2.časť.

 Viac info o kurzoch i zakúpiť si ich môžete tu.

Výber vhodnej zmesi Bachovych kvetových esencií.

Ponúkame vám zhotovené namiešané zmesi Bachovych kvetových esencií podľa najčastejších emocionálnych problémov, ktoré sa môžu v každodennom živote vyskytnúť. Zmesi sú volené tak, aby pokryli viaceré aspekty každej emočnej disharmónie a tým prispeli k jej riešeniu a zvládnutiu do pozitívnej harmonickej roviny. Liečivý roztok Bachovych kvetových esencií sa pripravuje z tzv. materských tinktúr do zásobnej fľašky s kvapkátkom, doplnený malým množstvom konzervantu Brandy aktuálne v čase a podľa objednávky, čím je zabezpečená úplná čerstvosť namiešanej zmesi. Bachove kvetové zmesi sú vhodné pre tých, ktorí nemôžu, alebo si neželajú konzultáciu a sami si nevedia esencie vhodne vybrať.

Namiešané zmesi Bachovych kvetových esencií si môžete objednať tu.

Ak si chcete navrhnúť vlastnú zmes Bachovych kvetových esencií, môžete si ju dať namiešať priamo u nás a my vám ju zašleme domov, prípadne si pre ňu môžete prísť do nášho kamenného obchodu v Bratislave, Karloveská 24. V kamennom obchode miešame zmesi aj na počkanie.

Vlastné zmesi Bachovych esencií si môžete objednať tu.

Ako sa k nám do kamenného obchodu dostanete si môžete pozrieť tu.

Krízová situácia.

Ak ste sa už do stresu dostali a pociťujete svoju situáciu ako krízovú, je potrebné jej neodkladné riešenie. Skôr ako sa dostanete k poznaniu čo danú situáciu vyvolalo a jej následnému riešeniu, je vhodné pomôcť si zvládnuť túto krízu aj pomocou Bachovych kvetových esencií.

Krízová situácia vyžaduje rýchlu pomoc. Tou prvou pomocou je Krízová zmes esencií – RESCUE REMEDY. Je to jediná zmes, ktorú zostavil Dr.Bach, práve na takéto situácie. Naučte sa ju nosiť pri sebe. V kabelke, v batohu, v kufri, v kapsičke pri bicykli, v šuplíku v práci, v lekárničke doma Nemôže odstrániť príčiny stresu, pomôže nám ale dostať sa späť do formy, kedy sme schopní dobre reagovať a rýchlo sa zotaviť . Pre príklad uvediem niekoľko situácií, okrem stresu, pre ktoré je určená: choroba, úraz, nehoda, smrť v rodine, skúšky v škole, rozvod, hádka, tlak v zamestnaní, panika, hystéria, strach

Krízové esencie Dr.Bacha si môžte zakúpiť v našom eshope tu.