Home » E-shop » Ako nastoliť harmóniu v našich príbytkoch vám poradíme v tomto článku.

Ako nastoliť harmóniu v našich príbytkoch vám poradíme v tomto článku.

fsobyvackadobra2Základným pravidlom harmonického domova je PORIADOK. Aby mohla energia života volne prúdiť, nemôže mať v ceste veľa prekážok. Životná energia má voľne, v ladných vlnitých pohyboch, prechádzať priestorom a prípadné prekážky zľahka obtekať na svojej ceste. Ak je prekážok v ceste veľa, začína vznikať chaos v jej pohybe a tento chaos sa potom prenesie aj do nášho života. Všetko okolo nás je pohybujúca sa energia a rovnako aj my sme touto energiou, či už to vnímame priamo, alebo nie, ovplyvňovaní. Ak si teda chceme pritiahnuť do našich domovov harmóniu, lásku, pohodu a radosť, je dôležité sa naučiť udržiavať svoje príbytky upratané.

Určite sa v každej domácnosti z času – na čas vyskytne neporiadok spôsobený nejakou činnosťou, nedostatkom času na upratanie, prílišným zhonom a tlakom času, ale mal by to byť len prechodný stav, ktorý sa pri najbližšej príležitosti odstráni. Ak však pôjde o trvalý stav, neporiadok privolá nepríjemnosti, smolu, neúspech a mnohokrát i nejakú stratu v osobnom živote. Tak ako blokuje neporiadok voľný tok energie, blokuje voľné prúdenie energie aj v osobnom živote – vytvára bloky.

6 krokov k zlepšeniu vášho príbytku:

Ako nastoliť harmóniu vo vašich príbytkoch jednoducho, ľahko a rýchlo?

Odstráňte neporiadok.

Vyžaduje si to trochu námahy, ale výsledok určite stojí za to.

VYSKÚŠAJTE!

1. krok – Predsieň.

fsneporpredsienJe to podľa Feng Shui najdôležitejšia časť príbytku. Predsieň sú tzv. ústa do domu. Vstupnými dverami prichádza životná energia do vášho príbytku a vyživuje celú domácnosť vrátane jej obyvateľov. Vo Feng Shui sa nazýva cisárova sieň. Je to práve tá časť príbytku, ktorá najviac ovplyvňuje ako bude vyzerať váš život. Ak môže energia volne prúdiť, bude aj váš život prebiehať plynulo a uvoľnene.

Často krát ale práve tu nachádzame neporiadok – neodložené a nepoužívané vrchné kabáty, porozhadzované topánky po celej ploche, odložené bicykle, či kočiare, neusporiadané tašky, vrchné odevy a iné „potrebné“ veci, ktoré z času na čas použijeme, alebo vôbec nepoužijeme. Vstupná energia je zablokovaná, nemôže voľne prúdiť, prichádza do konfliktu v svojom pohybe a tento konflikt sa prenáša aj do života obyvateľov. Takýto domov je potom naplnený spormi a hádkami, je v ňom nedostatok peňazí,  celkovo neladí, takže všetci sa snažia odtiaľ čo najrýchlejšie uniknúť. Pri tom každý z nás pozná vetu- prvý dojem je najdôležitejší. Tak, ako to platí pri osobnej vizáži či osobnom prejave, platí to aj pre vstupnú časť vášho domova.

Ako na to?              

UROBTE SKVELÝ PRVÝ DOJEM!

Snažte sa urobiť z tejto časti skutočný cisárov palác. Povyhadzujte nepotrebné veci z predsieňových skriniek, odevy a doplnky, ktoré už dávno nenosíte, sú vám veľké, alebo vyšli z módy, či vykazujú značnú opotrebovanosť. Odložte neaktuálne sezónne kabáty a vrchné odevy z vešiakov do skríň na to určených, aby tam usporiadanie počkali na svoju príležitosť. Usporiadajte svoje topánky do políc, alebo skriniek a rovnako zaktualizujte ich počet a potrebu. Ak doslúžili, neváhajte sa ich zbaviť, už novšie nebudú 🙂

Dočítate sa viac v našom e-BookuAko nastoliť harmóniu vo vašich príbytkoch, ktorý si môžete stiahnuť ZDARMA tu:

2. krok – Kúpelňa.

fsneporkupelnaPresúvame sa do často najbližšej miestnosti pri vstupe do priestoru. V kúpeľni začíname svoj deň a podľa jej stavu sa bude celý náš deň vyvíjať. Kúpeľňa je vizitkou domácnosti.

Ak je to špinavá miestnosť, neumyté a oprskané umývadlo, či znečistená vaňa, alebo sprchový kút, na ktorom sa už tvoria stopy rias či plesní, postriekaná mydlová pena na stenách, rozhádzané kozmetické flakóny, vyprázdnené a neodstránené tuby, dlho používané a nevypraté uteráky, ktoré už svojou „vôňou“ oznamujú dávnu čas na výmenu, alebo sa všade navôkol povaľuje odhodená bielizeň, či použité prádlo a odevy, nesvedčí to zrovna o kvalitnej reprezentácii obyvateľov domu.

Ako na to?   

PRINESTE DO SVOJHO ŽIVOTA POHODU A RELAX!

Urobte si zo svojej kúpeľne krásny domáci wellness. Podporí vás svojou energiou pri načerpaní nových síl, jednak ráno do nového dňa a večer zase na odloženie všetkých starostí. Veci v kúpeľni úhľadne usporiadajte do skriniek, košíkov, alebo dózičiek, povyhadzujte už úplne použité prázdne tuby či kelímky, alebo zárukou prešlé kozmetické výrobky, udržujte v čistote sanitárnu keramiku – umývadlo, vaňu, sprchu, a často meňte uteráky.

Dočítate sa viac v našom e-BookuAko nastoliť harmóniu vo vašich príbytkoch, ktorý si môžete stiahnuť ZDARMA tu:

3. krok – Toaleta.

fsneportoaletUž dávno je známe, že podľa stavu tohto priestoru sa pozná vyspelosť obyvateľstva. Rovnako to platí aj o domácnosti a jej obyvateľov. Je to najintímnejšia časť v príbytku a obvykle je to aj najmenšia miestnosť v príbytku a vyžaduje si najväčšie súkromie. Tú sme len sami so sebou, niekedy ju nazývame “ komorou“ nášho vedomia a duše. Nie nadarmo sa hovorí, že najlepšie nápady prichádzajú práve tu 🙂 Tu sa cítime v bezpečí, autentický a na nič sa nehráme, nemusíme nikomu nič dokazovať, sme tu uvoľnení a spojení sami so svojou podstatou. Zbavujeme sa všetkého čo nepotrebujeme v plnom aj prenesenom význame. Všetko čo už nám neslúži, nechceme i na čo chceme zabudnúť.

Ak je teda neporiadok v tejto miestnosti, v tomto “ tichom útočisku“, môže to vyvolávať neporiadok aj vo vnútri nášho života. Nevieme sa spojiť so svojou podstatou, nevieme odložiť neužitočné a slobodne dýchať. Na toaletu nepatria staré časopisy a noviny, porozhadzované čistiace prostriedky, prázdne porozhadzované rolky z toaletného papiera, či inak zaprataný a špinavý priestor.

Ako na to?          

SPLÁCHNITE VŠETKO NEPOTREBNÉ ZO SVOJHO ŽIVOTA PREČ!

Hygiena a poriadok tu akoby predstavovali hygienu a čistotu nášho svedomia – všetku špinu je najlepšie spláchnuť! Udržujte toaletu v čistote, odstráňte prázdne rolky od toaletného papiera, dodajte smetný kôš na odkladanie prípadných hygienických vecí na vyhodenie a často, pravidelne ho vyprázdňujte. Čistiace prostriedky, ak sú v tomto priestore umiestnené, uložte do uzavretej skrinky a udržujte v nich poriadok a aktuálnosť. Odstráňte časopisy a noviny na čítanie. 

Dočítate sa viac v našom e-BookuAko nastoliť harmóniu vo vašich príbytkoch, ktorý si môžete stiahnuť ZDARMA tu:

4. krok – Kuchyňa.

fsneporkuchyna2Druhou najdôležitejšou miestnosťou podľa Feng Shui je kuchyňa. Je označovaná za srdce domova. Vyživuje obyvateľov domu, prináša im zdravie a podporu do života. Staré porekadlo hovorí: Kuchyňa – vizitka gazdinej. Tu sa pripravuje jedlo pre všetkých v dome. Kvalitu jedla ovplyvňuje energia, ktorá je prítomná pri jej príprave a s jedlom sa táto energia dostáva aj do tela. Môžeme povedať, že energia, ktorá je v kuchyni priamo i nepriamo ovplyvňuje svojou vyživovacou energiou aj energiu celej domácnosti i všetkých jej členov. Kuchyňa podľa Feng Shui reprezentuje bohatstvo rodiny a zásadným spôsobom ovplyvňuje jej zdravie.

V kuchyni by ste nemali dlho hromadiť použitý neumytý riad, staré obité alebo prasknuté nádoby a hrnčeky, neporiadok v zásobách, či v kuchynskom príslušenstve. Nemali by ste uchovávať nepotrebný nadbytok surovín, rôzne dekadentné ozdoby a pomôcky, ktoré môžu pekne vyzerať niekde na polici či v časopise, ale vo vašej kuchyni sú len lapačom prachu. Kuchyňa nie je výstavná miestnosť a preto všetko čo sa nepoužíva sem nepatrí. Ak máte záľubu v spomienkových predmetoch, vymedzte im priestor v inej časti vášho príbytku. Váš upchatý odtok predstavuje aj vaše upchaté príležitosti a tečúci či kvapkajúci kohútik predstavuje utekajúce peniaze i príležitosti. Špinavá a zaprataná kuchyňa je zdrojom „špinavého“ a zaprataného  zdravia a úspechu.

Ako na to?    

UPEVNITE SVOJE ZDRAVIE A PROSPERITU S DOBRE UPRAVENOU KUCHYŇOU.

Ak uvediete kuchyňu do náležitého poriadku, vo vašom živote sa otvorí prúd zdravia a hojnosti ekonomickej i duševnej. Aby mohla plniť svoju nezameniteľnú úlohu, má byť jedlo pripravované v čistote, v miestnosti plnej svetla a tepla. Plné svetla a tepla potom budú aj vzťahy v domácnosti i celková pohoda a harmónia v dome. Udržujte kuchyňu v čistote, použité riady pokiaľ možno čo najskôr umyte, alebo vložte do umývačky riadu, nenechávajte ju však naplnenú príliš dlho, lebo zápach z nej, negatívne ovplyvňuje energiu kuchyne.

Dočítate sa viac v našom e-BookuAko nastoliť harmóniu vo vašich príbytkoch, ktorý si môžete stiahnuť ZDARMA tu:

5. krok – Spálňa.

Ďalšou dôležitou čafsneporspalnasťou príbytku je podľa Feng Shui spálňa. Je to druhý najintímnejší priestor v príbytku. Má to byť pokojná, jemná a nerušená miestnosť. Strávime tu takmer pol dňa svojho času. Počas spánku naša duša relaxuje, uvoľňuje sa zo zajatia nášho tela a slobodne naberá novú silu. To sa ale nedá ak máme v spálni neporiadok.

Staré nepotrebné veci odložené v zásuvke pod posteľou, alebo v skrini či v rôznych kartónoch na skrini. Či dokonca staré nepotrebné a nepoužívané športové náčinie, bicykle, časopisy, knihy či iné vecičky, ktoré sa niekedy „môžu zísť“ a nedokážeme sa s nimi rozlúčiť.  Spálňou musí energia voľne prúdiť, musí poskytovať úľavu, odpočinok po celodennom zhone a ruchu. Nepatrí sem počítač ani televízia. Neporiadok v spálni, jej zapratanie odloženými vecami, nevyhovujúcim nábytkom  či iným neporiadkom, môže viesť k nespavosti, k napätiu v partnerských vzťahoch i problémom v sexuálnej oblasti.

Ako na to? 

PRINESTE SI DO SVOJICH PARTNERSKÝCH VZŤAHOV HARMÓNIU, POKOJ A LÁSKU I KVALITNÝ INTÍMNY ŽIVOT.

Spálňa má byť útulná, príjemne presvetlená s jemnými farbami. Do spálne nepatria zrkadlá, pretože svojou silnou energiou môžu narúšať pokojnú energiu na oddych a relax. Rovnako to platí aj o pracovisku s počítačom či mobilom. Ak ste si do spálne umiestnili aj športové kondičné zariadenie, odstráňte ho, nájdite mu iné miesto, do spálne nepatrí. Dnes si často do spálne umiestňujeme aj televízor, niekto pri ňom relaxuje v posteli, alebo dokonca zaspáva. Nie je to najvhodnejšie riešenie, jeho aktívna energia a rovnako aj elektro-smog, ktorý vyžaruje, môže narúšať pokojný spánok. Preto, ak sa televízora v spálni neviete vzdať, skúste sa aspoň naučiť ho na noc vypínať zo zásuvky. Nestačí ho vypnúť do pohotovostného režimu, lebo aj takto stále pôsobí ako prijímač a vysielač. Vyvarujte sa preplneniu spálne, aby energia mohla volne prúdiť a rovnako aj vaša „duša“, nech môže voľne „lietať“.

Dočítate sa viac v našom e-BookuAko nastoliť harmóniu vo vašich príbytkoch, ktorý si môžete stiahnuť ZDARMA tu:

6. krok – Obývačka.

fsneporiadokObývačka má funkciu spoločenskú, je to miestnosť určená pre trávenie voľného času s rodinou, priateľmi, ale rovnako aj miestnosť, kde si chceme oddýchnuť po náročnom dni, sledovať televíziu, alebo prečítať dobrú knihu. Tu sa stretávame s vonkajším svetom. Vonkajších svet, naši priatelia či blízki, všetci, ktorí sa v tejto miestnosti nachádzajú majú s nami nejaký kontakt. My vnímame ich a oni zase nás. Preto sa niekedy tejto miestnosti hovorí aj tvár domu.

Neporiadok tu znamená neporiadok vo vzťahoch vnútri aj mimo domov, nesúlad medzi priateľmi i príbuznými, pocity odcudzenia sa i nepotrebnosti. Stagnácia v živote na poli pracovnom i osobnom, málo kontaktov či príležitostí. Obývačka by nemala byť zbytočne zaprataná nábytkom, skúste sa slobodne prejsť jej priestorom, stojí vám niečo v ceste? Ak áno, potom vám stojí niečo v ceste aj vo vašom živote. Neporiadok môžu tvoriť odložené zvršky oblečenia, veci, ktoré ste v priebehu voľného času použili a neodložili na ich stále miesto, zbytky potravín a pochutín z maškrtenia pred televízorom, halda starých novín a časopisov, staré zoschnuté kvety vo váze, nepoliate zvädnuté kvety, knihy po-roztrúsené po celej miestností, všetko čo bráni príjemnému pohľadu i slobodnému pohybu po miestností.

Ako na to?

PODPORTE SVOJE VZŤAHY S PRIATEĽMI, BLÍZKYMI, ALEBO S VONKAJŠÍM SVETOM,  POKOJNOU A SPOLOČENSKOU ATMOSFÉROU VAŠEJ OBÝVAČKY.

Obývačka by mala „priťahovať“ pre vás dobrých ľudí, jej energia by vám i im mala dať možnosť cítiť sa tu pohodlne a šťastne. Svetla a pokojná, vždy usporiadaná miestnosť – taký je ideálny stav obývačky. Vrchné odevy si odkladajte do spálne a na to miesto kde patria, použitý riad a obaly z pochutín a dobrôt pri televízore nenechávajte na stolíku tak, aby tam bol týždenný prehľad čo všetko ste konzumovali, prečítané noviny a časopisy si urovnajte a odložte na určené miesto, ak si ich chcete archivovať, v inom prípade ich vyhoďte, uschnuté kvetiny odstráňte a obnovte novými, knihy uložte do knižnice.  Na očistu energie priestoru sa výborne hodí pálenie sviečky, alebo použitie niektorého vykurovadla.

Dočítate sa viac v našom e-BookuAko nastoliť harmóniu vo vašich príbytkoch, ktorý si môžete stiahnuť ZDARMA tu:

Priestor, ktorý ste v príbytku uvoľnili, bude zaplavený prúdom pozitívnej energie, súladom a s hojnosťou. A to stojí za Trochu námahy

Čo poviete? 🙂

ebookharmbyt1zdarma

STIAHNITE SI NÁŠ E-BOOK ZDARMA – AKO NASTOLIŤ HARMÓNIU VO VAŠICH PRÍBYTKOCH.

Dozviete sa viac nápadov a inšpirácií ako si svoj priestor upraviť, aby ste si pritiahli do života lásku, pohodu a radosť.

Ako BONUS sú pre vás pripravené viaceré obrazové inšpirácie / pred a po / ako môžete s priestorom pracovať. Na ukážkach jednotlivých priestoroch budete vidieť ako to vyzeralo v priestore Pred úpravou a Po jej úprave.