Home » E-shop » 10 spôsobov ako si očistiť svoj domov od negatívnej energie.

10 spôsobov ako si očistiť svoj domov od negatívnej energie.

fengshuiOčista priestorov od negatívnej energie či už vo vašom domove, kancelárii, alebo inom pracovisku je základným predpokladom na to, aby ste sa v priestore cítili dobre. Negatívna energia nie je len nejaký vymyslený ezoterický pojem. Je to každodenná realita a nachádza sa v priestore či to viete vedome, alebo nie. Môžete ju cítiť cez vaše pocity tak, že sa v danom priestore necítite pohodlne, niečo vás akoby vyrušuje, ste nervózny, neviete sa sústrediť, bolí vás hlava, ste často chorý, dejú sa v priestore nepredvídané veci, napríklad sa zapne z ničoho nič nejaký prístroj, alebo zrazu niečo spadne či podobné situácie. Preto pre udržanie toku pozitívnej a podpornej energie v priestore je dôležité pravidelné čistenie priestoru, v ktorom sa nachádzate.

Odkiaľ a ako sa do priestoru dostala?

  • Každá myšlienka, emócia, každý čin, či pobyt v priestore zanecháva za sebou svoju energiu. Ak sú ladené v negatívnom tóne, tak zanechajú negatívnu energiu. Ak v rodine či na pracovisku dochádza často k ostrým výmenám názorov, hádkam, sporom, kriku, či dokonca určitému násiliu, žiarlivosti, závisti, neprajnosti, nátlaku, je to silný zdroj negatívnej energie. Energia v priestore je akoby zhutnená, ľudovo hovoríme „nedá sa tam dýchať“.
  • Ak je niektorý váš člen domácnosti chorý, oslabený, prípadne váš kolega príde do práce už  s prejavmi ochorenia, je to tiež zdroj negatívnej energie.
  • Niekedy môže priniesť negatívnu energiu aj návšteva, klient, zákazník, nikdy neviete ako sa skutočne cíti a čo práve prežíva. Ak je plný negatívnej energie, prinesie ju so sebou.ebookharmbyt1zdarma
  • Rovnako nevhodne použité zariadenie, symboly, obrazy, dekorácie sa tiež môžu podieľať svojou energiou na hromadenie negatívnej energie. Takisto aj domáci elektrosmog od počítačov, televízorov, tabletov, mobilov a všetkých tých dnešných vymožeností. Viac si o tom môžete prečítať tu.
  • Aj neporiadok v domácnosti je zdrojom negatívnej energie. Viac si môžete prečítať o tom v mojom e-booku „Ako nastoliť harmóniu vo vašich príbytkoch“. Stiahnuť si ho zdarma môžete tu. 
  • Negatívna energia môže v priestore ostať aj od predchádzajúcich majiteľov. Preto je vhodné vždy pred nasťahovaním sa do nového príbytku, priestor energeticky očistiť.
  • Energia je všetko okolo vás a voľne prúdi, takže ak máte v okolí svojho priestoru negatívne vplyvy, ako je napríklad elektrosmog, znečistené ovzdušie, rušná cesta, stanovisko bezdomovcov a podobne, negatívne energia príde aj k vám. Viac si o tom môžete prečítať tu.

Čo vám chorobamôže spôsobiť?

  • Tak, ako som už spomenula vyššie, v danom priestore sa môžete cítiť nepríjemne, niečo vás akoby vyrušuje, ste nervózny, neviete sa sústrediť, bolí vás hlava, ste často chorý, dejú sa v priestore nepredvídané veci, napríklad sa zapne z ničoho nič nejaký prístroj, alebo zrazu niečo spadne, či podobné situácie.
  • Ak ste dlhodobejšie vystavený negatívnej energii, môže to postupne oslabiť váš energetický systém, čo sa prejaví negatívne aj na vašom zdraví. Ochoriete, alebo sa cítite oslabený, vyčerpaný, bez nálady, frustrovaný.
  • V niektorých prípadoch môže dôjsť aj k nejakým nepredvídaným situáciám.

Každý má rád pozitívnu, dobre vibrujúcu energiu, ktorá ho podporí a dodá mu silu, vitalitu a zdravie. Ako je to s Vami? Určite k nim patríte aj vy. Tak sa pustite do toho.

Ako na to?

Tu je 10 spôsobov, ako si môžete očistiť svoj priestor a cítiť sa skvelo.

Čistenie môžete robiť podľa vašej potreby raz do týždňa, ale niekedy je to potrebné aj denne. Podľa toho, v akom prostredí a akou činnosťou sa zaoberáte, či prípadne, s akými ľuďmi prichádzate do kontaktu. Nezaberie to príliš veľa času a je to príjemné a ľahké, dokáže to každý bez problémov.

1. Sviečky.

fskat-200x200Sviečky sú skvelou voľbou na očistenie priestoru od negatívnej energie. Oheň je očistný a inšpiratívny. Ohreje energiu priestoru a pomôže uvoľniť každodenný stres. Použitie sviečky je veľmi dobrý nápad, ale musíte sa uistiť, že pálite sviečku z prírodných materiálov, ktoré vám priestor očistia a nie naopak znečistia spalinovými čiastočkami. Niektoré výskumy ukazujú, že sadze z parafínových sviečok obsahujú mnoho toxínov, ktoré sú vytvárané spaľovaním ropy.  Na očistenie priestoru môžete použiť aj vonné aroma sviečky, ktoré sú v našej ponuke. Sú to ekologické sviečky z palmového oleja, ktoré sú parfumované čistými 100% éterickými olejmi. Palmové sviečky sa vyrábajú z palmového vosku, ktorý je čisto prírodným, rastlinným produktom. Medzi pozitívne vlastnosti palmových sviečok patrí najmä to, že počas horenia neprodukujú žiadne škodlivé látky ani dym. Na dosiahnutie vône vysokej kvality sú použité pri výrobe vonných sviečok čisto prírodné éterické oleje.

2. Biela šalvia.

salviabielaAby nahromadená negatívna energia nebránila vašim rozletom, očistite priestor vykurovadlom. Byliny, ako je šalvia, céder, jedľa, levanduľa, eukalyptus, myrha, pačuli sa využívajú dlhú dobu na čistenie energie v danom priestore. Najlepším a najsilnejším vykurovadlom je biela šalvia. Je to bylina severoamerických Indiánov, ktorí ju používali na očistné rituály. Má silný očistný a dezinfekčný účinok a pôsobí holisticky, t.z. na telo, myseľ i dušu a samozrejme aj na priestor, v ktorom prebývate. Odstráni negatívne energetické pole a privedie energiu do rovnováhy a harmónie. Prinesie nielen duševnú jasnosť, ale aj sústredenie, bdelosť a zameranie sa na podstatné. Dym osviežuje myseľ, posilňuje pamäť a podporuje cestu k múdrosti. Ako si urobiť očistný rituál so šalviou som napísala tu.   Použiť môžete aj iné vykurovadlo, napríklad kadidlo, santal, myrhu.

3. Vonné tyčinky.

IncensePoužívanie vonných tyčiniek sa stalo dnes obľúbeným a populárnym spôsobom ako si nielen očistiť, ale i prevoňať, obytný priestor. Tradícia vykurovania a výroba vonných tyčiniek siaha ďaleko do histórie. Po dlhé stáročia bola táto tradícia pestovaná budhistickými mníchmi, ktorí používali vykurovanie na prehĺbenie meditácie a prečistenie mysle. Vonné tyčinky predstavujú kombináciu  prírodných, tradičných súčastí, ako sú bylinky a korenie, drevitý prach, živice, semienka, listy, trávy, kvety, korene a korienky, kôry a oleja, pričom sú miešané ručne pri zachovaní maximálnej starostlivosti a čistoty. Viac o vonných tyčinkách som napísala tu.  Dôležité je vybrať si kvalitné prírodné vonné tyčinky, ktoré majú vysoký podiel prírodnej zložky, aby sa ich pálením neuvoľňovali nežiadúce škodlivé spaliny. Použitie vysoko kvalitných tyčiniek je rýchly spôsob, ako osviežiť a upokojiť energiu vášho priestoru. Vonnú tyčinku zapáľte a zhasnite oheň, aby tyčinka iba tlela. Uchopte tlejúcu vonnú tyčinku do ľavej ruky a krúživými pohybmi rukou nad hlavou sa s vonnou tyčinkou prechádzajte priestorom, ktorý chcete vyčistiť. Vonnú tyčinku nechajte dotlieť na vyčistenie daného priestoru.

4. Esenciálne oleje.

Diffuseur d'huiles essentiellesExistuje niekoľko spôsobov, ako môžete použiť silu éterických olejov pre dobrú energiu u vás doma alebo v kancelárii. Ak ste nováčikom s použitím éterických olejov, začnite s najpopulárnejšími olejmi ako je levanduľa , eukalyptus, citrón, mäta alebo lemongrass. Avšak predtým, než použijete éterické oleje na očistenie energie vo vašom priestore, je dôležité mať základné vedomosti o tom, čo éterické oleje sú a ako si vybrať tie najlepšie oleje na tieto účely.  Vyberajte len 100% prírodné esenciálne oleje, ktoré nesú v sebe aj prírodnú zložku rastliny, jej podstatnú energiu. Jednoducho povedané, silica / éterický resp.esenciálny olej / je olej / zmes rôznych zlúčenín / z rastliny, z ktorej sa získava esencia jej čistého základu. Viac o esenciálnych olejoch sa dočítate tu.  Na očistenie priestoru si môžete zapáliť aromalampu a priestor nielen očistiť od negatívnej energie, ale aj prevoňať a dodať tú vašu obľúbenú vôňu do priestoru s vašim obľúbeným éterickým olejčekom, alebo požadovanú pozitívnu kvalitu daného éterického oleja. Na výber máte skutočne veľa možností, napríklad:123461

5. Priestorové osviežovače.

asosviezovacnNajjednoduchším spôsobom a veľmi rýchlym zároveň, ako si očistiť priestor, v ktorom sa nachádzate, je použitie priestorového osviežovača. Osviežovač už má v sebe obsiahnuté prírodné energie rastlín vo forme roztoku, ktoré sa jednoduchým stlačením rozptýlia do voľného priestoru. Takto môžete čistiť od negatívnej energie aj jednotlivé predmety, zariadenia, či dokonca aj auru osoby. Vynikajúce prírodné osviežovače má v ponuke systém Aura-Soma. Aké je využitie jej esencii sa viac môžete dočítať tu. Pomandery, Quintesencie, či Archanjelské esencie vo forme spreja slúžia ako osviežovače vzduchu, pričom priestor vyčistia od negatívnej energie a dodajú mu energiu prislúchajúcu zvolenej farby. Príjemná vôňa vydrží takto dlhšie v priestore.

 

6.  Krištáľ

mineral-kristal7_1-600x600Krištáľ sa používa na očistenie priestorov rôznymi spôsobmi s cieľom vytvoriť dobrú, pozitívnu energiu vo vašej domácnosti, či kancelárii. Slovo  Krištáľ pochádza z gréckeho slova krystallos, čo znamená zmrznuté svetlo. Krištáľ sa používal v priebehu storočí k nespočetným účelom – na uzdravenie i ochranu. Krištáľ je najviac používaný pre jeho špecifickú energiu, alebo vibrácie, ktoré prináša do vášho domova či kancelárie. Aj ostatné polodrahokamy majú svoje vibrácie a očistné účinky či podporujú pozitívnou energiou. img_7773-170x170Napríklad ruženín je používaný na prilákanie lásky a romantiky, rovnako i na liečenie zlomeného srdca. Čierny turmalín a hematit majú silné ochranné energie, zatiaľ čo citrín pomáha liečiť problémy sebavedomia a rovnako môže prilákať bohatstvo a hojnosť. Prečítajte si viac o vlastnostiach kryštálov a polodrahokamov a prineste si nejaký krištáľ alebo polodrahokamy do vášho domova.  Väčšina krištáľov je cenovo dostupná a ľahko si ich môžete zakúpiť buď v našom eshope, alebo v našom obchodíku. Koniec koncov, budete to vy a vaša rodina, kto bude ťažiť z ich liečivej energie v ich prítomnosti u vás doma.

 7. Tibetské spievajúce misy.

fstibmiska1Počúvať zvuk tibetskej misky je úžasný, hlboký a očistný zážitok. Jej zvuka vibrácie prinesú mocnú energiu do vášho domu. Centrovanie, liečenie a čistenie všetkého okolo jej znenia a dosahu vibrácií –  sú len niektoré z účinkov tohto tajomného spievajúceho nástroja. Ak ste nikdy nepočuli spievajúce misy, dlhujete to sami sebe a neváhajte ich vyskúšať! Použiť môžete zvuky tibetskej misky či tibetského zvonu.  Vďaka kryštálovo čistému, nenapodobiteľnému zvuku obnovujú harmonickú energiu v priestore. Je to kvôli ultrazvukovému vlneniu, ktoré vzniká pri hre na tento jednoduchý, ale pritom majestátny nástroj. Ak zahráte na misu blízko tela, ucítite priamo vibrácie, ktoré prechádzajú vaším telom. Tieto vibrácie zostávajú v priestore ako harmonizátor energie dlhší čas. Tibetské misy svojou vibráciou zvuku nielen váš priestor očistia od negatívnej energie, ale prinesú vyššiu vibráciu zdravia, prosperity a ochrany. Viac o tibetských miskách som už v tomto blogu písala, môžete si prečítať odkiaľ pochádzajú, ich históriu, z čoho sú vyrobené aj ako ich môžete použiť v širšom zábere. Celý článok si môžete prečítať tu.

8. Hudba a prírodné zvuky.

cdHudba, jej tóny ako i prírodné zvuky môžu mať rovnako hlboký vplyv na energiu akéhokoľvek priestoru a samozrejme na vašu vlastnú náladu a pohodu. Použitie liečivých tónov, hudby vysokých vibrácií či prírodných zvukov vo svojich domovoch výrazne očistí energiu vo vašej domácnosti a prinesie pocit pokoja, oddychu a vitality. Všetko okolo vás hrá nejakou hudbou, zem, voda, vzduch, oheň, zvieratá, človek. Absolútne ticho neexistuje. Skúste sa niekedy stíšiť a zamerať svoju pozornosť na zvuky okolo vás. Hľadajte v tých zvukoch spojenie, ktoré vytvorí zjednotený prvok – hudbu a súlad s vašimi pocitmi.  V prípade, že si priestor vyladíte pre vás príjemnou hudbou, budete sa cítiť uvoľnene, príjemne a všetko vám pôjde od ruky. Nalaďte si príjemnú hudbu a nechajte prúdiť tóny a melódiu do celého priestoru. V ponuke nášho eshopu si určite niečo pre vás vhodné vyberiete. Na výber máte rovnako z viacerých možností. Všetko čo súzvuční s vašou dušou vám prinesie prosperitu a radosť do života.

9. Soľná lampa.

solne-lampy-439x439Soľné lampy výrazne zlepšujú klímu v miestnosti, v ktorej sa nachádzajú. Dôvodom je schopnosť soľnej lampy záporne ionizovať vzduch. Najvyššia koncentrácia záporných iónov v ovzduší je na horách, v lesoch, soľných jaskyniach, pri mori alebo po búrke. Podobne je tomu u soľných lámp – účinky na zdravie sú preukázateľné. Vzduch v priestore kde pobývate je od elektrosmogu a iných vyžarovaní elektrických prístrojov kladne ionizovaný. A zatiaľ čo záporne ionizovaný vzduch má blahodárne účinky, kladne ionizovaný má účinky až škodlivé. Všade, kde preteká elektrický prúd, sa tvorí magnetické pole a to vzduch kladne ionizuje, čo nášmu zdraviu rozhodne neprospieva. Stačí teda jednoducho umiestniť soľnú lampu do miestnosti a tým prostredie zneutralizovať, alebo ho dokonca záporne ionizovať. Práve preto lekári odporúčajú pobyt v soľnej jaskyni. Soľné kryštály majú väčší ionizačný účinok / vyššiu mieru odparovania soli / ak sa zahrejú. Môžeme ich zahriať napríklad sviečkou. Čím viac soľných lámp v priestore máte, tým lepší výsledok. K zlepšeniu prostredia sa navyše pridá ich magicky krásne svetlo, ktoré prechodom cez soľnú stenu lampy poskytuje hrejivý svit, používaný na navodenie psychickej pohody a uvoľneniu napätia. Soľné lampy môžete s úspechom použiť nielen doma, ale aj v kanceláriách či relaxačných centrách.

10. Spinery – mobilné premety, alebo zvonkohry.

spine2Spiner – alebo aj známy ako mobilár či pohyblivý predmet na rozprúdenie pozitívnej energie v priestore či záhrade. Jemným pohybom vetra, alebo rukou sa rozhýbe a točením vytvára zároveň krásne obrazce, ktoré sú vytvorené odrazom svetla. Všetky oči zostávajú fascinované pri pohľade na tento unikátny točiaci sa objekt. V pohybe vytvára magické trojrozmerné priestorové efekty. Svojim pohybom rozptyľuje energiu, nedovoľuje negatívnej energie sa „usadiť“ a vzniknutú negatívnu energiu svojím vírom energie pohybu rozpustí do nenávratna. Spinery produkujú doslova „turbo efekt“, centrujú a zintenzívňujú tok energie v miestnosti. Najvhodnejšie umiestnenie je v strede miestnosti, alebo v kúte, kde je potrebné rozprúdiť stagnujúcu energiu, urobiť rýchlu nápravu či požadovanú zmenu.  Zvonkohry pracujú podobne ako spinery, na tom istom princípe, ale nemajú ten silný „turbo efekt“, nahrádzajú ho zase pôsobením zvuku, cinkaním paličiek.