Home » Feng Shui » Harmonická záhrada – zdroj vašej energie a zdravia

Harmonická záhrada – zdroj vašej energie a zdravia

Feng Shui záhrada

Feng Shui záhrada – harmonická záhrada.

Ten, kto má záhradu, má prírodu do istej miery, priamo pred domovými dverami. Ak potrebuje načerpať novú silu, nemusí chodiť ďaleko. Ak si vytvoríte záhradu podľa pravidiel Feng shui, dáte jej vyžarovaniu zvláštnu harmóniu, ktorá bude na vás, kedykoľvek v nej budete, pôsobiť. Nemusíte pri jej harmonizovaní využiť čínskych drakov, alebo ochranných čínskych psov, či iné čínske skulptúry. Správne upravená záhrada by mala odrážať vaše cítenie, váš vkus, s využitím prostriedkov, ktoré sú s vami v harmónii. Pre usporiadanie takejto záhrady platia rovnaké pravidlá ako pri inom priestore, sú len prispôsobené aplikovaniu na záhradné prvky.

Niektoré pravidlá vám tu odporučím:

  • Tok energie nemá byť rušený v celej záhrade, ani v jej prístupe, ani pri jej prechádzaním cez záhradu a má sa tam zdržať a odovzdať vám svoju energiu. Docielite to tak, že budete viesť cestičky i výsadbu v jemných meandrujúcich líniách, nevynecháte žiadne veľké plochy a ani v žiadnej časti nebudete zbytočne energiu niečím hromadiť.
  • Dbajte na to, aby všetky prvky umiestnené v záhrade vytvárali harmonickú rovnováhu. Priveľký rybník alebo bazén nepôsobia priaznivo, rovnako ako primalý, alebo zastavaný stred.
  • Snažte sa nedostať záhradu až do domu. Mali by byť aspoň opticky oddelené. Sú to dva samostatné priestory a každý si žije svojim životom. Na oddelenie stačí malý štrkový chodník, alebo nízky živý plot.
  • Zo svojej záhrady by ste mali mať pekný výhľad, energeticky nepriaznivé objekty zakryte kríkmi, stromami a rastlinami. Ak sa chcete chrániť od pohľadu susedov, môžete použiť živý plot, alebo nechať popnúť pergoly či treláže popínavými rastlinami.
  • Nezabudnite na poriadok na svojej záhrade. Skládka z minulého staveniska, nahromadené haraburdie, prebujnené rastliny, zničené a zoschnuté stromy, zahnívajúci rybník, to všetko sú zdroje negatívnej energie.
  • Život v záhrade pozorujte svojimi očami. Pozorujte zvieratá, vtáčiky, pekné stromy a kvetiny, vdychujte ich vône. Dotýkajte sa kameňov, bosou nohou trávy, drsnosti rozličných listov či iných prvkov. Počúvajte spev vtákov, zurčanie vody a cvrlikanie cvrčkov. To všetko vám posilňuje vašu životnú energiu.
  • Zvonkohra v záhrade vás čičíka upokojujúcou hudbou. Môžete si ju zavesiť pred vstup do záhrady a tak privolávať pozitívnu energiu. Nezabudnite na vkus pri jej kúpe. Ak máte prírodný štýl záhrady, vhodná bude bambusová zvonkohra, ak je vaša záhrada ladená v modernom funkcionálnom štýle, zvoľte radšej kovovú zvonkohru. Pri voľbe zohľadníte aj zvuk, ktorý zvonkohra vydáva, aby ladil vašim ušiam.
  • Pri výbere rastlín je dobré dbať na to, aby ani jeden druh neprevládal. Pokiaľ ide o veľkosť, tvar a farbu, všetky rastliny v záhrade musia byť v rovnováhe. Ako a kde tú ktorú vysadiť vám môže navrhnúť praktikant Feng Shui po jej rozbore, alebo sa nechajte viesť svojou intuíciou.
  • Je veľmi pozitívne ak si na záhrade vyčleníte i priestor na zeleninu a ovocie. Prináša to zdroj energie a upevňuje zdravie obyvateľov. Všetko s mierou.

Teraz, keď už poznáte najdôležitejšie základné pravidlá harmonickej záhrady, môžete sa pustiť do práce. Nepokúšajte sa za každú cenu uplatniť v záhrade všetky prvky, o ktorých ste sa niekde dočítali. Záhrada by mohla pôsobiť prepchato, čo by mohlo mať opačný efekt.
Ak si neviete rady a chcete si svoju záhradu upraviť podľa pravidiel Feng Shui, tak aby vám prinášala pozitívnu energiu a zdravie, môžete využiť našu službu projektovania Feng Shui záhrad a my vám radi poradíme.

Ako postupovať si pozrite tu: Feng Shui záhrad
Zvonkohry si môžete zakúpiť v našom eshope tu:  Feng Shui zvonkohry

Pokračovanie nabudúce…