Home » Aromaterapia » Buďte originálni! Aromaterapia – príťažlivý svet vôní.

Buďte originálni! Aromaterapia – príťažlivý svet vôní.

aromatherapy2Aromaterapia – príťažlivý svet vôní.

Máte už dosť všetkej tej chémie okolo vás a chcete sa správať prírodne? Príroda nám ponúka nespočetné možnosti ako žiť v súlade s ňou. Jednu z nich vám teraz ponúkame.

Úplná novinka iba u nás.

Prichádzame k vám s novou inšpiráciou ako si môžete obohatiť svoj každodenný život o prípravky bez chémie, či už v kozmetike, osviežení a prečistení prostredia od negatívnych vplyvov, alebo na zharmonizovanie či podporné liečenie na fyzickej i duševnej úrovni. Vybrali sme pre vás certifikované bio organické 100% éterické oleje a rovnako v tejto kvalite i nosné olejové základy, s ktorými si môžete urobiť vlastné zmesi podľa vašich potrieb. Stačí si objednať základné ingrediencie u nás a využiť vaše kreatívne cítenie. Ak ponecháte túto prácu na nás, môžete si zvoliť už nami navrhnuté a namiešané prípravky na olejovej alebo alkoholovej báze. Máme viac ako 20 ročnú skúsenosť s prácou s aromaterapiou, takže ste v tých správnych rukách. 🙂 Využite túto príležitosť!

 Miešanie vlastných esencií je ľahké a je to skvelá zábava.

Vlastné zmesi éterických olejov sú tu!

aromatherapy2

Príprava zmesi

 Ak bežná ponuka na trhu nie je pre vás to pravé, môžete si navrhnúť vlastnú zmes 100% éterických olejov, alebo si doma vyrobiť svoj vlastný prírodný aroma terapeutický prípravok. Všetko čo budete k tomu potrebovať u nás nájdete. Miešanie kozmetických či iných prípravkov na báze éterických olejov môže byť pre vás skvelá zábava jednoducho len pre číru radosť z vône, či kombináciou kreativity  a vedy, alebo využitie ako liečivého prínosu  na terapeutické pôsobenie. Každý z nás je krásnym unikátnym posolstvom a tak iba unikátny “liek” bude pre každého postačujúci. Preto musíme vyberať pre danú osobu takú “liečbu”, ktorá vyváži jej nedostatky a rozvinie jej vlohy. Ak si na vlastnú tvorbu netrúfate, vyberte si z našej ponuky už nami navrhnutých a pripravených zmesi podľa našej originálnej receptúry. Doprajte si  veľa zábavy a príjemných vôní.

„Vône, ktoré dokážu vyvolávať uspokojenie, sú v rastlinách tak výrazné a príjemné, že žiadne pilulky z lekárne sa im nevyrovnajú.“
John Gerarde.

Ako môžem využiť esenciálne oleje?

Vyberte si na čo chcete aroma prípravok používať.

aromatherapy10

Zhotovený prípravok

  • Pre wellness a duševné zdravie – najčastejšie vhodné využitie aroma prípravkov je na fyzicky relax, osvieženie, upokojenie a zharmonizovanie nášho duševného zdravia.
  • Rovnako sa môžu veľmi dobre použiť na očistu a prevoňanie priestorov, navodenie príjemnej atmosféry a pocitu pohody.
  • Terapeutické zmesi na liečebné účely – z kvalitných éterických olejov si môžete namiešať aj aroma terapeutickú zmes na liečebné účely či už vo forme masáže, kúpeľa, alebo inhalácie.
  • Sú výborným pomocníkom a podporou pri klasickej liečbe, na začiatku a miernej forme fyzických príznakov i ako prevencia.
  • Špeciálne zmesi napr. na harmonizovanie čakier pomocou vôní.
  • Veľmi vhodnou pomocou pri prírodných spôsoboch liečby a harmonizovania môžu byť špeciálne navrhnuté zmesi, napríklad na čakry, podľa vplyvov astrológie, na meridiány, pri Bachovej terapii, podľa 5 prvkov TČM, Feng Shui a iné. Tu je potrebná znalosť vzájomného prepojenia.
  • Vyrobiť si vlastný parfum – chcete byť jedinečný a výnimočný? Vytvorte si svoju vlastnú vôňu parfumu. Pre tých, čo majú chuť experimentovať, môže prísť do úvahy aj táto možnosť. Pri troche námahy a trpezlivosti si určite zvolíte pre vás tie jedinečné špecifické vône, ktoré budú vyjadrovať vaše vnútorné kvality i nálady.

Ako si vyrobiť svoju vlastnú zmes? Je to jednoduché!

Naštartujte a vyberte sa tým správnym smerom.

Prvým dôležitým krokom je vybrať si správne kvalitné 100% prírodné éterické oleje, najlepšie ktoré sú v bio organickej kvalite, t.j. z rastlín pestovaných v ich prirodzených podmienkach a bez použitia chemických postrekov a hnojív. Rovnako je u nich zaručené šetrné a prirodzené spracovanie, bez prídavkov akýchkoľvek prímesí. Nie všetky éterické oleje, dostupné na našom trhu, tieto kvality spĺňajú. My vám teraz prinášame možnosť zakúpiť si u nás aj takéto bio organické éterické oleje. Potom už len stačí niečo o éterických olejoch vedieť, alebo si vyskúšať ich vôňu a začať experimentovať. Môžete si vytvoriť zmes 100% olejov, alebo nariediť si ich v niektorom z nosných základov na priame použitie.

Zvoľte si vhodnú základnú bázu pre vytvorenie zmesi.

Základný nosný olej alebo alkohol.

SPA accessories for wellness

Nosný základ – olej

Podľa toho na čo chcete použiť éterické oleje, alebo vami navrhnutú zmes, zvolíte aj nosný základ na zhotovenie aroma terapeutického prípravku. Zmes 100% éterických olejov by sa nikdy nemala priamo použiť na pokožku, alebo na sliznice, rovnako neodporúčame ani vnútorné použitie. Na masáž, do kúpeľa, na kozmetiku, alebo na iné využitie kontaktu s pokožkou, je v hodné použiť ako nosný základ olejovú zložku. Nosné oleje máme rovnako v ponuke v bio organickej kvalite. Na osvieženie vzduchu priestorov, inhaláciu, niektorú kozmetiku i ako parfém a prísady na prevoňanie môžete zvoliť alkoholový základ.

Vyberajte len organické bio oleje za studena lisované. V našej ponuke máme viacero druhov takýchto olejov, máte si z čoho vybrať.

Na alkoholový základ sa najlepšie hodí čistý lekárenský lieh, alebo jednoducho potravinový alkohol najlepšie Vodka.

 Urobte si svoj aroma-prípravok.

 

Aromaterapia

Aroma prípravok

Chcete to vyskúšať? Gratulujeme! Všetko čo k tomu budete potrebovať, nájdete u nás. Nechajte voľnosť svojej kreativite, znalostiam a experimentom. Môžete si vybrať, objednať a potom už len začať. Vlastný voňavý prípravok bude vašou odmenou. Ak sa radšej spoľahnete na nás a zvolíte na výber naše originálne receptúry, je to rovnako v poriadku. Stačí si potom len zvoliť nosný základ pre éterické oleje – olej alebo alkohol.

 

7 základných krokov ako to urobiť. Nič jednoduchšie.

1. krok100% éterické oleje.

Vyberte si vhodné éterické oleje, ktoré by ste v zmesi chceli mať. Ak chcete vôňu len na prevoňanie, postačia 100% éterické oleje, ak na masáž, kúpeľ či terapiu, odporúčame voliť bio organickú kvalitu.

2. krokNosné základy na miešanie v bio organickej kvalite.

Zvoľte vhodný nosný základ. Olejový základ odporúčame len v bio organickej kvalite. Môžete si zvoliť aj viac druhov olejov do jedného základu.
Alkoholový základ je najlepšie voliť pre priestorové osviežovače, inhalácie či parfém.

3. krokKozmetické nosné základy.

Pre vytvorenie vlastnej aroma kozmetiky si môžete zvoliť prírodný základ bez vône už pripravený. Môže to byť krém, gél, telové mlieko, šampón, pena do kúpeľa.

4. krokWellness nosné základy.

Vynikajúca forma pre relax a wellness kúpeľ je aj kryštalická soľ, ktorú si môžete vybrať z viacerých zdrojov. Karlovarskú, himalajskú, alebo z mŕtveho mora. Okrem kúpeľa poslúži aj ako peeling.

5. krok Fľašky a tégliky.

Aby ste mohli prípravok skompletovať, do ponuky sme pre vás pripravili sklenené fľašky vo farbe hnedej, zelenej a modrej a v objemoch 10, 30, 50 a 100ml. Tégliky na krémy sú umelohmotné, alebo sklo 5 a 30ml. Môžeme zabezpečiť aj hliníkové.

6. krokRôzne formy uzáverov.

Na fľašky si môžete vybrať rôzne uzávery. Len hlavičku uzáveru na zašróbovanie, s kvapkátkovým uzáverom, alebo uzáver s kvapkátkovou pipetkou. Pri väčších objemoch je možný uzáver so sprejom.

7. krok –  Doplnky.

na miešanie a výrobu vlastných aroma prípravkov i na ich využitie si môžete zakúpiť rôzne doplnky – pipetky, odmerné nádobky, lieviky, tyčinky na miešanie i ako testery na vône, difúzery, prívesky aromalampy a pod.

Prečo kúpiť certifikované organické éterické oleje.

123461

100% organický éterický olej

certif.olejov

Označenie certifikovanej kvality

Ak si zvolíte kúpu éterických olejov v certifikovanej bio organickej kvalite, podporíte nielen čisté organické pestovanie a spracovanie rastlín na ich výrobu, ale vo významnej miere aj vaše vlastné zdravie. Certifikovanie kvality je dôležitou zárukou a ochranou pred nekalými praktikami v tejto oblasti. Hľadajte toto označenie na fľaškách éterických olejov, budete mať záruku, že kupujete kvalitu.

 

Hlavné zásady pri práci a používaní éterických olejov.

  • Na kozmetické, liečebné a wellness účely, sú vhodnejšie certifikované organické éterické oleje.
  • Certifikácia vám zaručí, že éterický olej je získaný z rastlín prirodzeného ekologicky pestovaného prostredia bez chémie a akýchkoľvek prísad.
  • Základné oleje na riedenie zmesi používajte v organickej bio kvalite, za studena lisované.
  • Nepoužívajte 100% éterické oleje a zmesi vnútorne, aj keď sú organickej čistoty. Sú to silné koncentráty.
  • Pri práci so 100% éterickými olejmi je potrebné dodržiavať bezpečnostné opatrenia, aby nedošlo k priamemu kontaktu s očami a sliznicou. Uchovávať ich treba pred deťmi, na suchom a tmavom mieste.
  • Počas tehotenstva a dojčenia treba zvýšiť opatrnosť pri voľbe vhodných éterických olejov.
  • Pre deti do 3 rokov a u detí všeobecne je nutné voliť väčšie riedenie. Nikdy nepoužívať 100% zmes.
  • Nebojte sa experimentovať s vôňami. Využite možnosť vlastnej individuálnej prípravy zmesi podľa nálady, potreby, alebo ich liečebného účinku.
  • Používajte len kvalitné prírodné 100% éterické oleje. Kúpite tak prírodný “živý” produkt. Nenechajte sa zlákať na ich lacné náhrady.

Výhody našej ponuky.

Čo vám naša ponuka prinesie ako benefit.

  • Čistotu prírodných produktov.
  • Všetky ingrediencie, ktoré na prípravu použijete ponúkame v čistej prírodnej bio kvalite.
  • Rozvoj vlastnej kreativity. Radosť z tvorenia vlastných prípravkov a objavovanie príťažlivého sveta vôní. Je to skvelá zábava.
  • Možnosť vlastnej voľby podľa vašej potreby.
  • Vytvoríte si vlastnú receptúru presne podľa toho čo potrebujete a na čo chcete prípravok použiť.
  • Prípravu v čase a v množstve, ako vám to vyhovuje. Potrebujete prípravok hneď a v malom množstve? Žiadny problém.
  • Všetko budete mať doma k príprave a koľko potrebujete.
  • Ušetríte nemalé peniaze na nákup hotových výrobkov. Ušetríte peniaze za reklamu, marketing, balenie, dopravu i samotnú obchodnú maržu pri predaji výrobkov.

 Prajem vám voňavé kreatívne chvíle pohody, úsmevu a spokojnosti. 🙂